Annonce

Annonce

Brev:

Pludrer ikke og griner ikke med lyd


25. marts 2020

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Pludrer ikke og griner ikke med lyd

Hej Helen

Jeg har de sidste par dage fået en stigende bekymring vedr. min datters manglende pludren, og manglende lyd når hun griner.

Er det normalt at der ikke er ret meget lyd når hun er så gammel? Hun bliver 6 mdr. her den 1. April.

Hun er en meget glad pige som smiler hele tiden, til alt og alle, og ofte smiler hun meget stort, samtidig med at hele kroppen bevæger sig, så hvis der kom lyd ud, er jeg sikker på at hun ville skrald grine.

Jeg kan en sjælden gang få hende til at grine lidt med lyd, meget kortvarigt, men der skal virkelig arbejdes for det, og det kan ligeså hurtigt gå over i gråd.

De lyde hun kommer med er pruttelyde og brokkelyde. Vi snakker meget til hende, og venter også på svar, men der kommer ikke rigtig ...


Annonce

... noget. Kun hvis vi laver pruttelyd, så svarer hun tilbage med samme lyd. Hun pludrer ikke som jeg har hørt mange andre babyer gøre..

Hun er med på alle andre punkter udviklingsmæssigt, ruller til begge sider, kan næsten sidde selv, er meget god til at gribe om ting og styre ting, og spiser små stykker mad med flot pincetgreb.

Ja og hun skubber sig bagud og rundt i en cirkel, og er begyndt at løfte numsen, som om hun prøver at kravle frem - dog har hun ikke knækket den kode endnu.

Så ja, jeg er slet ikke i tvivl om at hun trives!

Vi har fået tjekket hendes øre ved ønh den 5. Februar, og der så alt fint ud, og hendes høre screening lige efter fødslen var også fin.

Jeg vil meget gerne høre hvad du tænker om dette?

Med venlig hilsen
N

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

3. juni 2020 | Sovevaner | 6 mdr.

Søvn og virkelig slemme nætter

Hej Helen, Jeg har et spørgsmål vedr. min søns søvn, som jeg håber, du kan...

Læs hele brevet og Helens svar


3. juni 2020 | Sovevaner | 4 mdr.

Motorisk uro, søvn og hyppige natteamninger

Kære Helen Tak for en enormt brugbar brevkasse. Jeg har problemer med...

Læs hele brevet og Helens svar


29. maj 2020 | Sovevaner | 6 mdr.

6 mdr og amning om natten

Hej Helen. Ja det er så mig igen :-) Jeg er super glad for at bruge din...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2020 | Sovevaner | 6 mdr.

Søvn - baby 6 mdr.

Kære Helen, Vores datter er begyndt at sove uroligt og vågner flere gange...

Læs hele brevet og Helens svar


21. maj 2020 | Udvikling | 5 mdr.

Ændret adfærd knap 6 mdr.

Kære Helen. Først og fremmest, tak fordi du tager dig tid. Det er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Forstoppelse

Hvis dit barns afføring er hård og knoldet, så har dit barn forstoppelse. Ofte vil barnet også have ondt i maven og være grædende. Hvis du giver flaske ernæring, skal du være opmærksom på at blandingsforholdet er korrekt. Det kan også være, at du skal skifte til en anden type erstatning eller babymad. Du kan lindre barnet smerter ved at lave lidt mavemassage. Det gør du ved at massere forsigtigt omkring barnets navle i urets retning og cykle med barnets ben,- lege ”hjulene på bussen”, da dette...

Læs mere i Babylex

Efterveer

Efter fødslen skal livmoderen trække sig sammen til normal størrelse igen,- disse sammentrækninger kalder man efterveer. Efterveer er ofte værst for flergangsfødende og når barnet bliver ammet. Under amningen produceres hormonet oxytocin, der får livmoderen til at trække sig sammen.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Denne gang skriver jeg bare for at udtrykke min taknemmelighed over det store arbejde du gør for at informere alle os "usikre mødre".

Normalt anser jeg mig selv for at være relativt velinformeret om de emner, der interesserer mig .....- men jeg må indrømme, at det at blive mor har ført en helt uventet usikkerhed med sig.

Når det man ønsker aller mest er at give sit barn den bedste start på livet - og man bare ikke er sikker på, hvad der er det bedste at gøre, er det fantastisk at kunne rådføre sig hos dig.

Jeg har læst stakke af bøger, Sundhedsstyrelsens anbefalinger, diverse artikler og lavet utallige google-søgninger (hvor jeg i øvrigt ofte lander på din side) om børnerelaterede emner - og alligevel bliver jeg tit i tvivl.

Trods mange spørgsmål fra min side svarer du tålmodigt, grundigt og engageret på det hele - og det betyder meget for mig som nybagt mor at få en kommentar med på vejen :-)

Mit medlemskab hos netsundhedsplejerske.dk er en rigtig god investering - og min søn får en mindre bekymret mor med i købet ;-)

God sommer


Annonce