Annonce

Annonce

Svar: 2 gangs fødende - igangsætning


13. maj 2012

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære Kristine

Håber du allerede er gået i fødsel, når jeg nu svarer dig i dag ... Og hvor dejligt at høre fra dig igen, velkommen tilbage og stort tillykke med at I nu skal have en lille ny i familien :)

Jeg kan godt forstå du er lidt bekymret, med den fødselshistorie du har bag dig og det vil være rigtig godt at du drøfter dette med jordemoder og fødselslæge. De er bedst til at rådgive dig, som sundhedsplejerske kan jeg desværre ikke fortælle dig, hvad der vil være det rigtige at gøre i din situation.

Beslutningen om at en fødsel skal sættes igang sker altid i samråd med en obstetrisk læge (en fødselslæge), som vil vurdere, hvilken type igangsættelse du vil have brug for. Man kan starte fødslen ved at give piller, der skal spises. Man kan give stikpiller, det der hedder vagitorier der føres op i skeden, man kan give ...


Annonce

... ve-stimulerende drop, lægge et ballonkateter og man kan prikke hul på fosterhinden. Hvad lægen vælger du skal have afhænger helt af årsag til igangsættelsen og hvor lang du evt. er gået i fødsel, altså om livmoderhalsen er begyndt at afkortes og udvide sig osv.

Man behøver ikke nødvendigvis være indlagt i længere tid, fordi en fødsel sættes igang. Det afhænger helt af hvordan fødslen forløber og hvordan både mor og barn har det.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Hvor lang tid din igangsættelse og fødsel må tage afhænger også af hvordan både du og barnet har det. Det er igen en læge, der følger hele forløbet og som vurdere om andre igangsættelsesmetoder skal bruges eller om man skønner at det bliver nødvendigt at lave kejsersnit.

Jeg håber at det hele kommer til at gå rigtig godt, hvis du altså ikke allerede har født og så ønsker jeg dig det bedste og rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om graviditet:

31. januar 2018 | Graviditet | 0 mdr.

Pletblødning måske graviditet? Eller?

Hej Helen. Jeg er ny herinde. Lidt om problemet: Jeg fik men mens. 31...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ører

Mange børn lider af øreproblemer og har ofte mellemørebetændelse. Det er vigtigt at børn bruger hue og undgår kulde og træk på ørerne. Det gælder om at undgå forkølelse, som ofte er medvirkende faktor for mellemørebetændelse. Børn der har ondt i ørerne vil ofte tage sig til øret og dreje hovedet fra side til side. Tit vil de have svært ved at sove, da trykket i mellemøret stiger, når barnet ligger ned og derved forøges smerten. Det kan derfor være en god idé at have barnet hovedgærde. Evt....

Læs mere i Babylex

Faderskab

Hvis det lille barns forældre er gift, så går myndighederne ud fra, at manden automatisk er far til barnet, og en faderskabssag er unødvendig.

Hvis manden ikke vil vedkende sig faderskabet, bliver sagen behandlet i Statsamtet, hvor man først prøver at tale sig til rette. I sidste ende kan der blive tale om en retssag, hvor man ved hjælp af blodprøver forsøger at fastslå, hvem barnets far er.

Hvis moderen ikke ønsker at fortælle, hvem barnets far er, kan hun blive...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Når man læser din brevkasse får man indtryk af at mødre har lettere ved at betro sig til dig via brevkassen, samt at du ligesom kan noget i forhold til at "ramme" plet i forhold til, hvad det er folk har behov for.

For mit vedkommende har dine svar kunne give mig noget andet og mere værdifuldt i forhold til min rolle som mor som mine egne sundhedsplejersker (jeg har haft en 4 - 5 stykker) ikke har kunne give mig.

Tak fra en taknemmelig mor


Annoncer

Annonce