Annonce

Annonce

Svar: Hvorfor bider min dreng?


27. maj 2023

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Bide-bøllens mor

Tak for dit brev :)

Jeg kan godt forstå, du bliver ked af det, når du gentagende gange oplever, at din dreng bider. Det er naturligt ikke rart - det gør faktisk temmelig ondt! Og jeg forstår også godt, at du bekymrer dig for, hvis han pludselig bider en anden... Når det er sagt, så er det dog meget normalt, at små børn bider :)

Han bider, fordi han mangler sprog. Han kan ikke sætte ord på sine følelser, og når han bider dig, så er det, fordi han endnu ikke har et verbalt sprog, som han kan bruge.

Du fortæller, at det ofte sker, når han er træt, eller hvis I sidder og krammer, eller han kan kravle hen til dig, rejse sig op af dig, og så bide dig i benet. I sådanne situationer tænker jeg, at han bider, fordi han er rigtigt glad for dig. Det er en slags kærtegn, som kammer over. Når I sidder og krammer, kysser, kæler, når han rejser sig og presser sig ind mod dig, så kommer han til at bide dig i kådhed og glæde. Det er ikke for at være ond, og han forstår ikke, at det gør rigtigt ondt på dig.

Derfor er det vigtigt, at du ikke reagerer med at råbe og skælde ud, for det kan faktisk være med til at forstærke bideriet. Han oplever, at det at bide får en særlig reaktion fra dig, en reaktion, som naturligt kan være ekstra spændende at udforske.

Det er derimod vigtigt, at du forsøger at undgå ...


Annonce

... bideriet, altså at du får stoppet ham, før han når dertil, hvor han forløber sig. Jo mere du kan stoppe ham, inden det sker, jo bedre er det, og stille og roligt vil han begynde at glemme, at han kan bide dig.

Nu ved du, at det kan ske, og du ved i hvilke situationer, det ofte sker. Derfor skal du holde ekstra øje med ham. Så når I sidder og krammer og nusser, så afled ham, drej ham væk, læg ham ned og giv ham lidt massage, kildetur eller lignende - før han når at bide dig. Så han stadig får masser af nærhed og tæt fysisk kontakt, så han mærker, at du elsker ham lige så meget, som han elsker dig, men så han ikke når dertil, hvor han pludselig sætter tænderne i din skulder.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det samme, når han kravler hen til dig, hiver sig op af dine bukseben, og du ved, at han pludselig kan sætte tænderne i dig. Buk dig ned, giv ham et kram, få øjenkontakt, vis ham at du ser ham, at du er tilgængelig, tag ham evt. op, så han mærker dig tæt på og sæt ham så ned på gulvet igen. Så du også i denne situation giver ham følelsen af at blive set, og at du er der, men så han afledes, glemmer at han ville bide og på den måde stille og roligt får indarbejdet en mere hensigtsmæssig måde at være sammen på. Så det at bide naturligt træder i baggrunden, fordi han gør det mindre og mindre.

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre, rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

Guide: Undgå uønsket kemi i dit barns mad

De gode råd er mange, og som forældre kan det være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. Derfor har Fødevarestyrelsen samlet de vigtigste anbefalinger til at undgå uønsket kemi, så du hurtigt kan få et overblik over hvilke fødevarer, du bør være opmærksom på.

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

10. juli 2024 | Udvikling | 2 år, 6 mdr.

Sensitiv - 2 år, 6 mdr.

Hej Helen. Har det seneste stykke tid gået med bekymring om, om der mon er...

Læs hele brevet og Helens svar


29. maj 2024 | Udvikling | 2 år, 7 mdr.

Motorisk sansesøgende

Kære Helen, Så er det os igen 😅 Vi har jo en dejlig dreng på 2 år...

Læs hele brevet og Helens svar


17. maj 2024 | Udvikling | 6 mdr.

Triller kun til den ene side

Kære Helen Min søn er nu 6 måneder, og jeg syntes egentligt at han udvikler...

Læs hele brevet og Helens svar


15. april 2024 | Udvikling | 3 år

Hjælp til vores dreng

Hej Helen, Min kæreste og jeg håber inderligt at du kan hjælpe os, som du...

Læs hele brevet og Helens svar


11. april 2024 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Toårig dreng og sproglig støtte

Kære Helen, Tak for din sidste svar. Jeg har nogle spørgsmål igen angående...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rosiner

Børn under 3 år må gerne spise rosiner, men ikke i ubegrænsede mængder. Det anbefales at børn under 3 år max spiser 50 gram rosiner om ugen.

Rosiner indeholder en svampegift, som hedder Ochratoksin A. Dette tåler barnet kun i meget små mængder. Det er det totale indtag over en længere periode der betyder noget. Derfor sker der ikke noget ved, hvis barnet spiser mange rosiner en dag og i dagene derefter ikke spiser rosiner.

Svampegiften findes også i økologiske...

Læs mere i Babylex

Moderkage

Moderkagen forsynet barnet med næring, imens det ligger inde i livmoderen. Når fødslen er forbi, og navlestrengen er klippet over, så skal moderkagen fødes.

Hos nogle kvinder kommer den helt af sig selv, hos andre skal man presse lidt for at få den ud. Det kan ske, at moderkagen ikke kan komme ud på normal vis og derfor må kvinden bedøves, og den må fjernes af en læge. Bedøvelse er nødvendigt, for hvis kvinden var vågen, ville det gøre meget ondt.

Når moderkagen...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

det er vist på tide at jeg skriver og siger tusind, tusind tak for alle dine råd og vejledninger! Det er jo super dejligt at have en som dig at henvende sig til med alle de spørgsmål der kommer op i forbindelse med at være forældre. Det har været en fantastisk stor hjælp at læse dine svar, ikke kun til mig, men også til andre forældre.

Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skulle have gjort uden din brevkasse – bare muligheden for at kunne stille de 'dumme' spørgsmål, er utrolig beroligende, for ikke at nævne at se at der er andre der ude som pusler med de samme problemer som jeg gør.

Så tusind tak for din hjælp!

Bedste hilsner
Mor til pige på 5 måneder


Annonce