Annonce

Annonce

Brev:

Night Terror? - 7 år, 3 mdr.


25. september 2021

Kategori:
Alder:
7 år, 3 mdr.

Night Terror? - 7 år, 3 mdr.

Kære Helen.

Albert er snart 7 år, og har siden han var 2 haft night terror. Vi har i flere år måttet døje med, at Albert vågnede hver aften efter 1½-2 timer efter han var faldet i søvn. Han sveder som en vanvittig, kan råbe og skrige som en besat, og virkelig være bange.
Vi har været på sygehuset med ham i foråret 2021, og fik en snak med en børnelæge. Lægen sagde at det var night terror, og at han ville vokse fra det med årene.
Grunden til at jeg har sat spørgsmålstegn i overskriften er fordi jeg efterhånden ikke tror på, at det er night terror.

Albert er begyndt at kunne forklare hvad der sker om aftenen. Han fortæller at han vågner, og så er det som om at alle tingene i rummet er meget små. Tingene kan også være store og tykke.

Jeg kan snakke til ham mens han skriger som en sindssyg, og han kan svare mig, når jeg siger hans navn. Han kan sige "Mor, mit hovede er ikke klar endnu". For så pludselig at skrige videre. Han sveder, græder, spjætter med arme og ben, og at virkelig angst.
Han skriger så højt, vi ofte må lukke døre og vinduer, sådan at folk der evt. skulle gå forbi ude på stien ikke tror, at vi er ved at tage livet af ham.

Det at han kan fortælle os hvad han fornemmer og oplever, samt at han kan fortælle det dagen efter gør, at jeg IKKE tror det er night terror. Jeg tænker at det er hallucinationer af en art.

Han ved godt at han skriger som en gal, og jeg har prøvet at ...


Annonce

... spørge ham om, hvorfor han skriger. Han siger, at det er bare noget hans hjerne gør.

Jeg er faktisk begyndt at være ret bekymret og en smule bange. Albert er til daglig en glad, livlig og fræk dreng. Han er god til at gå i skole, og han er vellidt. Han følger div. kurver fint i forhold til højde og drøjde.

Vi er startet til kranio sakral terapi med ham, og har oplevet at det har reduceret hans anfald. Nu er det (heldigvis) ikke hver aften at han vågner og skriger. Han kan godt vågne, sidde op i sengen og snakke sort snak, for så at putte sig pænt ned igen.

Jeg tænker meget på hans fremtid. Når han skal med skolen på tur med overnatning. Til overnatning hos venner, og bedsteforældre.

Hvad vil du anbefale os at gøre?
Snakke med lægen igen, og evt. blive henvist til en søvnspecialist?

Jeg vil bare så gerne have at de voldsomme anfald forsvinder helt. Så fred være med at han kan sidde og snakke lidt sludder, for så at putte sig igen. Jeg er selv meget psykisk påvirket af det. Jeg er bange og nervøs hver aften, fordi jeg ikke aner om det er i aften at han går amok. Jo længere at klokken går over 21:30-22:00 jo mere rolig bliver jeg, for så ved jeg at der ikke kommer noget.

Jeg er anspændt, og kan ikke sidde og slappe af med min mand til en film fordi jeg skal være klar til at løbe ind og støtte, og evt. lukke vinduer.

Jeg kan ikke blive ved med at holde det ud.

Hilsen
en bekymret mor.

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

8. januar 2024 | Opdragelse | 6 år, 8 mdr.

Dårlig opførsel og drillerier

Hej Helen. Tak for dine tidligere gode svar til storebror der i dag er 15...

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2023 | Udvikling | 7 år, 4 mdr.

Dreng på 7 år, social udvikling

Kære Helen, Vi er forældre til en dejlig dreng på snart 7 et halvt år. Han...

Læs hele brevet og Helens svar


5. oktober 2023 | Opdragelse | 7 år, 4 mdr.

7årig dreng

Hej Helen, Jeg har så mange ting jeg er usikker på, og ved ikke hvor jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Brystspænding

Brystspænding forekommer hos mange kvinder i graviditeten. Ofte er netop brystspænding meget tidligt i graviditeten, for mange kvinder, det første tegn på at de er gravide.

Brystspænding forekommer ofte også i forbindelse med at amning etableres. I begyndelsen producerer kroppen lidt ekstra mælk som vil regulere sig ind efter barnets behov, og samtidig kommer der også lidt ekstra væske i brystvævet.

Hvis brystspændingen i forbindelse med amning er meget smertefuld...

Læs mere i Babylex

Bedsteforældre

Det er dejligt at have bedsteforældre og for de fleste børn og børnefamilier spiller bedsteforældrene en stor rolle.

Bedsteforældre kan være ressourcepersoner, der træder til og hjælper jer i hverdagen med de praktiske opgaver. De vil ofte også gerne hjælpe med børnepasning, hvis I forældre har brug for lidt tid for jer selv.

Børn har glæde af at kende deres bedsteforældre, det er vigtigt for børn at kende deres historie og det er dejligt for dem at have...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Så lykkedes det! Efter så mange måneder, er Johan faldet i søvn i sin barnevogn, op til flere gange.

Jeg har idag vækket ham en halv time før han plejer at vågne, og nu har han sovet 45 min. formiddag (barnevogn), og ligger nu pt. og sover middagslur (indtil nu en time). Så jeg kan slet ikke få armene ned:)

Vi ser om vi kan hoppe på togene i tide, tak for hjælpen:)

Venlig hilsen
Kathrine, mor til Johan på 6 måneder


Annonce