Annonce

Annonce

Svar: Hvorfor bider min dreng?


27. maj 2023

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Bide-bøllens mor

Tak for dit brev :)

Jeg kan godt forstå, du bliver ked af det, når du gentagende gange oplever, at din dreng bider. Det er naturligt ikke rart - det gør faktisk temmelig ondt! Og jeg forstår også godt, at du bekymrer dig for, hvis han pludselig bider en anden... Når det er sagt, så er det dog meget normalt, at små børn bider :)

Han bider, fordi han mangler sprog. Han kan ikke sætte ord på sine følelser, og når han bider dig, så er det, fordi han endnu ikke har et verbalt sprog, som han kan bruge.

Du fortæller, at det ofte sker, når han er træt, eller hvis I sidder og krammer, eller han kan kravle hen til dig, rejse sig op af dig, og så bide dig i benet. I sådanne situationer tænker jeg, at han bider, fordi han er rigtigt glad for dig. Det er en slags kærtegn, som kammer over. Når I sidder og krammer, kysser, kæler, når han rejser sig og presser sig ind mod dig, så kommer han til at bide dig i kådhed og glæde. Det er ikke for at være ond, og han forstår ikke, at det gør rigtigt ondt på dig.

Derfor er det vigtigt, at du ikke reagerer med at råbe og skælde ud, for det kan faktisk være med til at forstærke bideriet. Han oplever, at det at bide får en særlig reaktion fra dig, en reaktion, som naturligt kan være ekstra spændende at udforske.

Det er derimod vigtigt, at du forsøger at undgå ...


Annonce

... bideriet, altså at du får stoppet ham, før han når dertil, hvor han forløber sig. Jo mere du kan stoppe ham, inden det sker, jo bedre er det, og stille og roligt vil han begynde at glemme, at han kan bide dig.

Nu ved du, at det kan ske, og du ved i hvilke situationer, det ofte sker. Derfor skal du holde ekstra øje med ham. Så når I sidder og krammer og nusser, så afled ham, drej ham væk, læg ham ned og giv ham lidt massage, kildetur eller lignende - før han når at bide dig. Så han stadig får masser af nærhed og tæt fysisk kontakt, så han mærker, at du elsker ham lige så meget, som han elsker dig, men så han ikke når dertil, hvor han pludselig sætter tænderne i din skulder.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Det samme, når han kravler hen til dig, hiver sig op af dine bukseben, og du ved, at han pludselig kan sætte tænderne i dig. Buk dig ned, giv ham et kram, få øjenkontakt, vis ham at du ser ham, at du er tilgængelig, tag ham evt. op, så han mærker dig tæt på og sæt ham så ned på gulvet igen. Så du også i denne situation giver ham følelsen af at blive set, og at du er der, men så han afledes, glemmer at han ville bide og på den måde stille og roligt får indarbejdet en mere hensigtsmæssig måde at være sammen på. Så det at bide naturligt træder i baggrunden, fordi han gør det mindre og mindre.

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre, rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

21. november 2023 | Udvikling | 8 mdr.

Imitere lyde - sproglig udvikling

Kære Helen. Så er jeg her igen med endnu en bekymring. Vores søn udvikler...

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2023 | Udvikling | 7 år, 4 mdr.

Dreng på 7 år, social udvikling

Kære Helen, Vi er forældre til en dejlig dreng på snart 7 et halvt år. Han...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2023 | Udvikling | 2 år, 1 mdr.

25 mdr. dreng - adfærd

Hej Helen, Jeg har en dreng på 2 år - en dejlig vildbasse! Motorisk er...

Læs hele brevet og Helens svar


12. november 2023 | Udvikling | 20 mdr.

At baske med hænderne - hand-flapping

Kære Helen Jeg kan jo læse mig til, at du får en del spørgsmål angående...

Læs hele brevet og Helens svar


1. november 2023 | Udvikling | 2 år

Meget træt i vuggestuen

Hej Helen. Min datter på snart 2 år blev d. 18/9 pga flytning kørt ind i sin...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kostfibre og børn

Det lille barn kan få diarré og løs afføring af at få for mange kostfibre. Især hvis barnet spiser grød og brød med hele kerner, eller rå grøntsager og meget frugt, kan barnet få for mange kostfibre.

Små børn må gene spise fuldkorn, men det anbefales, at de også spiser andre kornprodukter, da de let kan få for meget kostfiber. Når barnet i 8 måneders alderen begynder at spise brød, så bør ca. halvdelen af brødet være rugbrød og fuldkornshvedebrød og resten varieres mellem hvidt...

Læs mere i Babylex

Klip i mellemkødet (Episiotomi)

I forbindelse med en fødsel kan det være nødvendigt at klippe kvinden i mellemkødet så barnet bedre kan komme ud. Dette kaldes en episiotomi og jordemoderen klipper i det stykke der er mellem skeden og endetarmsåbningen. Man kan også briste spontant.

Uanset om man brister eller bliver klippet, så vil man blive syet sammen, for at såret gror rigtig sammen igen.

Det er altid vigtigt at skylle såret efter hvert toiletbesøg den første tid efter fødslen, for at undgå...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tak for en fantastisk hjemmeside. Det er så dejligt at mærke, hvordan du virkelig sætter dig ind i hvert enkelt spørgsmål og du giver nogle rigtigt gode svar!

Tak fra tvillingernes mor


Annonce