Annonce

Annonce

Brev:

Autisme? - 18 mdr.


27. maj 2023

Kategori:
Alder:
18 mdr.

Autisme? - 18 mdr.

Kære Helen

Jeg skriver til dig, da jeg bekymrer mig om, om min datter har autisme. Der følger hermed en beskrivelse af hende, så du kan danne dig et indtryk.

Min datter er 18 måneder. Hun har haft ondt i ørene det meste af sit liv, og har dræn i begge ører. Dog har hun haft kraftig mellemøresbetændelse og været på penicillin på trods af dræn. Der er dog snart en måned siden, hun sidst har været ramt. Ellers har hun gennemsnitlig haft mellemøresbetændelse en gang i måneden de sidste næsten 10 måneder.

Min datter en glad og social pige. Sover og spiser fint. Hun trives med lange dage i vuggestuen, og opsøger ofte de store børn, når de fx leger vild pudekamp. Her hviner hun af fryd og forsøger at kaste puderne. Hun er i det hele taget med der, hvor “det sker” og kan godt lide, når det er lidt vildt. Hun elsker at være til familiearrangementer med mange mennesker. Så er hun over det hele og tydeligt i trivsel. Hun er ikke genert men meget nysgerrig.

Hun siger endnu ikke ord, men er ofte meget snakkende.

Derudover er hun også god til at lege selv. Hun kan sidde længe og stable klodser, bygge lego eller se fjernsyn. Da jeg er alene med hende, har jeg måske en tendens til at udnytte fjernsynet meget, imens jeg laver mad og ordner ting. Hun har også ofte fået lov til at se fjernsyn, når vi spiser. Jeg vil gerne være ærlig og fortælle, at jeg ...


Annonce

... har brugt fjernsynet meget.

Hun opsøger ofte knus. Dette særligt i forbindelse med en sjov leg. Hun er også begyndt at kramme de bamser, vi leger med og putte dyne på dukker (efter jeg har vist hvordan).

Sagen er den, at vuggestuen nu har lagt mærke til at - sideløbende med, at hun er en pige med gang i, der gerne vil være der, hvor “det sker - er hun ofte er svær at komme i kontakt med. Hun reagerer ofte ikke, når de henvender sig til hende. Hun opsøger mest selv, hvis det er en leg, hun er interesseret i. Altså virker hun meget selektiv med, hvad der får hendes opmærksomhed.

Herhjemme oplever jeg også, at hun kan virke dagdrømmende og være svær at få kontakt med, når hun fx leger. Det er ikke ofte, vi har længe øjenkontakt. Dog har vi øjenkontakt, når vi tumler, gynger, synger, tæller fingre, bader, når hun vil dele sin mad med mig og når vi fjoller på puslebord. Det er dog som om, hun er selektiv med den. Hun reagerer ofte heller ikke på sit navn. Dette nærmest kun, hvis jeg gemmer mig og kalder på hende eller hvis det er efterfulgt af fx “vil du have en smoothie?”

Jeg synes, min pige har to sider, som stikker i to forskellige retninger, som fylder lige meget: den opsøgende, grinende og sociale og den dagdrømmende, der kan være svær at få kontakt med og ofte ikke reagerer.

Synes du, det lyder som autisme?

De bedste hilsner
Mette

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

9. marts 2024 | Sovevaner | 17 mdr.

Sove i egen seng - 17 mdr.

Hej Helen, Tak for dit svar til min forrige besked angående vores søn som...

Læs hele brevet og Helens svar


2. februar 2024 | Kost og ernæring | 17 mdr.

Tynd mave?

Hej Helen. Vores datter på 17 måneder har ofte meget tynd afføring, og...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2024 | Opdragelse | 21 mdr.

Rutiner og weekend

Kære Helen Tak for dit svar og gode råd angående mad og svingende appetit....

Læs hele brevet og Helens svar


13. januar 2024 | Sovevaner | 15 mdr.

Tidlige morgener - 15 mdr.

Kære Helen Jeg skriver til dig fordi jeg håber du kan hjælpe et par...

Læs hele brevet og Helens svar


3. januar 2024 | Kost og ernæring | 21 mdr.

Nedsat appetit? - 21 mdr.

Kære Helen Godt nytår. Åh, det der med mad. H er en skøn lille...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vaner og børn

Alle familier har deres egne vaner og rutiner. Det, at tingene gøres på en bestemt måde, giver tryghed for barnet. Et lille barn vil altid have det bedst, når noget er genkendeligt.

Hvis det lille barn skal passes, er det derfor en rigtig god idé, at den der passer barnet, forsøger at efterligne de rutiner og vaner, som barnet kender.

Børn elsker gentagelser og elsker derfor også lege som borte-tit og klappe-kage. De større børn føler stor glæde ved at se den samme...

Læs mere i Babylex

Hormonbehandling

Hormonbehandling bliver brugt som fertilitetsbehandling, ofte i forbindelse med insemination.

Man giver kvinden hormontabletter som stimulerer kvindens ægløsning, så der modnes flere æg end normalt.

Derudover kontrollerer man kvindens ægløsningstidspunkt, ved hjælp af hormon-indsprøjtning, så man kan afpasse tidspunktet fuldstændig med samleje eller insemination.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

1000 tak for dit svar. Jeg blev meget glad for at læse dine kommentarer vedr. min "dårlige samvittighed" over at have sendt Caroline i vuggestue da hun blev storesøster. Det lettede virkeligt.

Carolines mor


Annonce