Annonce

Annonce

Nakkefoldsscanning


6. marts 2022

En nakkefoldsscanning foretages i 11.-13. graviditetsuge, og her kigger man via et ultralydsapparat, som køres rundt på den gravides mave, på barnet inde i livmoderen.

Denne scanning kaldes også 1. trimester-scanning, og man ser efter:
- om der er liv
- om der er mere end ét foster
- hvor langt du er henne - man fastsætter datoen for forventet fødsel.

Hvis du ønsker at vide, om dit barn kan have en kromosomafvigelse som f.eks. Downs Syndrom, så vil man scanne dit barns nakkefold. Størrelsen på barnets nakkefold (en væskebræmme, som sidder i barnets nakke) kan sammen med en blodprøve og din alder vise sandsynligheden for, om dit barn har f.eks. Downs Syndrom.

Du kan få to mulige svar:
- "Lav sandsynlighed" for at fosteret har en ...


Annonce

... kromosomafvigelse. Ca. 95% af alle gravide får svaret "lav sandsynlighed".

- "Øget sandsynlighed" for at fosteret har en kromosomafvigelse. Sandsynligheden er øget, når den er 1 ud af 300 eller mere f.eks. 1 ud af 50. En sandsynlighed på 1 ud af 300 betyder, at fosteret har normale kromosomer i 299 tilfælde og kun i ét tilfælde ud af 300, er der kromosomafvigelse. Hvis du får svaret "øget sandsynlighed", vil du blive tilbudt yderligere undersøgelser. Du kan f.eks. få foretaget NIPT, som er en blødprøve, og du kan få foretaget Moderkage- eller Fostervandsprøve.

Hvis alt er fint, så fortsætter din graviditet med de planlagte undersøgelser, samtaler osv. Hvis der er tegn på noget unormalt, så vil du få rådgivning på sygehuset, så I kan drøfte, hvad der skal ske fremover.



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tak for dit svar - jeg gik 100% på ham og tommelfingeren. Det tog faktisk kun 3-4 dage, så ville han hellere ha sut end tommelfinger.

Tak fra Conrads mor


Annonce