Annonce

Annonce

Dåb


11. august 2004

Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret, som så vil lave en aftale med dig om, hvornår du kan møde præsten og I mødes og snakker om dåbsritualet.

Hvis man ikke ønsker sit barn døbt i kirken, skal man henvende sig på kirkekontoret i det sogn man hører til, og sørge for at få barnet navngivet. Mange vælger at holde en navngivningsfest i den anledning.

Hvis et barn ikke er døbt eller navngivet, inden det bliver et halvt år, bliver det registreret som 'unavngiven' + det efternavn, moderen havde ved fødslen.

Moderen får herefter brev om, at hun indenfor en given periode skal oplyse barnets fornavn. Gør hun ikke det, går sagen til Statsamtet og Politiet, og hun vil herefter kunne straffes med bøder.
...


Annonce

...
Vælger man et ikke helt almindeligt navn, kan man bede den lokale kordegn om at søge Kirkeministeriet om tilladelse til at bruge navnet.

I vore dage er der stadig nogle få ritualer fra gammel dåbsskik, der er almindelige ved kirkelig barnedåb:

Gudmoderen skal bære barnet i kirken, og det er hende, der skal sige barnets navn, når præsten spørger, hvad barnet skal hedde.

Førhen var det også hendes opgave at tage sig af barnet, hvis forældrene døde. I dag har det kun symbolsk og ingen juridisk betydning. I dag kan moderen godt vælge at bære barnet selv, eller faderen kan bære.

Mindst to faddere skal være til stede ved dåben som vidner. De kan i dag både være mænd og kvinder. Deres opgave er at holde øje med,
at barnet opdrages i den kristne tro.Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit svar ang. vores datter. Jeg tror virkelig, at du ramte plet med dit svar!

Mor til sensitiv pige på 4 måneder


Annoncer

Annonce