Annonce

Annonce

Svar: Mor må ikke putte


12. januar 2019

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev, det er rigtig fint, at du skriver tilbage :)

Det er rigtig godt, at I ikke længere tilbyder flaske i stuen, men i stedet giver den på værelset - og det lyder rigtig godt, at I forsøger at tilbyde flasken i sengen, så jeres datter ikke oplever skiftet fra favn og ned i seng, så voldsomt som hun ellers har gjort. Og det lyder som om, at det fungerer rigtig godt - når far gør det. Det er super godt!

Når det ikke fungerer, når du forsøger dig, så hænger det højst sandsynligt sammen med, at du altid har puttet hende tidligere, og at du altid har siddet med hende. Du skriver "Jeg har altid været den som putter og har altid fået hende til at sove, men nu er det kun far som kan", og der er ingen tvivl om, at jeres datter forbinder dig og din favn med det at skulle sove. Det er det ritual, som I to har sammen og altid har haft - og derfor søger hun din favn og din nærhed igen og igen, og det er også derfor, at gråden stopper, så snart du tager hende op og holder hende lodret hos dig. Hun har ikke dette ritual med far og med dagplejer...

I dagplejen puttes hun med det ritual, som dagplejer har indført - og forbinder det med at sove der. Og derhjemme har hun og far fundet ud af ritualet med flasken i sengen - og så sover hun på den måde.. men den erfaring hun og du har sammen er anderledes, og det er naturligt svært at slippe og ændre ...


Annonce

... på...

Mit forslag vil være, at du forsøger at gøre alt det, som leder op til putning. Det vil sige, at det vil være rigtig godt, hvis du giver hende et bad, frotterer hende godt med håndklædet, smører med creme osv. efter behov, giver hende nattøj på og gør hende klar til natten. Tilbyder hende en godnatgrød og lidt mme af en kop, børster hendes tænder osv. Og så tager far over og sørger for selve putningen. Så hun lige nu puttes af far, fordi det fungerer bedst for alle, og hun lærer at falde trygt og roligt i søvn, uden at det bliver en kamp og uden gråd og protester. Og jo mere du gør alt det, som leder op til putning, jo lettere vil du naturligt også kunne tage over og give flasken, før hun skal sove - ligesom den rutine far nu indfører stille og roligt også vil kunne varetages af dig.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Onsdag 4. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, KU.BE

Se flere foredrag med Helen ...


Samtidig tænker jeg, at det vil være rigtig dejligt for både dig og hende at have badet og forberedelserne til natten som et trygt ritual. Det er super hyggeligt og en god måde for jer begge at afslutte dagen på - langt bedre end at du kæmper med at få hende til at sove:) Og så lad far tage sig af putningen, det vil også være rigtig dejligt for ham at mærke, at han nu kan putte og at nu begynder at kunne få en større rolle i forhold til jeres datter, så det ikke altid er mor, som skal :)

Håber du kan bruge dette lidt videre - rigtig meget held og lykke til jer alle tre :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

8. juli 2020 | Sovevaner | 9 mdr.

Søvnen om aftenen - 9 mdr.

Hej Helen Vores pige stor trives, er glad og vokser som hun skal. Der er...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juli 2020 | Sovevaner | 6 mdr.

Baby med søvnangst?

Kære Helen Vi har en baby på 6½ måned, som altid har haft svært ved at sove...

Læs hele brevet og Helens svar


6. juli 2020 | Sovevaner | 10 mdr.

Hvordan putter man en 10 måneders baby?

Hej Helen Vi har pt. udfordringer med at putte vores datter på 10...

Læs hele brevet og Helens svar


30. juni 2020 | Sovevaner | 4 mdr.

Lær at falde i søvn

Hej Helen Ja så skriver jeg til dig igen igen, i håb om at du endnu engang...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juni 2020 | Sovevaner | 3 mdr.

Aftenputning med og uden bryst - 3 mdr.

Hej Helen Tusind tak for dit svar på mit spm angående putning af min...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Mødregruppe

De fleste kommuner tilbyder nybagte mødre at komme i en mødregruppe, som oftest vil bestå af 5-8 mødre som har barn i nogenlunde samme alder.

Sundhedsplejersken spørger om man er interesseret i at være med i en mødregruppe og sender så invitationer ud til første gang man mødes.

Det kan være en stor glæde at mødes med og at dele erfaring med andre mødre og ofte vil man i mødregruppen finde ud af at gå til babysvømning eller andre aktiviteter sammen.

Læs mere i Babylex

Fordøjelse

Barnets første afføring kaldes meconium og den er helt sort. I takt med at barnet får mere mælk, skifter afføringen farve og man kan på afføringen således se om barnets fordøjelse fungerer.

Babyer som kun får brystmælk vil ofte have en gul afføring, som kan gå lidt over i det grønlige. Lugten er syrlig, men ikke ubehagelig og afføringen virker lidt tynd og grødet. Børn der ammes kan have flere dage imellem deres afføringer.

Babyer der både får brystmælk og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dit svar angående min datter, som græd sig selv i søvn. For første gang i lang tid havde jeg en rigtig god fornemmelse i kroppen efter at have læst dit svar. Jeg kunne mærke, at du fik sat mange af de rigtige ord på situationen.

Tak fra Sanne, mor til pige på knap 4 måneder.


Annonce