Annonce

Annonce

Svar: Svært ved andre børn


11. juni 2008

Kategori:
Alder:
3 år

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære Emils mor

Tak for dit brev og fordi du fortæller mig om din bekymring. Jeg kan et eller andet sted godt forstå at du er bekymret, for de ting du nævner omkring Emil kan man jo, som du skriver, godt se hos børn med f.eks. Asperger. Men samtidig er der ikke i det du skriver, noget som får alarmklokkerne til at ringe hos mig - netop fordi du beskriver en dreng som ingen problemer har med empati, humor, kontakt og opsøgenhed i forhold til andre.

Ja, han er lidt tilbageholdende overfor børn og søger mere voksne, men det kan faktisk være meget normalt. Voksne er jo til at stole på, børn er mere utilregnelige - de tager legetøj fra en, de skubber, de bestemmer, de stille spørgsmål osv. og så er det måske nogle gange bare lettere at være sig selv ...

Han skal selvfølgelig lære det, at fungere socialt sammen med de andre og indgå i rollelege og det er noget pædagogerne i børnehaven må hjælpe ham med. Derfor tænker jeg også at de naturligt må være opmærksomme op, hvorvidt Emil adskiller sig ...


Annonce

... så meget fra 'normalen' at de har en bekymring og det er selvfølgelig noget I på sigt skal tale om. Det kunne jo også være at han bare er lidt naturligt tilbageholdende og lige skal skubbes lidt i den rigtige retning.

Det kræver en børnepsykologisk udredning at vurdere hvorvidt børns "enspændernatur" er naturlig eller noget der kræver behandling i en eller anden grad. Det er desværre ikke noget jeg kan svare på.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Du skal naturligvis overveje, hvor meget din bekymring fylder og hvorvidt du så vil tage kontakt til jeres læge eller en børnepsykolog i kommunen. Min umiddelbare tanke er at der jo aldrig sker noget ved at ringe til en og tale, drøfte sin bekymring, høre hvad de tænker - præcis ligesom du har gjort til mig ...

Jeg håber du kan bruge mine tanker lidt, jeg ved næsten ikke hvad jeg skal sige til dig, - jeg kan jo ikke svare på det spørgsmål du stiller ... men ud fra det jeg kender til Emil, så tror jeg din bekymring er ubegrundet.

Pas godt på hinanden alle sammen, knus herfra:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

10. juli 2024 | Udvikling | 2 år, 6 mdr.

Sensitiv - 2 år, 6 mdr.

Hej Helen. Har det seneste stykke tid gået med bekymring om, om der mon er...

Læs hele brevet og Helens svar


29. maj 2024 | Udvikling | 2 år, 7 mdr.

Motorisk sansesøgende

Kære Helen, Så er det os igen 😅 Vi har jo en dejlig dreng på 2 år...

Læs hele brevet og Helens svar


17. maj 2024 | Udvikling | 6 mdr.

Triller kun til den ene side

Kære Helen Min søn er nu 6 måneder, og jeg syntes egentligt at han udvikler...

Læs hele brevet og Helens svar


15. april 2024 | Udvikling | 3 år

Hjælp til vores dreng

Hej Helen, Min kæreste og jeg håber inderligt at du kan hjælpe os, som du...

Læs hele brevet og Helens svar


11. april 2024 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Toårig dreng og sproglig støtte

Kære Helen, Tak for din sidste svar. Jeg har nogle spørgsmål igen angående...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Svangerskabsforgiftning

Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.

Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...

Læs mere i Babylex

Præmature allergidisponerede spædbørn

Hos meget små præmature allergidisponerede børn kan der være mere væsentlige ernæringsproblemer end allergiforebyggelse at tage højde for. Derfor må man altid tage individuelle hensyn, hvor det vigtigste er, at barnet kommer i trivsel.

Et præmaturt barn tilbydes samme allergiforebyggende diæt som mature allergidisponerede spædbørn. Modermælk er den bedste ernæring, og hvis dette ikke er muligt tilbydes barnet en special erstatning.

Det vides ikke, hvor længe det er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Endnu engang mange tak for dit svar her i den gode brevkasse. Jeg har anbefalet dig til dem jeg kender fordi du er SÅ god til at komme med nogle konkrete råd. Lige det som gør hverdagen lidt nemmere og knapt så frustrerende, så TAK for det!


Annonce