Annonce

Annonce

Dåb


11. august 2004

Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret, som så vil lave en aftale med dig om, hvornår du kan møde præsten og I mødes og snakker om dåbsritualet.

Hvis man ikke ønsker sit barn døbt i kirken, skal man henvende sig på kirkekontoret i det sogn man hører til, og sørge for at få barnet navngivet. Mange vælger at holde en navngivningsfest i den anledning.

Hvis et barn ikke er døbt eller navngivet, inden det bliver et halvt år, bliver det registreret som 'unavngiven' + det efternavn, moderen havde ved fødslen.

Moderen får herefter brev om, at hun indenfor en given periode skal oplyse barnets fornavn. Gør hun ikke det, går sagen til Statsamtet og Politiet, og hun vil herefter kunne straffes med bøder.
...


Annonce

...
Vælger man et ikke helt almindeligt navn, kan man bede den lokale kordegn om at søge Kirkeministeriet om tilladelse til at bruge navnet.

I vore dage er der stadig nogle få ritualer fra gammel dåbsskik, der er almindelige ved kirkelig barnedåb:

Gudmoderen skal bære barnet i kirken, og det er hende, der skal sige barnets navn, når præsten spørger, hvad barnet skal hedde.

Førhen var det også hendes opgave at tage sig af barnet, hvis forældrene døde. I dag har det kun symbolsk og ingen juridisk betydning. I dag kan moderen godt vælge at bære barnet selv, eller faderen kan bære.

Mindst to faddere skal være til stede ved dåben som vidner. De kan i dag både være mænd og kvinder. Deres opgave er at holde øje med,
at barnet opdrages i den kristne tro.Annoncer

Produktnyheder

Sådan passer du på den sarte hud hos nyfødte

Når et lille barn kommer til verden, fylder bleskift meget - især i den første tid.
Det er helt normalt, at en nyfødt skal have skiftet ble 6 til 8 gange i døgnet. Huden på den nyfødte er sart og sensitiv, og den hyppige kontakt med fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring kan ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Mange tak for dine mange meget gode og brugbare råd. Jeg er glad for at man kan skrive til dig. Ingen som jeg har mødt har så mange gode konkrete råd som du har og samtidig kan man altid mærke at det er med et stort hjerte. Tak! Persi


Annonce