Annonce

Annonce

Svar: Dagpleje vs børnehave


14. oktober 2020

Kategori:
Alder:
2 år, 10 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære fortvivlede mor

Tak for dit brev, det er rigtig godt du skriver, og jeg vil naturligvis gerne dele lidt tanker med dig :)

Jeg kan godt forstå, at du er bekymret, og der er naturligt ikke noget du hellere vil, end at give jeres lille dreng alt det bedste. Og det er helt naturligt, at de problemer, som I forældre har haft i starten, stadig påvirker dig - det er dog rigtig godt, at I via terapiforløb har fået det langt bedre, og at det går godt nu. Du fortæller, at I har langt mere overskud til N., at der ikke længere er episoder mellem jer forældre, som påvirker N. negativt, det er rigtig godt!

I er blevet rådet til, at lade N. blive i dagplejen, men I har trods dette valgt at flytte ham og lade ham starte tidligt i børnehave - og nu er du naturligt bekymret for, om det var det rigtige valg. Når man har børn, så vil man stå overfor rigtig mange valg - og det at skulle vælge kan være rigtig svært. I ved jo, hvad I har, men ikke hvad I får - så situationen kan både blive bedre, men nogle gange også mindre god.

Det er også sådan, at når man skal vælge noget til, så betyder det ofte også at vælge noget fra - og det skal man naturligvis også være klar til. Du skriver, at du kan mærke, at der ikke er "samme mulighed for N. for så tæt et bånd til en af pædagogerne, som han havde til dagplejer" - og det hører med til at gå i børnehave. Her er der langt flere børn og færre voksne, så hvert barn får ikke samme tid, nærhed og kontakt. Så noget af det man vælger fra er altså "færre børn per voksen"...

Du skriver, at I valgte at flytte ham til børnehaven, fordi I om lidt er færdige med en husrenovering og derfor igen skal flytte. Jeg går ud fra, at børnehaven ligger i nærheden, hvor I flytter hen, så N. ikke skal flyttes igen - og at det er en af bevæggrundende for at vælge børnehaven...

Og så fortæller du, at han faktisk er glad for børnehaven. Du skriver "han trives rigtig godt og er glad dernede" - og det er jo trods alt ...


Annonce

... det vigtigste. Derfor tænker jeg, at nu hvor I skal flytte, så vil det være godt at lade ham blive i børnehaven, hvor han er glad og har det godt - fordi det naturligt vil fungere i forhold til den nye hverdag, som I skal have i jeres istandsatte hus.

Du skal naturligvis give ham tid, og det er godt, hvis du kan give han lidt korte dage, så den store verden, som børnehaven er, ikke bliver alt for overvældende og voldsom for ham. Han er en af de yngste, og det kan være svært at følge med de noget større børn, men der er sandsynligvis også andre knap 3 årige i institutionen. I mange kommuner rykker børnene til børnehave, før de fylder 3 år. Og stille og roligt vil han naturligt blive glad for børnehaven, sine nye venner, lege osv. og vil naturligt også kunne finde trøst og ro hos en af pædagogerne, hvis han har brug for det.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Onsdag 4. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, KU.BE

Se flere foredrag med Helen ...


Store skift kan være meget stressende for børn, og store skift er f.eks. at flytte fra dagpleje til børnehave eller flytte i hus, altså skifte base, skifte hjem. Det er svært for børn at forholde sig til nye børn, nye voksne, nye regler og rutiner - og nye steder - og når man ikke er ret gammel, så er det naturligt begrænset, hvor mange forklaringer osv. man forstår, og hvor meget man kan forberedes. Det er også begrænset, hvor meget N. selv kan spørge, hvis han bliver usikker.

Derfor er det generelt godt, hvis man kan give børn så få skift som muligt. Det vil sige, at hvis I f.eks. har flyttet ham til børnehaven, fordi den ligger tæt på jeres nye hjem, og han derfor ikke skal flytte institution ingen, fordi I flytter i hus - så er det et godt valg. Er situationen sådan, at han skal flytte til en anden børnehave, når I flytter hjem, så vil det derimod være bedre, at lade ham blive i dagplejen, så længe I ikke er flyttet - netop for at give ham så få skift som muligt. Men jeg går ikke ud fra, at det er tilfældet hos jer :)

Jeg håber, at du kan bruge mine tanker lidt videre, rigtig meget held og lykke fortsat:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Markedets største udvalg af Navnesutter

Hos Navnesutten finder du markedets største udvalg af Navnesutter fra de største brands i Europa og USA. Fælles for alle sutter med navn er, at de er helt fri for sundhedsskadelige kemikalier, og dermed kan du roligt tilbyde din guldklump sutter fra Navnesutten.

Slut med forbyttede ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

23. oktober 2020 | Diverse | 10 mdr.

Start i vuggestue - 10 mdr.

Hej Helen. Tak for din brevkasse. Altid godt med dine tanker. Jeg har...

Læs hele brevet og Helens svar


18. oktober 2020 | Diverse | 13 mdr.

Opstart i vuggestue - 13 mdr.

Kære Helen, Jeg synes, vi nu igen har brug for dine gode råd. L. er 13...

Læs hele brevet og Helens svar


13. oktober 2020 | Diverse | 3 mdr.

Hård mave ved overgang til MME

Hej Helen Efter de seneste ammeudfordringer, som jeg skrev om sidst, er vi...

Læs hele brevet og Helens svar


29. september 2020 | Diverse | 7 mdr.

Tandfrembrud, afviser flaske

Kære Helen Så har jeg brug for dine gode råd igen :-) Min søn på 7,5...

Læs hele brevet og Helens svar


26. september 2020 | Diverse | 15 mdr.

Vuggestuestart - 15 mdr.

Hej Helen. Så har vi brug for dit råd igen:) Denne gang om et ret følsomt...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Moderkage

Moderkagen forsynet barnet med næring imens det ligger inde i maven. Når fødslen er forbi og navlestrengen er klippet over, så skal moderkagen fødes.

Hos nogle kvinder kommer den helt af sig selv, hos andre skal man presse lidt for at få den ud. Det sker enkelte gange at moderkagen ikke kan komme ud på normal vis og derfor må kvinden bedøves og den må fjernes af en læge. Hvis kvinden var vågen, ville det gøre meget ondt.

Når moderkagen er født, så tjekker...

Læs mere i Babylex

Honning

Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.

Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.

Voksne og større børn bliver kun syge hvis de spiser mad med toksin, hvor sporerne er inaktive og uden betydning. Hos spædbørn...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen & Co.

Jeg har gjort det før, og det kan måske virke af for meget, at jeg nu gør det igen, men synes endnu engang, at jeg vil sende en tak til dig Helen og hvem end der ellers sidder bag hjemmesiden.

Nu med datter nr. to og efter syv ugers bekendskab med nyeste arving, finder jeg mig selv en lørdag aften helt i panik over, om vi da bare slet ikke kan finde ud af at have en baby. Og wupti på fem minutter har jeg fundet flere lign tilfælde af frustrerede mødre, der beskriver scenarier, der minder om det jeg sidder i. Med et bliver min situation helt "normal" og efterfølgende kan jeg med stor ro læse dine konstruktive svar, som jeg endnu engang finder både kompetente, letforståelige og direkte anvendliege (nu håber jeg også baby-pigen gør det;) )

Så igen stor ros herfra - det er en super hjemmeside!

Med lidt mere ro i mor-sindet sendes en stor TAK herfra.


Annonce