Annonce

Annonce

Brev:

Autisme? - 18 mdr.


27. maj 2023

Kategori:
Alder:
18 mdr.

Autisme? - 18 mdr.

Kære Helen

Jeg skriver til dig, da jeg bekymrer mig om, om min datter har autisme. Der følger hermed en beskrivelse af hende, så du kan danne dig et indtryk.

Min datter er 18 måneder. Hun har haft ondt i ørene det meste af sit liv, og har dræn i begge ører. Dog har hun haft kraftig mellemøresbetændelse og været på penicillin på trods af dræn. Der er dog snart en måned siden, hun sidst har været ramt. Ellers har hun gennemsnitlig haft mellemøresbetændelse en gang i måneden de sidste næsten 10 måneder.

Min datter en glad og social pige. Sover og spiser fint. Hun trives med lange dage i vuggestuen, og opsøger ofte de store børn, når de fx leger vild pudekamp. Her hviner hun af fryd og forsøger at kaste puderne. Hun er i det hele taget med der, hvor “det sker” og kan godt lide, når det er lidt vildt. Hun elsker at være til familiearrangementer med mange mennesker. Så er hun over det hele og tydeligt i trivsel. Hun er ikke genert men meget nysgerrig.

Hun siger endnu ikke ord, men er ofte meget snakkende.

Derudover er hun også god til at lege selv. Hun kan sidde længe og stable klodser, bygge lego eller se fjernsyn. Da jeg er alene med hende, har jeg måske en tendens til at udnytte fjernsynet meget, imens jeg laver mad og ordner ting. Hun har også ofte fået lov til at se fjernsyn, når vi spiser. Jeg vil gerne være ærlig og fortælle, at jeg ...


Annonce

... har brugt fjernsynet meget.

Hun opsøger ofte knus. Dette særligt i forbindelse med en sjov leg. Hun er også begyndt at kramme de bamser, vi leger med og putte dyne på dukker (efter jeg har vist hvordan).

Sagen er den, at vuggestuen nu har lagt mærke til at - sideløbende med, at hun er en pige med gang i, der gerne vil være der, hvor “det sker - er hun ofte er svær at komme i kontakt med. Hun reagerer ofte ikke, når de henvender sig til hende. Hun opsøger mest selv, hvis det er en leg, hun er interesseret i. Altså virker hun meget selektiv med, hvad der får hendes opmærksomhed.

Herhjemme oplever jeg også, at hun kan virke dagdrømmende og være svær at få kontakt med, når hun fx leger. Det er ikke ofte, vi har længe øjenkontakt. Dog har vi øjenkontakt, når vi tumler, gynger, synger, tæller fingre, bader, når hun vil dele sin mad med mig og når vi fjoller på puslebord. Det er dog som om, hun er selektiv med den. Hun reagerer ofte heller ikke på sit navn. Dette nærmest kun, hvis jeg gemmer mig og kalder på hende eller hvis det er efterfulgt af fx “vil du have en smoothie?”

Jeg synes, min pige har to sider, som stikker i to forskellige retninger, som fylder lige meget: den opsøgende, grinende og sociale og den dagdrømmende, der kan være svær at få kontakt med og ofte ikke reagerer.

Synes du, det lyder som autisme?

De bedste hilsner
Mette

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Det er højsæson for røde babynumser

Har du forberedt babynumsen på sommervarmen?
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen. Ved at erstatte vand, sæbe og vådservietter med Olívy baby care – diaper ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

5. september 2023 | Sovevaner | 17 mdr.

Eget værelse? - 17 mdr.

Kære Helen Jeg er simpelthen nødt til endnu engang at spørge om dine råd og...

Læs hele brevet og Helens svar


28. august 2023 | Diverse | 17 mdr.

Navlepilleri :)

Kære Helen Tak for dine altid gode råd! De har været guld værd. En lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


22. august 2023 | Sovevaner | 21 mdr.

Sove på eget nyt værelse

Kære Helen. Min datter sover i øjeblikket hos os, da vi i vores lejlighed...

Læs hele brevet og Helens svar


5. august 2023 | Udvikling | 20 mdr.

Sprog - skelne mellem lyde og ord

Kære Helen Det går fortsat fremad med min datter på nu 20 måneder....

Læs hele brevet og Helens svar


4. august 2023 | Udvikling | 16 mdr.

16 måneder vil ikke gå

Kære Helen Et spørgsmål mere herfra, der sker mange ting for tiden. H...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Omsorgsdage

Omsorgsdage er dage, hvor du med fuld løn kan holde fri sammen med dit barn.

Er du offentligt ansat, og er du blevet forælder efter den 1. oktober 2005, har du ret til 2 årlige omsorgsdage per barn. Retten gælder fra og med fødselsåret og til og med det år, hvor barnet fylder 7 år.

Hvis du er ansat i en privat virksomhed, vil det fremgå af din overenskomst, kontrakt eller lignende, om du har ret til omsorgsdage.

Læs mere i Babylex

Ultralydsscanning - gravid

Ultralydsscanning giver os muligehed for at se ind i livmoderen til det lille barn. Ved at ultralydsscanne kan man således se, om barnet har det godt, man kan vurdere, om barnet vokser, som det skal, og man kan regne ud, om terminen er rigtig. Man vil også kunne se, om der er mere end et barn.

Når man ultralydsscanner, bevæger man et kegleformet eller rundt apparat rundt på den gravides mave. Der sendes nogle lydbølger gennem maven og på en skærm, vil man kunne se, hvordan...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Jeg har nu i over 3 år været medlem af din hjemmeside og har ALTID påskønnet dine gode og fornuftige råd omkring mine to børn. Selvom du aldrig har mødt mine børn, har du altid rådgivet mig som om du hele tiden har været en del af deres liv......

Du er klart den bedste og ærligste sundhedsplejerske jeg nogenside har stiftet bekendtskab med, og jeg vil altid sætte pris på dine gode råd, som har gjort min hverdag bedre og mindre skræmmende.

Endnu engang tusind tak.


Annonce