Annonce

Annonce

Svar: Middagslur - 15 mdr.


28. november 2019

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Christina

Tak for dit brev :)

De fleste børn begynder i 12-18 måneders alderen at kunne nøjes med en lur dagligt, og der vil ofte være tale om en overgang. Det betyder, at barnet nogle dage vil kunne nøjes med kun en lur og andre dage stadig vil have brug for to lure, og her er det vigtigt, at man er fleksibel og følger barnets behov :)

Jeres datter har stadig brug for to lure dagligt. Og det kan sagtens være sådan et par måneder endnu, og det er helt normalt og helt okay :) Det er vigtigt, at hun får sin dagssøvn, dagssøvnen giver hende nogle ting, som nattesøvnen ikke kan erstatte, så sålænge hun viser behov for to lure, så er det rigtig godt, at du giver hende dette.

Et tegn på at hun kan begynde at undvære sin middagslur er, at hun begynder at have svært ved at sove, når du putter hende kl 9.30. Altså at hun på dette tidspunkt begynder at protestere mod søvnen, og når hun endelig sover, så bliver luren kortere og kortere. Det betyder, at hun gradvist vil kunne puttes senere og senere, så i stedet for at sove kl 9.30, så sover hun kl 10.00, 10.15, 10.30 osv. og ender så måske med at sove middagslur ...


Annonce

... fra kl 12 til 15 - og så hænger døgnet pludselig sammen med den lidt længere middagslur midt på dagen.

Et andet tegn på, at hun stadig har behov for to lure er, at hvis du kun giver hende en lur dagligt, så bliver hun rigtig træt sidst på dagen. og hun vil ofte begynde at powernappe om eftermiddagen - hvilket så vil begynde at give jer problemer om aftenen og natten. De to lure skal helst ikke ligge middag og eftermiddag, men i stedet formiddag og middag, som de gør hos jer nu.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 17. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Det er super fint med stå op tidspunkt og puttetidspunkt og jeres nuværende rytme med lur omkring kl 9.30 og igen kl 14 er helt perfekt. Du skal endelig ikke ændre noget der fungerer :) Hun skal nok komme til at sove en lur dagligt, det er bare ikke endnu :)

Du må gerne trille hende en tur, tage hende med i barnevognen, når I skal handle eller lignende, hvis du synes, at lurene hjemme låser dig lidt fast. Fordelen ved lur i barnevogn er ofte, at hun netop kan sove imens du får lidt praktiske ting fra hånden... ved ikke om det er muligt, hvor du bor, men måske :)

Håber du kan bruge dette lidt videre, rigtig meget held og lykke fortsat :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Norly & Friends skaber søvndyssende, sød musik

De fleste forældre kan nikke genkendende til, at sengetid kan føles som alt andet end en hyggelig stund mellem barn og forældre, og snarere som en frustrerende kamp, der ingen ende vil tage. Hos Norly & Friends tror vi på, at det trygge putteritual og musik kan gøre en kæmpe forskel, og derfor har ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. januar 2020 | Sovevaner | 7 mdr.

Dagsplan - 7 måneder

Hej Helen. Tak for dine råd ved min sidste henvendelse. Nu en opdatering og...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2020 | Sovevaner | 10 mdr.

Rejser sig op når han sover

Hej Helen... Min søn startede med at sove igennem fra 7 tiden til ca. kl 6...

Læs hele brevet og Helens svar


17. januar 2020 | Sovevaner | 18 mdr.

Vedr. ændring af søvnrytme

Hej Helen, Nu ser jeg mig nødsaget til at få hjælp udefra. Vores datter...

Læs hele brevet og Helens svar


16. januar 2020 | Sovevaner | 8 mdr.

Sover ikke længere

Hej igen. Et andet spørgsmål.. :) Min baby sov de første 5 måneder af sit...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2020 | Sovevaner | 6 mdr.

3 lure dagligt, hvor længe?

Hej Helen. Hvor længe kan jeg forvente, at de små har brug for 3 lure om...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rød numse

De fleste børn får ind imellem en rød numse fordi urin og afføring irriterer huden. Nogle børn mere end andre.

For at forebygge rød numse, er det vigtigt at skifte bleen tit og brug af salver og cremer bør altid holdes på et minimum. Lad barnets hud lufttørre og brug kun mild sæbe, når der er afføring ellers vil rent vand de fleste gange være nok.

Tør numsen grundigt også i folderne og brug f.eks. en føntørrer til at lufttørre huden med, men pas på den ikke bliver...

Læs mere i Babylex

Bleudslæt

Bleudslæt ses som rødme på numsen. Det kan være små røde pletter, men det kan også være store røde skjolder på huden. Der kan gå hul og komme sår, hvis det er rigtig slemt.

Bleudslæt opstår ofte, hvis barnet har haft en ble på for længe, der har været for våd af tis eller afføring. Det er syren i urin og afføring, der så ødelægge barnets hud. Børn kan også blive røde i numsen i forbindelse med diarré, hvor man måske ikke når at opdage at barnet har noget i bleen og derfor ikke...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.

Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)

Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.

Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!

Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!

Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder


Annonce