Annonce

Annonce

Brev:

Gråd ifbm søvn og et par andre spørgsmål :)


14. oktober 2020

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Gråd ifbm søvn og et par andre spørgsmål :)

Kære Helen,

Mange tak for dit super brugbare svar. Jeg har også fået købt din bog om mad som er virkelig brugbar nu hvor vi skal til at implementere fast mad i vores hverdag.

Jeg har et par opfølgende spørgsmål til den nye rytme nu hvor vi er gået fra power naps hele dagen til længere lure. Vi er begyndt at komme ned på 3 lure om dagen, med to lange lure og en kort, der typisk ligger tidligt om morgenen, hvor hun stadig er temmelig træt. Senere på dagen har det vist sig at hun kan uden problemer kan være vågen i 2,5 time. Er det fint når de er så små?

Det betyder også at hun bliver lagt tidligere til natten når hun sover 3 lure, da hun vågner ca 16.30 fra sin sidste lur, og er lidt pylret sidst på aftenen fordi hun er træt. At hun er pylret tænker jeg er naturligt nok i en overgangsperiode hvor man vænner sig til at være længere tid vågen af gangen? Som sagt er det intet problem i løbet af dagen, det er om morgenen og aftenen at man kan mærke hun er træt når hun er vågen længere tid af gangen.

Med den nye rutine sover hun lige så meget eller mere end hun gjorde da hun tog powernaps - ca 14 timer i døgnet. Det eneste der ikke er lykkedes er at stå lidt senere op - faktisk er det modsatte sket, Du foreslog at vi gav en drømmeflaske ved 23/24 tiden. Det har fungeret rigtig fint men dog betyder det at hun ofte sover igennem til næste morgen kl ca 6 og ...


Annonce

... sover ikke videre selvom hun får en flaske. Skal vi droppe drømmeflasken og gå tilbage til en natflaske ved 19/20 tiden, og en om natten ved 3-4 tiden når hun selv vågner? Hun vågnede dog også tidligt før.

Jeg har også et par andre korte spørgsmål, som relaterer sig til søvn. Hun er på det seneste begyndt at græde når hun skal puttes om dagen. Er det normalt? Ligesådan er hun begyndt at vågne og græde om natten. Som oftest er det der hun får en flaske eller sut men hun har aldrig før grædt (ihvertfald ikke konsekvent) i forbindelse med søvn.

Vi kan dog også mærke at der sker meget motorisk fortiden, hun kæmper i alle sine vågne minutter hvis hun har mulighed for det med at være oppe i kravlestilling, eller prøver at skubbe sig om på numsen, hun er ikke lykkes med det endnu og det virker til at hun er frustreret. Også om natten vender hun sig hele tiden om på maven og nogle gange op i kravlestilling hun ikke kan komme ud af selv fordi hun sover. Kan det være udvikling der gør at hun er begyndt at græde om natten og når hun skal lægges til lur om dagen? Eller er hun overtræt/ikke træt nok? Og hvorfor vågner hun grædende op om natten når hun aldrig har gjort dette før? Det skal siges at hun ellers er meget glad, aktiv og vaks hele dagen.

Beklager denne lange og lidt ustrukturerede henvendelse:) vi glæder os meget til dit svar.

Bedste hilsner
Christine

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Markedets største udvalg af Navnesutter

Hos Navnesutten finder du markedets største udvalg af Navnesutter fra de største brands i Europa og USA. Fælles for alle sutter med navn er, at de er helt fri for sundhedsskadelige kemikalier, og dermed kan du roligt tilbyde din guldklump sutter fra Navnesutten.

Slut med forbyttede ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

29. oktober 2020 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Søvn, rytme og mad - 5 mdr.

Hej Helen. Det går efterhånden fremad med barnevognen. Vores nu 5 mrd,...

Læs hele brevet og Helens svar


27. oktober 2020 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Mængde af mme og flaske til aften

Kære Helen. Tusind tak for at du deler dine tanker om hvordan vi kan hjælpe...

Læs hele brevet og Helens svar


25. oktober 2020 | Sovevaner | 6 mdr.

Natlige opvågninger og klynk

Hej Helen, Min datter er nu knap 7 måneder. Vi har fået en rigtig god dag...

Læs hele brevet og Helens svar


23. oktober 2020 | Udvikling | 6 mdr.

Frustreret baby, der gerne vil kravle

Hej Helen Er det normalt, at babyer er enormt frustreret når de ikke mestrer...

Læs hele brevet og Helens svar


23. oktober 2020 | Kost og ernæring | 6 mdr.

For meget mælk så det går ud over rigtig mad?

Hej igen Helen, Tusind tak for din gode tanker om at vi skal skære to...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Efterfødselsreaktion

Når en kvinde lige har født sker der store hormonforandringer, der kan gøre at hun pludselig begynder at græde uden at kunne give nogen grund til dette. Dette er helt normalt. Føler du dig derimod ked af det i længere tid, har du svært ved at overskue din egen og barnets situation, og har du skyldfølelse over ikke at være den glade og lykkelige mor, så er det en god idé at du taler med din sundhedsplejerske om det. Du kan også gå til din læge. Det vigtigste er at du ikke forsøger at skjule dine...

Læs mere i Babylex

Jern præmatur

Børn med en fødselsvægt under 2500g skal tilbydes ekstra jern og vitaminer.

Se babylex under vitaminer.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusinde tak for dit svar på mit sidste brev vedrørende min dreng. Det varmede at blive mødt med forståelse og indsigt – i forhold til lige netop den problematik vi var i på daværende tidspunkt.

Venlig hilsen
Mor til dreng på 3 år


Annonce