Annonce

Annonce

Brev:

Gråd ifbm søvn og et par andre spørgsmål :)


14. oktober 2020

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Gråd ifbm søvn og et par andre spørgsmål :)

Kære Helen,

Mange tak for dit super brugbare svar. Jeg har også fået købt din bog om mad som er virkelig brugbar nu hvor vi skal til at implementere fast mad i vores hverdag.

Jeg har et par opfølgende spørgsmål til den nye rytme nu hvor vi er gået fra power naps hele dagen til længere lure. Vi er begyndt at komme ned på 3 lure om dagen, med to lange lure og en kort, der typisk ligger tidligt om morgenen, hvor hun stadig er temmelig træt. Senere på dagen har det vist sig at hun kan uden problemer kan være vågen i 2,5 time. Er det fint når de er så små?

Det betyder også at hun bliver lagt tidligere til natten når hun sover 3 lure, da hun vågner ca 16.30 fra sin sidste lur, og er lidt pylret sidst på aftenen fordi hun er træt. At hun er pylret tænker jeg er naturligt nok i en overgangsperiode hvor man vænner sig til at være længere tid vågen af gangen? Som sagt er det intet problem i løbet af dagen, det er om morgenen og aftenen at man kan mærke hun er træt når hun er vågen længere tid af gangen.

Med den nye rutine sover hun lige så meget eller mere end hun gjorde da hun tog powernaps - ca 14 timer i døgnet. Det eneste der ikke er lykkedes er at stå lidt senere op - faktisk er det modsatte sket, Du foreslog at vi gav en drømmeflaske ved 23/24 tiden. Det har fungeret rigtig fint men dog betyder det at hun ofte sover igennem til næste morgen kl ca 6 og ...


Annonce

... sover ikke videre selvom hun får en flaske. Skal vi droppe drømmeflasken og gå tilbage til en natflaske ved 19/20 tiden, og en om natten ved 3-4 tiden når hun selv vågner? Hun vågnede dog også tidligt før.

Jeg har også et par andre korte spørgsmål, som relaterer sig til søvn. Hun er på det seneste begyndt at græde når hun skal puttes om dagen. Er det normalt? Ligesådan er hun begyndt at vågne og græde om natten. Som oftest er det der hun får en flaske eller sut men hun har aldrig før grædt (ihvertfald ikke konsekvent) i forbindelse med søvn.

Vi kan dog også mærke at der sker meget motorisk fortiden, hun kæmper i alle sine vågne minutter hvis hun har mulighed for det med at være oppe i kravlestilling, eller prøver at skubbe sig om på numsen, hun er ikke lykkes med det endnu og det virker til at hun er frustreret. Også om natten vender hun sig hele tiden om på maven og nogle gange op i kravlestilling hun ikke kan komme ud af selv fordi hun sover. Kan det være udvikling der gør at hun er begyndt at græde om natten og når hun skal lægges til lur om dagen? Eller er hun overtræt/ikke træt nok? Og hvorfor vågner hun grædende op om natten når hun aldrig har gjort dette før? Det skal siges at hun ellers er meget glad, aktiv og vaks hele dagen.

Beklager denne lange og lidt ustrukturerede henvendelse:) vi glæder os meget til dit svar.

Bedste hilsner
Christine

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

”En højstol er vel bare en høj stol?”

– sådan en holdning kan få et hvert barn til at stortude…

Hvis børn var i stand til selv at vælge højstol, så ville de unægtelig vælge en højstol der passede dem, frem for en højstol de skal indpasses i. En højstol hvor der er sikkert fodfæste samt en sædehøjde der kan tilpasses til ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

12. juni 2021 | Sovevaner | 7 mdr.

Ændrede vaner

Hej Helen Jeg har lige et spørgsmål om de berømte 45 min lure. Min søn på...

Læs hele brevet og Helens svar


8. juni 2021 | Amning | 6 mdr.

Kvitte amning

Hej Helen Tak for dit svar angående Nynnes søvn og den tilbagegang jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


5. juni 2021 | Sovevaner | 5 mdr.

5 mdr og kan ikke give sig hen til søvnen

Hej Helen, Tak for dit tidligere svar til os. Nu er vi på den igen....

Læs hele brevet og Helens svar


1. juni 2021 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Start på flaske - 7 mdr.

Hej Helen En lille opdatering, så er vores lille datter blevet kontrolvejet...

Læs hele brevet og Helens svar


31. maj 2021 | Sovevaner | 6 mdr.

Et skridt frem og 2 tilbage - søvn

Hej Helen Så er jeg her igen og har har brug for lidt råd. Jeg har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Klumpfod

Når børn fødes med en fod, der er bøjet indad, hvor fodsålen peger bagud og fodryggen fremad, så kalder man det klumpfod. Der er ca. 1 ud af 1000 børn der fødes med klumpfod og ca. halvdelen af disse har misdannelsen på begge fødder.

Man ved ikke hvorfor nogle børn fødes med klumpfod, men der er en vis arvelig tilbøjelighed. Man siger at risikoen for at føde et barn med klumpfod øges med en faktor 30, hvis en søster eller bror har lidelsen.

Drenge fødes hyppigere...

Læs mere i Babylex

Udmalkning af modermælk

Når du ønsker at malke ud og gemme din mælk bør du følge nedenstående retningslinier:

1) Vask dine hænder
2) Malk lidt mælk ud og kasser dette (ca. en spiseskefuld). Den første mælk kan være inficeret med bakterier fra huden og brystvorten. Når barnet ammes er dette uden betydning, men når mælken skal gemmes, er det vigtigt at den er helt ren.
3) Malk ud i en rengjort (skoldet) plastik flaske - kan købes på apoteket og de kan bruges flere gange, hvor du rengør og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for din uddybning – det var rart med et par konkrete forslag, og I aftes lykkedes det faktisk at sidde uden skrigeri… :)

Jeg tror at små skridt er den helt rigtige løsning, som du foreslog…

Dine svar hjælper altid UTROLIGT meget!

Tak, fra os i Tyskland


Annonce