Annonce

Annonce

Brev:

Dreng på 17 mdr står tidligt op


29. december 2021

Kategori:
Alder:
17 mdr.

Dreng på 17 mdr står tidligt op

Kære Helen.

Jeg har tidligere været meget glad for dine input til mine 2 små drenge. Vi har altid haft store søvnproblemer med begge drenge. Den store begyndte at sove igennem som 2 årlig, og er nu snart 3 1/2.

Jeg skriver nu fordi den lille på 17 mdr vågner ved 04-tiden hver morgen +/- 30 min. Så mange dage står vi op kl 03.30 og det er luksus hvis kl bliver 04.30.
Den store sover stadig 2 timers lur og går dermed senere i seng om aftenen, så nogle dage har vi børn fra 03.30 om morgenen til 21.30, vi har 2 jobs og intet far/mor tid. Det er simpelthen for hårdt og slider på vores overskud og forhold. Og vi trænger desperat til noget mere søvn.

Med den lille på 17 mdr. har vi haft op til 20 opvågninger med ham om natten som nu er reduceret til 0-2 stk🙏 Og han falder i søvn i egen seng om aftenen. Han sover ca 12 timer i døgnet. Fra 20-04 om natten. Vi strækker morgenmaden til ca kl 06 (så det ikke er pga sult han vågner). Hvilket jeg egentlig synes er lidt synd for han er HELT vildt sulten der. Han kan klare ca 4 vågne timer, hvilket betyder at hans første lur ligger ved 8-tiden og hvis vi ikke vækker ham, sover han mindst 2 timer der. Så når vi afleverer ham i vuggestue er han helt flad og de putter ham kl 08, så han går glip af alle formiddagsaktiviteterne.

Han sover 2. lur fra ca. 14-15.30 (hvis han ikke vækkes). Og så puttes han ml 19-20. Alle hans vågne timer er han aktiv og spiser godt og har et mægtigt humør. Der er ingen tvivl om at denne dagsrytme passer ham rigtig godt, men vi kan ikke holde til det meget længere. Han har tydeligt stadig brug for 2. lure, men det er også klart når han står så tidligt op. Jeg er med på at han sover for meget om dagen, nogle dage bliver det til 4 timer i alt.

Vi har efter aftale med vuggestuen forsøgt at de skal vække ham efter 1 time om formiddagen, det prøvede de 1 uge hvor hans vågne timer derefter var meget pylrede og han virkede så ...


Annonce

... træt at de puttede ham igen efter ca 2 timer, og så skulle de vække ham igen efter ca 1 1/2 time (for at han sammenlagt ikke sov mere end 2 1/2 time i dagtimerne) og der virkede han igen ikke udsovet. Kl var på det tidspukt ca 13 når de vækkede ham fra 2. lur, og så er der virkelig lang tid til aften og vi måtte så putte ham ved 17-18 tiden, og så vågnede han igen tidligt. Jeg ved godt det ikke er løst på 1 uge, men jeg har brug for råd til hvordan vi griber det an.

Drømme scenariet er jo at få rykket ham frem til at sove ved 11-12 tiden og så bare 1 lang lur, men der virker langt derhen.

Vi har forsøgt her den første del af juleferie at rykke hans morgenlur kl 08 med 15 min hver dag. Og det lykkedes de første 4 dage indtil han blev puttet kl 9🙏 Men så vågnede han en morgen 03.15 og var umulig at få til at sove videre, så er han så træt kl 7 at vi blev nødt til at putte ham der og nu er vi ligesom tilbage ved start igen her midt i ferien. Nu er han lige puttet kl 08 igen som ‘vi plejer’.

Når han vågner tidligt hver morgen rejser han sig op i tremmesengen og græder. Jeg har prøvet at ligge ham ned igen, men han bliver meget ulykkelig. Så han plejer at komme over i vores seng og kan her sove lidt videre.

Vi skal jo have vendt de mange timer om dagen til om natten, hvis han bare kunne sove til kl 06 ville det være en kæmpe lettelse og passe bedre ind i vores daglige rytme.

Undskyld det lange brev, jeg er bare lidt træt og forvirret over hvordan vi skal gribe det an. Jeg synes det er så synd at vække ham og gøre hans ellers vågne timer hårde, men det må vel være sådan en periode?

Kan du hjælpe os på vej Helen?

Måltider ligger ca sådan:
06 morgenmad
7.45 ‘formiddagssnack’ inden lur
11 frokost
13 ‘middagsnack’ inden lur når han er herhjemme
16 eftermiddagsbolle
17.30-18 aftensmad
19 1/2 godnat banan + mælk

Rigtig glædelig jul og godt nytår.

Mira❤️

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

NYHED! Olívy nu i rejsestørrelse

Nu kan du også forebygge en rød babynumse, når du rejser med din baby. Olívy baby care - diaper change findes nu i en 100 ml. rejsevenlig flaske. En fin, lille rejsemakker, som passer perfekt i håndtasken.

Olívy baby care – diaper change i nyt design

Glæd jer også til ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

20. januar 2022 | Sovevaner | 17 mdr.

17 mdr står tidligt op - part III

Kære Helen Tak for dine svar. Vi har nu forsøgt at putte tidligere hver...

Læs hele brevet og Helens svar


31. december 2021 | Sygdom | 15 mdr.

Ændret adfærd - 15 mdr.

Hej Helen 😊 Håber du har haft en dejlig jul 🙏 Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


31. december 2021 | Amning | 17 mdr.

Det rigtige tidspunkt for ammestop

Hej Helen Tak for dine meget grundige og detaljerede svar på mine sidste to...

Læs hele brevet og Helens svar


30. december 2021 | Sovevaner | 17 mdr.

17 mdr står tidligt op - part II

Hej Helen Mange tak for dit svar. Vi vil da så prøve at afkorte hans...

Læs hele brevet og Helens svar


28. december 2021 | Sovevaner | 18 mdr.

1,5 år sove i egen seng

Kære Helen. Jeg skriver til dig da vi har lidt udfordringer med vores søn og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Slå

Det er forbudt ved lov at slå sit barn. Den såkaldte revselsesret blev afskaffet af Folketinget i 1997. At slå sine børn er således en ulovlig måde at opdrage på - og det gælder også "dask over fingrene", hvis det lille barn piller ved noget det ikke må. Et barn der bliver slået vil føle sig mindre værd.

Et barn der bliver slået er udsat for fysisk vold. Det kan være at barnet får en lussing, en endefuld, at barnet bliver sparket, rusket, brændt med cigaretter eller lignende....

Læs mere i Babylex

Udstyr

Tænk fremad når du skal vælge, hvad du køber til dit barn. Et barn får brug for rigtig mange ting og meget er ofte dyrt og bruges kun i kort tid. Derfor kan visse ting købes brugt, eller måske kan I låne eller arve. Det kan godt betale sig.

Autostol, kravlegår og andre babyting kan lejes flere steder og til meget fornuftige priser.

Senge, høje stole, autostole, og andre større anskaffelser bør være mærket DVN (Dansk Varefakta Nævn) eller DS (Dansk Standard). Det er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Vind NONOMO Nordic slyngevugge til en god og tryg søvn

værdi kr.1.399,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Allerførst så tusind tak for din fantastiske brevkasse. Jeg har fulgt den på sidelinjen i et par måneder og er meget imponerede over dine gode råd og vejledninger

Mor til Sille 7 måneder


Annonce