Annonce

Annonce

Brev:

Dagpleje vs børnehave


14. oktober 2020

Kategori:
Alder:
2 år, 10 mdr.

Dagpleje vs børnehave

Hej Helen.

Dette er første gang jeg skriver til dig, så dette opslag bliver nok lidt langt, da jeg gerne vil sætte dig overordnet ind i min lille drengs verden.

N. på 2 år og 10 måneder, er allerede i gang med indkøring i børnehaven, men jeg er blevet voldsomt i tvivl om dette er det rigtige for ham.

Jeg og faren til barnet, har siden Ns fødsel, haft et tildels svært forhold. Vi har boet sammen det meste af tiden, men har begge hver i sær haft nogen individuelle problemer, som vi har haft svært ved at forholde os til. Det har resulteret i mange gnidninger og ophørelser af forholdet og 3 flytninger.

Vi har længe haft det rigtig godt, efter håndtering af vores problemer gennem terapi forløber, og det kan virkelig mærkes positiv på N., da begge forældre har været meget gladere og vist langt større overskud end før.

På grund af de mange situationer hvor N. har skulle tilpasse sig, ses der hos N. en udadreagerende opførsel når han bliver ked af det og frustreret. Dette skyldes hovedsageligt også, at hans sprog ikke er særlig godt og derfor har svært ved at kommunikere.

Han er generelt meget glad og omsorgsfuld, og hans egenskaber motorisk, er rigtig gode.

N. har ikke været flyttet på længe, og der har ikke været nogen episoder mellem far og mor meget meget længe, som N. har kunne mærke.

Da N. er den yngste i dagplejen, er alle andre børn rykket videre. Og derfor efter megen overvejelser, besluttede far og jeg, at rykke N. lidt tidligere i børnehave, da han er en dreng med meget fart over feltet og højt energiniveau, og derfor kunne bruge modspillet fra de større børn. Dette mente dagpleje mor også lød som en god ide.

Efter det, kontaktede tilsynsføren i dagplejerne i kommunen mig, som har fulgt os tæt i Ns tid i dagplejen og udtrykte ...


Annonce

... bekymring vedrørende vores valg.

Hun mente han ville have rigtig godt af at være den store lidt, og jeg må indrømme at jeg ikke havde haft dette med i mine overvejelser. Efter dialog på kryds og tværs, mente både dagpleje mor og tilsynsføren, at det måske var bedst at vente med børnehaven, da de var nervøse for om de i børnehaven ville se N., og ikke lade ham gå i et med tapetet, da hans sprog ikke er udviklet og self kan bruge alt den stabilitet han overhovedet kan få efter larmen der har været tidligere i hans liv.

Efter endnu flere overvejelser, valgte vi stadig at ville sende ham i børnehave, da vi også lige om lidt er færdig med en husrenovering på et år, og derfor igen skal flytte. (N er med i huset hver weekend og derfor rigtig tryg i omgivelserne) Og derfor tænkte at både en flytning og børnehave start inden for sammen måned, ville være for meget for ham.

Vi har nu på 4 indkøringsdag i børnehaven, og min knude i maven vokser sig kun større. Han trives rigtig godt og er glad dernede, og vil også gerne blive når vi egentligt skal køre. Men han leger meget for sig selv, og jeg kan mærke at der self ikke er samme mulighed for N. for så tæt et bånd til en af pædagogerne, som han havde til dagplejemor.

Som mor, der godt ved hun ikke har givet sit barn den bedste start i livet, er jeg så død hamrende bekymret for om vi har truffet det rigtige valg for vores barn.

Der er møde i morgen, vedrørende selve overflyttelsen, og jeg har mest af alt lyst til at bare at sige stop til det hele og lade ham forsætte i dagplejen, hvor jeg ved der også er mulighed for forlængelse.

Kan man overhovedet det? Er det hensigtsmæssigt overfor No.? Hvordan ved man hvad der er det rigtige at gøre?

Jeg er i mine syv sind.

Med venlig hilsen
en meget fortvivlet mor.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Markedets største udvalg af Navnesutter

Hos Navnesutten finder du markedets største udvalg af Navnesutter fra de største brands i Europa og USA. Fælles for alle sutter med navn er, at de er helt fri for sundhedsskadelige kemikalier, og dermed kan du roligt tilbyde din guldklump sutter fra Navnesutten.

Slut med forbyttede ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

20. oktober 2020 | Renlighed | 2 år, 5 mdr.

Udfordringer med at smide bleen - overvejelser

Hej Helen, Vi har tænkt meget over dit svar og det har helt klart givet os...

Læs hele brevet og Helens svar


14. oktober 2020 | Renlighed | 2 år, 5 mdr.

Udfordringer med at smide bleen

Hej Helen, Det er længe siden jeg sidst har haft brug for dine råd og...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2020 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.

Ulykkelig og vred 3-årig

Hej Helen. Vi har en pige på 3 år og 3 måneder (som du har svaret på...

Læs hele brevet og Helens svar


6. oktober 2020 | Opdragelse | 3 år

Storebror slår lillesøster

Hej Helen Tak for en fantastisk brevkasse. Vi kan virkelig bruge de svar du...

Læs hele brevet og Helens svar


6. oktober 2020 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.

2.5 år, svær at putte

Hej, Helen. Vi har en datter på 2,5 år, som er meget svær at putte i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sutteflaske

For børn der ikke ammes er det vigtigt at man køber en ordentlig sutteflaske. Flasken skal passe til barnet og barnets evne til at sutte.

Det anbefales at man lader barnet "arbejde lidt for føden". Det vil sige at hullet i sutten ikke skal være for stort. Det at barnet skal bruge kræfter på at sutte er vigtigt for kæbernes og tændernes udvikling. Desuden er der en risiko for at barnet kan få ondt i maven, hvis det får maden for hurtigt.

Sutteflaske-sutterne findes...

Læs mere i Babylex

Faderskab

Hvis det lille barns forældre er gift, så går myndighederne ud fra, at manden automatisk er far til barnet, og en faderskabssag er unødvendig.

Hvis manden ikke vil vedkende sig faderskabet, bliver sagen behandlet i Statsamtet, hvor man først prøver at tale sig til rette. I sidste ende kan der blive tale om en retssag, hvor man ved hjælp af blodprøver forsøger at fastslå, hvem barnets far er.

Hvis moderen ikke ønsker at fortælle, hvem barnets far er, kan hun blive...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusinde tak for dit svar på mit sidste brev vedrørende min dreng. Det varmede at blive mødt med forståelse og indsigt – i forhold til lige netop den problematik vi var i på daværende tidspunkt.

Venlig hilsen
Mor til dreng på 3 år


Annonce