Annonce

Annonce

Svar: Middagslur - 15 mdr.


28. november 2019

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Christina

Tak for dit brev :)

De fleste børn begynder i 12-18 måneders alderen at kunne nøjes med en lur dagligt, og der vil ofte være tale om en overgang. Det betyder, at barnet nogle dage vil kunne nøjes med kun en lur og andre dage stadig vil have brug for to lure, og her er det vigtigt, at man er fleksibel og følger barnets behov :)

Jeres datter har stadig brug for to lure dagligt. Og det kan sagtens være sådan et par måneder endnu, og det er helt normalt og helt okay :) Det er vigtigt, at hun får sin dagssøvn, dagssøvnen giver hende nogle ting, som nattesøvnen ikke kan erstatte, så sålænge hun viser behov for to lure, så er det rigtig godt, at du giver hende dette.

Et tegn på at hun kan begynde at undvære sin middagslur er, at hun begynder at have svært ved at sove, når du putter hende kl 9.30. Altså at hun på dette tidspunkt begynder at protestere mod søvnen, og når hun endelig sover, så bliver luren kortere og kortere. Det betyder, at hun gradvist vil kunne puttes senere og senere, så i stedet for at sove kl 9.30, så sover hun kl 10.00, 10.15, 10.30 osv. og ender så måske med at sove middagslur ...


Annonce

... fra kl 12 til 15 - og så hænger døgnet pludselig sammen med den lidt længere middagslur midt på dagen.

Et andet tegn på, at hun stadig har behov for to lure er, at hvis du kun giver hende en lur dagligt, så bliver hun rigtig træt sidst på dagen. og hun vil ofte begynde at powernappe om eftermiddagen - hvilket så vil begynde at give jer problemer om aftenen og natten. De to lure skal helst ikke ligge middag og eftermiddag, men i stedet formiddag og middag, som de gør hos jer nu.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Onsdag 4. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, KU.BE

Se flere foredrag med Helen ...


Det er super fint med stå op tidspunkt og puttetidspunkt og jeres nuværende rytme med lur omkring kl 9.30 og igen kl 14 er helt perfekt. Du skal endelig ikke ændre noget der fungerer :) Hun skal nok komme til at sove en lur dagligt, det er bare ikke endnu :)

Du må gerne trille hende en tur, tage hende med i barnevognen, når I skal handle eller lignende, hvis du synes, at lurene hjemme låser dig lidt fast. Fordelen ved lur i barnevogn er ofte, at hun netop kan sove imens du får lidt praktiske ting fra hånden... ved ikke om det er muligt, hvor du bor, men måske :)

Håber du kan bruge dette lidt videre, rigtig meget held og lykke fortsat :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

5. august 2020 | Sovevaner | 4 mdr.

Barnevognskørsel - hvordan?

Kære Helen. Mit spørgsmål handler simpelthen om hvordan man kører i...

Læs hele brevet og Helens svar


4. august 2020 | Sovevaner | 5 mdr.

Varige søvnproblemer

Kære Helen. Allerførst vil jeg fortælle at min pige er 5 måneder, spiser...

Læs hele brevet og Helens svar


4. august 2020 | Sovevaner | 14 mdr.

Putning til natten - 14 mdr.

Hej Helen. Vi har allerede et nyt spørgsmål, i tråd med vores seneste...

Læs hele brevet og Helens svar


3. august 2020 | Sovevaner | 3 mdr.

Søvn og rutiner - 3 mdr.

Hej Helen Jeg vil spørge lidt til søvn, rutiner og om jeg overser...

Læs hele brevet og Helens svar


2. august 2020 | Sovevaner | 0 mdr.

12 dage gammel - sover rigtig meget

Kære Helen Lillebror kom til verden den 20/7 og har efterfølgende været...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hoppegynge

En hoppegynge anbefales ikke. Sundhedsstyrelsen skriver: "Til sunde børn frarådes hoppegynge og gangstole, da de forsinker normal udvikling. For handicappede børn gælder særlige regler, spørg sundhedsplejersken, lægen eller fysioterapeuten". Kilde, Sunde Børn, sst. 2003.

En hoppegynge belaster barnets ryg og ben og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge, det er ren underholdning og det kan barnet få på anden måde. Når barnet sidder i en hoppegynge er det en...

Læs mere i Babylex

Nysgerrighed

At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent.

Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og grundigt undersøge verden omkring sig.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil gerne, som så mange andre, takke dig for en helt usædvanlig god brevkasse. Som bosiddende i England har det betydet rigtig meget for mig at finde svar på dette og hint derhjemmefra. Jeg kan rigtig, rigtig godt lide din kærlige holdning til tingende, og det har virkelig hjulpet mig meget at læse dine omhyggelige svar.

Mange kærlige hilsner
Sanne, mor til dreng 5 måneder


Annonce