Annonce

Annonce

Svar: Ammestop - 10 mdr. part 2


22. oktober 2021

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære fortvivlede mor

Det er rigtig fint, at du skriver tilbage, og jeg vil naturligvis gerne uddybe :)

Du skal i første omgang prøve at vurdere, om det vil være muligt for dig at være sammen med din datter om natten - så hun stadig får masser af nærhed og tæt kontakt, men ikke tilbydes brystet. Det kan godt være, at det er for stort et skift for hende at skulle undvære både mor og bryst, og derfor kan det nogle gange være en god løsning, at du stadig er der for hende, men forsøger at undvære amning.

Du skal også overveje, om du er nødt til at skære ned i amningerne om natten, før du når til "ingen amning efter midnat". Du skrev i dit brev, at du ammede flere gange om natten og tidlig morgen - og det kan godt være, at du f.eks. skal starte med at fjerne hver anden amning, så du ikke springer amningen helt over, men strækker tiden mellem hver amning og starter med at øve, at hun faktisk ikke behøver brystet i munden hver gang hun giver lyd fra sig og virker søgende.

Det er som nævnt også vigtigt, at du sover med en t-shirt på, så din datter ikke selv kan tage brystet, når hun føler behov, men så det er dig der styrer, hvornår hun kan ammes. Og så er det også en god idé, at du forsøger at putte hende på afstand af dig, da hun naturligt vil have sværere ved at undvære brystet, når hun ligger lige foran mælkebaren:)

Og så skal hendes indtag af mad og vand dagen igennem øges, så du sikrer dig, at hun ikke ...


Annonce

... vågner og søger brystet om natten, fordi hun reelt er sulten eller tørstig.

Så.. i første omgang er der altså flere ting, som du kan forsøge for at få sat antallet af amninger ned om natten og gradvist vænne jeres datter til, at hun ikke behøver brystet for at sove igennem. Hvis intet af dette virker, så kan det være nødvendigt at far tager over, fordi han kan putte med hende, give hende masser af nærhed og tæt fysisk kontakt, trøste, berolige og betrygge - men ikke amme. Amning er derfor udelukket. Ofte siger man at efter 3 nætter vil far kunne mærke en forandring - det vil ikke være løst i løbet af 3 dage, men han vil begynde at kunne fornemme, at han lettere kan trøste og berolige hende, hjælpe hende videre i søvnen, og hendes grådperioder protester vil være mindre. Far kan evt. tilbyde hende lidt vand, hvis hun er tørstig, men som udgangspunkt skal hun ikke tilbydes vand, erstatning, mad eller andet - hun skal lære at sove uden brystet.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Går det helt op i spåner og bliver far og datter begge kede af det, så må du naturligvis amme hende, få roen på og så igen forsøge at trækker tiden mellem amningerne, så du ikke længere ammer igen og igen og igen hele natten. Du skal huske på, at jeres datter har lige så meget brug for sammenhængende nattesøvn, som du har :)

Jeg håber, at dette hjælper lidt videre - jeg ved godt, at det er lettere sagt end gjort og håber at det lykkes nogenlunde let for jer alle tre :) Knus herfra

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

NYHED! Olívy nu i rejsestørrelse

Nu kan du også forebygge en rød babynumse, når du rejser med din baby. Olívy baby care - diaper change findes nu i en 100 ml. rejsevenlig flaske. En fin, lille rejsemakker, som passer perfekt i håndtasken.

Olívy baby care – diaper change i nyt design

Glæd jer også til ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

31. december 2021 | Amning | 17 mdr.

Det rigtige tidspunkt for ammestop

Hej Helen Tak for dine meget grundige og detaljerede svar på mine sidste to...

Læs hele brevet og Helens svar


23. december 2021 | Amning | 4 mdr.

Tager baby nok på?

Kære Helen, Vi har en søn på 4 mdr, som fuldammes og generelt trives. Vi er...

Læs hele brevet og Helens svar


5. december 2021 | Amning | 3 mdr.

3 mdr og problemer med amning - del 2

Hej Helen Tak for dit svar. Det leder til et nyt spørgsmål i forhold til...

Læs hele brevet og Helens svar


4. december 2021 | Amning | 3 mdr.

3 mdr og problemer med amning

Hej Helen Jeg er førstegangsmor til en skøn dreng som bliver 3 mdr. i næste...

Læs hele brevet og Helens svar


2. december 2021 | Amning | 3 mdr.

Amning hver 2. Time - del 2

Kære Helen. Tak for et grundigt svar. Jeg synes på en eller anden måde, at...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Flyverdragter

Priser på flyverdragter kan variere meget. Nogle dragter kan fås for få hundrede kroner og andre koster 10 gange så meget. Vær opmærksom på at der ikke altid er sammenhæng mellem pris og kvalitet. De dyreste flyverdragter er ikke nødvendigvis de mest vandtætte.

Når du skal vælge flyverdragt, så vælg en dragt som ikke indeholder PVC. Plastmaterialet PVC kan være blødgjort med Ptalater, hvoraf flere er skadelige for miljøet og har en hormonforstyrrende effekt. PVC tåler ikke varme...

Læs mere i Babylex

Babysvømning

Der er mulighed for at gå til babysvømning i de fleste svømmehaller. Der findes også private hjem, med et opvarmet bassin, hvor man har små hold for babyer og deres forældre.

Babysvømning er godt for barnets balance, hvilket har betydning når barnet senere skal lære at sidde, kravle eller gå. Det at være i lunt vand, kender barnet også fra sin tid i livmoderen og når barnet er i vandet stimuleres alle sanser - ikke bare balancen, men også høresansen, lugtesansen (og nogle gange...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Vind NONOMO Nordic slyngevugge til en god og tryg søvn

værdi kr.1.399,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Først tak tak tak for gode, beroligende og jordnære svar man kan forholde sig til. Og for at skubbe i den rigtige retning ;-)

Pia, Malthes mor


Annonce