Annonce

Annonce

Brev:

Night Terror? - 7 år, 3 mdr.


25. september 2021

Kategori:
Alder:
7 år, 3 mdr.

Night Terror? - 7 år, 3 mdr.

Kære Helen.

Albert er snart 7 år, og har siden han var 2 haft night terror. Vi har i flere år måttet døje med, at Albert vågnede hver aften efter 1½-2 timer efter han var faldet i søvn. Han sveder som en vanvittig, kan råbe og skrige som en besat, og virkelig være bange.
Vi har været på sygehuset med ham i foråret 2021, og fik en snak med en børnelæge. Lægen sagde at det var night terror, og at han ville vokse fra det med årene.
Grunden til at jeg har sat spørgsmålstegn i overskriften er fordi jeg efterhånden ikke tror på, at det er night terror.

Albert er begyndt at kunne forklare hvad der sker om aftenen. Han fortæller at han vågner, og så er det som om at alle tingene i rummet er meget små. Tingene kan også være store og tykke.

Jeg kan snakke til ham mens han skriger som en sindssyg, og han kan svare mig, når jeg siger hans navn. Han kan sige "Mor, mit hovede er ikke klar endnu". For så pludselig at skrige videre. Han sveder, græder, spjætter med arme og ben, og at virkelig angst.
Han skriger så højt, vi ofte må lukke døre og vinduer, sådan at folk der evt. skulle gå forbi ude på stien ikke tror, at vi er ved at tage livet af ham.

Det at han kan fortælle os hvad han fornemmer og oplever, samt at han kan fortælle det dagen efter gør, at jeg IKKE tror det er night terror. Jeg tænker at det er hallucinationer af en art.

Han ved godt at han skriger som en gal, og jeg har prøvet at ...


Annonce

... spørge ham om, hvorfor han skriger. Han siger, at det er bare noget hans hjerne gør.

Jeg er faktisk begyndt at være ret bekymret og en smule bange. Albert er til daglig en glad, livlig og fræk dreng. Han er god til at gå i skole, og han er vellidt. Han følger div. kurver fint i forhold til højde og drøjde.

Vi er startet til kranio sakral terapi med ham, og har oplevet at det har reduceret hans anfald. Nu er det (heldigvis) ikke hver aften at han vågner og skriger. Han kan godt vågne, sidde op i sengen og snakke sort snak, for så at putte sig pænt ned igen.

Jeg tænker meget på hans fremtid. Når han skal med skolen på tur med overnatning. Til overnatning hos venner, og bedsteforældre.

Hvad vil du anbefale os at gøre?
Snakke med lægen igen, og evt. blive henvist til en søvnspecialist?

Jeg vil bare så gerne have at de voldsomme anfald forsvinder helt. Så fred være med at han kan sidde og snakke lidt sludder, for så at putte sig igen. Jeg er selv meget psykisk påvirket af det. Jeg er bange og nervøs hver aften, fordi jeg ikke aner om det er i aften at han går amok. Jo længere at klokken går over 21:30-22:00 jo mere rolig bliver jeg, for så ved jeg at der ikke kommer noget.

Jeg er anspændt, og kan ikke sidde og slappe af med min mand til en film fordi jeg skal være klar til at løbe ind og støtte, og evt. lukke vinduer.

Jeg kan ikke blive ved med at holde det ud.

Hilsen
en bekymret mor.

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Sådan forbereder du babynumsen på de varme sommerdage

Varme sommerdage er dejlige, men de kan genere små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på røde babynumser.
Ved at erstatte vand, sæbe, vådservietter med Olívy baby care – diaper change kan du nemt og skånsomt forebygge alle de hudproblemer, der ellers følger ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

3. august 2022 | Opdragelse | 7 år, 9 mdr.

Min søn er numsefikseret

Hej Helen. Jeg har dreng der bliver 8 år til november. Han har i en...

Læs hele brevet og Helens svar


29. maj 2022 | Sovevaner | 7 år, 5 mdr.

7 år og søvn

Kære Helen, Jeg skriver fordi jeg har brug for et råd vedrørende min søn på...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2022 | Opdragelse | 7 år, 5 mdr.

7 årig storesøster slår lillesøster på 5 år

Hej Helen, Vores datter slår flere gange om ugen sin...

Læs hele brevet og Helens svar


4. marts 2022 | Opdragelse | 6 år, 4 mdr.

Giver let op, og vil ikke sige farvel

Kære Helen Jeg har tidligere skrevet til dig om vores dreng og du har givet...

Læs hele brevet og Helens svar


26. februar 2022 | Opdragelse | 6 år, 4 mdr.

Lillebror-vold og triste tanker

Kære Helen. Det er noget tid siden, jeg har benyttet mig af din ekspertise,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barselsbesøg

I nogle kommuner tilbyder sundhedsplejersken at komme på besøg meget hurtigt efter fødslen. Dette sker hvis fødslen f.eks. er foregået hjemme, eller hvis moderen er gået meget hurtigt hjem efter fødslen.

Også jordemødre tilbyder nogle gange barselsbesøg i hjemmet, hvis kvinden er udskrevet inden for 48 timer efter fødslen eller hvis der er tale om en hjemmefødsel. Man taler normalt om et barselsbesøg når sundhedsplejerske eller jordemoder kommer på besøg i hjemmet 3-5 dage efter...

Læs mere i Babylex

Nysgerrighed børn

At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer, og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent. Små børn er født som små forskere, der er rigtig gode til at undre sig over ting de møder og være nysgerrige på den verden, der omgiver dem.

Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg bliver nødt til at skrive igen, for at fortælle, hvor glad jeg er for at du har den her hjemmeside!

Det er så fantastisk at have et sted, hvor der er en faglig person, men også utroligt omsorgsfuld, som gider at høre og svare på alle de bekymringer og tanker man har som mor. :-D

Kærlig hilsen
Camilla, snart mor til to


Annonce