Annonce

Annonce

Brev:

Søvnproblemer - 1.5-3 timer lang putning (del 2)


19. oktober 2022

Kategori:
Alder:
16 mdr.

Søvnproblemer - 1.5-3 timer lang putning (del 2)

Hej Helen.

Tusind tak for din besvarelse allerførst. Der faldt en kæmpe sten fra mit hjerte, for nu kunne jeg mærke jeg blev hørt og nu får den hjælp vi har brug for.

Og i dag lyder det så forkert at skrive "trænger til sofa og pusterum" - men putningen tog længere tid end sædvanlig i går, og derfor min dumme måde at formulere mig på! Og det er heller ikke nødvendigvis nødvendigt for os at hun kan puttes kl. 20, vil gerne tage hensyn til at at hun er en lille ugle :-) - men vil hun have bedre af længere nattesøvn og kortere lur?

Jeg er glad for at vi skal væk fra både "gå og se" og sidde ude på stolen - og forstår hvad du mener med søvntoget, det giver god mening!
Og skal lige hører dig omkring det! For de aftener hvor vi selv har tænkt tanken, at gide vide om vi puttede for tidligt og lod hende være oppe, synes vi aldrig der kommer tegn på træthed - indtil hun lige pludselig er overtræt. Og derfor kan vi have svært ved at stige på i ordentlig tid - men nu går vi i hvert fald 100% ind på mellem 20:30-21:00! Er hendes bad kl. 18:30 så for tidligt?

Med den nye puttemetode hvor ...


Annonce

... jeg bliver hos hende - hvad vil du gerne jeg gør i forhold til kommunikation der? Er det at sige "shh", "nu skal du og bamse ligge jer ned og sove" og "mor sidder lige her" - for tænker hun vil kaste med dynen og pege på ting mange gange, når jeg nu er mere tilgængelig efter vi har sunget (hvilket jeg synes er rart, at jeg er).

Og lige en sidste ting; jeg bruger værktøjer, sange og forskellige lege til at hjælpe hende til mere sprog (men jeg kunne også klart gøre mere og vil jeg til at gøre nu). Hun forstår meget af det jeg siger til hende - f.eks. sagde jeg på en gåtur den anden dag, at nøj hvor solen skinnede dejligt og jeg godt kunne bruge mine solbriller. Og haps hev hun dem op af en lomme i barnevognen og gav dem til mig. Så nu skal vi bare have til hende at komme med nogle ord tilbage :-)

Men i forhold til stimulering med det mentale som du skriver, (hvis du har tid) men hvordan kan jeg hjælpe hende med det?

Igen mange tak for din besvarelse! Går mod putte-stunden med fornyet energi og håber jeg snart kan give vores datter en rar afslutning på dagen.

Med venlig hilsen
Louise.

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Velkommen til verden

Blødt og behageligt babytøj fra MarMar Copenhagen

En baby, et nyt lille liv og en kærlighed som fejer benene væk under jer og ændrer alt. Vi er helt med, det er noget helt særligt! Også anden, tredje og hver gang. En baby er altid et lille mirakel.

Hos MarMar ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

1. februar 2023 | Sovevaner | 16 mdr.

Hjælp til søvn - dreng 16 mdr.

Hej Helen, Jeg har en sund og rask dreng på knap 16 mdr. Han har lige...

Læs hele brevet og Helens svar


31. januar 2023 | Sovevaner | 14 mdr.

Hvorfor vil han ikke sove alene?

Kære Helen Jeg skriver til dig, fordi jeg har brug for hjælp og råd til min...

Læs hele brevet og Helens svar


29. januar 2023 | Sovevaner | 18 mdr.

Putning - knap halvandet år

Kære Helen Vi har en søn på snart halvandet. Han er glad og velfungerende....

Læs hele brevet og Helens svar


19. januar 2023 | Sovevaner | 13 mdr.

Lillesøsters nattesøvn - 13 mdr.

Hej Helen, Vi fik sidste år svar på et spørgsmål vedr. putning af vores søn...

Læs hele brevet og Helens svar


6. december 2022 | Udvikling | 13 mdr.

Hvornår skal en på 13 måneder kunne?

Hej Helen Jeg er lidt nysgerrig på hvornår en baby skal kunne drikke af...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Parforhold

Når I bliver forældre vil sammeholdet og de varme følelser mellem jer sandsynligvis blive styrket. I vil se hinanden på en anden måde, og det kan være meget berigende at se sin partner i den nye rolle som mor eller far. For mange føles det som en ny kærlighed, netop at se sin elskede sammen med det lille barn, det lille menneske man har skabt sammen.

Men det nye familieliv, hvor man pludselig ikke mere er et par, men er forældre kan også være svært og kan være skuffende. Måske er...

Læs mere i Babylex

Muslingeskaller - brystvorte

Du kan købe muslingeskaller, også kaldet ammeskaller. Disse blev introduceret i Danmark omkring år 2000 og var meget populære. Senere blev de frarådet, fordi mange fik problemer med svampeinfektion i brystet netop i forbindelse med brug af ammeskallerne.

Da skallerne bæres direkte på brystet og inde i BH´en, skulle de have en helende virkning på ømme og revnede brystvorter - men skulle altså samtidig også kunne medføre svampeinfektion. Virkningen af ammeskaller/muslingeskaller...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tusind tak for alle dine råd og gode svar. Det er altid en utroligt stor hjælp at skrive til dig :-)

Tusind tak fra Camilla - mor til to.


Annonce