Annonce

Annonce

Brev:

Svært ved andre børn


11. juni 2008

Kategori:
Alder:
3 år

Svært ved andre børn

Kære Helen

Emil, der netop er fyldt tre for en uge siden, er startet i børnehave, og det gå "so-so", som man siger. Han er rykket op alene og har svært ved at forholde sig til at lege med de andre børn. Vil hellere "lege med sig selv", som han siger, fordi de andre "leger anderledes end ham".

Han savner vuggestuen og vil hellere derind. Og pædagogerne siger, han slet ikke tage kontakt til de andre børn i børnehaven. Kun en gang imellem opstår lidt småleg med de andre ude på legepladsen, men for det meste leger han med sig selv et eller andet sted. Derimod er han glad for at lege med de voksne. Det har han altid været, og han er generelt en sød charmetrold, som alle falder pladask for. Meget tillidsfuld lille dreng også.

Han er sprogligt højt udviklet. Han er meget detaljeret i sit ordvalg, taler utrolig avanceret af sin alder og forstår langt flere ting end mange af dem, som er ældre. Til gengæld er han socialt tilbageholdende og leger bedst med rolige børn og børn, han kender. I vuggestuen har han leget sådan OK med de andre, men jeg opfatter ham ikke som en, der er sådan meget socialt opsøgende, han har bare ikke behovet. Faktisk leger han rigtig godt med sig selv - og keder sig stort set aldrig.

Er stadig på et stadie, hvor han parallelleger mere med andre børn end decideret indgår i lege. Han ...


Annonce

... har også lidt svært ved at blive renlig... laver konsekvent i bukserne, hvis vi tager bleen af ham. Men vil gerne tisse på toilettet og kan godt sige til, når bare det er tis.

Nå... Min lille evigt eksisterende uro i baghovedet går på, om det her er normalt. Jeg ved, at autisme og asbergers er arveligt, og min mands bror er autist/asbergers... vi ved ikk helt hvilken af delene. Men jeg er bare urolig for, om Emil også kunne være autist.

Hans sociale tilbageholdenhed, forsigtighed, manglende lyst til at indgå i lege - samtidig med hans sprogligt høje niveau gør mig bekymret. Og går jeg ind på websider om autisme kan jeg se, at flere andre ting - såsom at være bange for høje lyde - hvilket han er, også kan være et symptom.

Men omvendt er han jo en hjerteknuser, han har empati, han er snakkesagelig og forstående, sjov og er meget opsøgende over for voksne... bare ikke børn?! Med mindre han som sagt kender dem.

Er det normalt, at nogle børn bare ikke er så sociale? Er han bare "forsigtigt" "gammelklog" eller bare en slags enspænder? Eller synes du på baggrund af ovenstående og din egen erfaring, at vi måske bør snakke med en læge?

Hvis han nu bare er en forsigtig type, der er lidt "bange for/uinteresseret" i andre børn, hvordan kan vi så hjælpe ham til at blive stærkere?

Gode sommerhilsner
Emils mor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. juni 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Mistrivsel i vuggestue

Kære Helen. Min datter på 2 år og 6 måneder går i en vuggestue med cirka 25...

Læs hele brevet og Helens svar


29. maj 2024 | Udvikling | 2 år, 7 mdr.

Motorisk sansesøgende

Kære Helen, Så er det os igen 😅 Vi har jo en dejlig dreng på 2 år...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2024 | Sovevaner | 2 år, 10 mdr.

Putning af 2 børn

Hej Helen Jeg skriver til dig for at få lidt input til ny putterutine...

Læs hele brevet og Helens svar


23. april 2024 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.

Leg med voldsomme ord

Hej igen Helen, Jeg sender dig et til brev med det samme med et helt andet...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2024 | Diverse | 2 år, 9 mdr.

Ked af at være i dagplejen

Hej Helen. Vi har en dejlig pige på 2 år og 9 måneder, hun har ellers været...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vugge - møbel

En vugge er en lille babyseng, der kan vugges/gynges. At bruge en vugge har mange fordele, da det er med til at stimulere barnets ligevægtsorgan og dermed har betydning for barnets videre udvikling. Samtidig er en vugge ofte mindre end en tremmeseng, hvilket er med til at gøre den tryg for baby at sove i - mange børn kan sove i en vugge de første 3-4 måneder.

Der findes mange forskellige vugger på markedet, og i mange familier er en vugge også noget, der går i arv. Nogle vugger...

Læs mere i Babylex

Bæresele

En bæresele giver barn og forældre mulighed for at være tæt sammen, hvilket er ideelt især de første måneder, hvor barnet har brug for tæt kontakt og man også gerne vil have hænderne fri til at lave praktiske ting en gang imellem.

I starten bruges selen kun kortvarigt. Et barn har brug for afveksling, nogle gange vil det have ro og være i fred, andre gange har det behov for varme og nær kropskontakt.

Indtil barnet kan holde hovedet selv, er det vigtigt, at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tak for dit gode svar sidst, som virkelig hjalp mig videre. Vi har valgt at beholde putteflasken lidt endnu :-)

Agnes mor


Annonce