Annonce

Annonce

Høj stol til baby


1. februar 2022

Når barnet begynder at kunne sidde selv, er det en god idé at anskaffe en høj stol. Så kan barnet sidde med ved bordet under måltiderne, og det kan også følge med i, hvad I laver ved køkken- og spisebordet.

Der findes mange forskellige modeller af højstole, men de fleste vælger i dag en model, som kan stå ved spisebordet. Det giver mulighed for, at baby kan være med ved bordet, når familien sidder og spiser og på den måde naturligt tage del i måltiderne.

De fleste børn vil kunne sidde i højstol, når de er omkring 6 måneder og skal til at spise skemad. Du kan dog til nogle højstol købe en newborn-sæde, så baby godt kan være med ved bordet, selvom det endnu ikke er blevet stærk nok i ryggen til at kunne sidde.

Der findes også højstole, som let kan skilles ad, mobile ...


Annonce

... stole eller sæder, som kan medbringes, når man skal i byen, så barnet også kan sidde med ved bordet, når I er på besøg hos andre. Nogle højstole er kun til børn under ca. 12-18 måneder, herefter vokser barnet ud af stolen. Andre højstole kan løbende ændres, så de kan bruges til barnet bliver langt ældre.

Generelt kan man sige, at stolen skal være stabil, den må ikke kunne klappe sammen eller vælte, og en evt. låsemekanisme må ikke kunne åbnes af børn. Der skal være en form for strop imellem barnets ben eller en sele, som sikrer, at barnet ikke kan falde ud igennem stolen, og stolen skal give støtte til ryg og ben. Der bør således være en fodstøtte, og det er rigtig godt, hvis fodstøtter kan justeres løbende i takt med, at barnet vokser.

Et barn i høj stol må aldrig være uden opsyn.Annoncer

Sponsorerede artikler

Vigtigheden af tidlig synstest hos Børn: Memira er eksperter

Børn er gode til at kompensere for synsproblemer og kan ofte ikke selv fortælle, hvis noget er galt. Hos Memira er vores øjenlæger eksperter i børns syn og ved, hvor vigtigt et godt syn er for børn i børnehaven, skolen, under uddannelse og i livet generelt. Vi tilbyder kort ventetid på ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Denne gang skriver jeg bare for at udtrykke min taknemmelighed over det store arbejde du gør for at informere alle os "usikre mødre".

Normalt anser jeg mig selv for at være relativt velinformeret om de emner, der interesserer mig .....- men jeg må indrømme, at det at blive mor har ført en helt uventet usikkerhed med sig.

Når det man ønsker aller mest er at give sit barn den bedste start på livet - og man bare ikke er sikker på, hvad der er det bedste at gøre, er det fantastisk at kunne rådføre sig hos dig.

Jeg har læst stakke af bøger, Sundhedsstyrelsens anbefalinger, diverse artikler og lavet utallige google-søgninger (hvor jeg i øvrigt ofte lander på din side) om børnerelaterede emner - og alligevel bliver jeg tit i tvivl.

Trods mange spørgsmål fra min side svarer du tålmodigt, grundigt og engageret på det hele - og det betyder meget for mig som nybagt mor at få en kommentar med på vejen :-)

Mit medlemskab hos netsundhedsplejerske.dk er en rigtig god investering - og min søn får en mindre bekymret mor med i købet ;-)

God sommer


Annonce