Annonce

Annonce

Svar: Graviditet og ung mor


26. maj 2004

Kategori:
Alder:
18 år

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Unge.

Kære Stine

Jeg synes det er dejligt at I ønsker jer et barn. Det er altid en stor beslutning og når man som dig trods alt kun er 18 år, så er det naturligvis godt at gøre sig forskellige overvejelser. Det kan være omkring uddannelse, pasningsmuligher osv. Det er en stor omveltning at få et barn, og det kræver at man er indstillet på, at det man har gjort før hen bliver andeledes efterfølgende.

Samtidig er der mange unge mødre som oplever at deres venner falder fra, fordi de ikke selv er i den situation og derfor ikke kan deltage i snakken om bleer, gylp og babymos. Den unge mor kan heller ikke gå med i byen som tidligere. Det at få et barn sætter automatisk sine begrænsninger. Men det er også ...


Annonce

... en stor glæde og det kan være dejligt for et barn at vokse op med unge forældre. Og de rigtige venner er nok også dem, som hænger ved:o)

Med hensyn til graviditet, så er det svært at sige, hvornår det lykkes for jer. Nogle bliver hurtigt gravide efter stop med p-piller og for andre tager det længere tid. Husk forøvrigt at det er en god idé at du dagligt spiser en vitamintablet, som indeholder folinsyre.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg kender desværre ikke til om der er mødregruppe for unge mødre i Holbæk eller omegn. Men det kan du få oplyst, hvis du ringer til sundhedsplejen hvor du bor. Du kan sandsynligivs også få et graviditets besøg af sundhedsplejersken, når du er blevet gravid.

Fortsat held og lykke med det hele.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herAnnonce

Viden om børn:

Babysvømning

Der er mulighed for at gå til babysvømning i de fleste svømmehaller. Der findes også private hjem, med et opvarmet bassin, hvor man har små hold for babyer og deres forældre.

Babysvømning er godt for barnets balance, hvilket har betydning når barnet senere skal lære at sidde, kravle eller gå. Det at være i lunt vand, kender barnet også fra sin tid i livmoderen og når barnet er i vandet stimuleres alle sanser - ikke bare balancen, men også høresansen, lugtesansen (og nogle gange...

Læs mere i Babylex

Fedt

Små børn har brug for fedt i maden. Det anbefales at tilsætte en tsk fedtstof i hver portion hjemmelavet mad. Det er udmærket at skifte imellem de forskellige typer fedtstof som olie, smør og plantemargarine.

Efter 1 års alderen kan barnet fortsat have behov for at få lidt ekstra fedtstof. Det er især i familier, hvor man spiser meget magert og gerne vil at barnet skal have sunde spisevaner fra starten.

I mager mad er der mange grøntsager, frugt og brød og kun lidt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for altid lange og fyldestgørende svar.

Lone og Claus fra København


Annoncer

Annonce