Annonce

Annonce

Brev:

Night Terror? - 7 år, 3 mdr.


25. september 2021

Kategori:
Alder:
7 år, 3 mdr.

Night Terror? - 7 år, 3 mdr.

Kære Helen.

Albert er snart 7 år, og har siden han var 2 haft night terror. Vi har i flere år måttet døje med, at Albert vågnede hver aften efter 1½-2 timer efter han var faldet i søvn. Han sveder som en vanvittig, kan råbe og skrige som en besat, og virkelig være bange.
Vi har været på sygehuset med ham i foråret 2021, og fik en snak med en børnelæge. Lægen sagde at det var night terror, og at han ville vokse fra det med årene.
Grunden til at jeg har sat spørgsmålstegn i overskriften er fordi jeg efterhånden ikke tror på, at det er night terror.

Albert er begyndt at kunne forklare hvad der sker om aftenen. Han fortæller at han vågner, og så er det som om at alle tingene i rummet er meget små. Tingene kan også være store og tykke.

Jeg kan snakke til ham mens han skriger som en sindssyg, og han kan svare mig, når jeg siger hans navn. Han kan sige "Mor, mit hovede er ikke klar endnu". For så pludselig at skrige videre. Han sveder, græder, spjætter med arme og ben, og at virkelig angst.
Han skriger så højt, vi ofte må lukke døre og vinduer, sådan at folk der evt. skulle gå forbi ude på stien ikke tror, at vi er ved at tage livet af ham.

Det at han kan fortælle os hvad han fornemmer og oplever, samt at han kan fortælle det dagen efter gør, at jeg IKKE tror det er night terror. Jeg tænker at det er hallucinationer af en art.

Han ved godt at han skriger som en gal, og jeg har prøvet at ...


Annonce

... spørge ham om, hvorfor han skriger. Han siger, at det er bare noget hans hjerne gør.

Jeg er faktisk begyndt at være ret bekymret og en smule bange. Albert er til daglig en glad, livlig og fræk dreng. Han er god til at gå i skole, og han er vellidt. Han følger div. kurver fint i forhold til højde og drøjde.

Vi er startet til kranio sakral terapi med ham, og har oplevet at det har reduceret hans anfald. Nu er det (heldigvis) ikke hver aften at han vågner og skriger. Han kan godt vågne, sidde op i sengen og snakke sort snak, for så at putte sig pænt ned igen.

Jeg tænker meget på hans fremtid. Når han skal med skolen på tur med overnatning. Til overnatning hos venner, og bedsteforældre.

Hvad vil du anbefale os at gøre?
Snakke med lægen igen, og evt. blive henvist til en søvnspecialist?

Jeg vil bare så gerne have at de voldsomme anfald forsvinder helt. Så fred være med at han kan sidde og snakke lidt sludder, for så at putte sig igen. Jeg er selv meget psykisk påvirket af det. Jeg er bange og nervøs hver aften, fordi jeg ikke aner om det er i aften at han går amok. Jo længere at klokken går over 21:30-22:00 jo mere rolig bliver jeg, for så ved jeg at der ikke kommer noget.

Jeg er anspændt, og kan ikke sidde og slappe af med min mand til en film fordi jeg skal være klar til at løbe ind og støtte, og evt. lukke vinduer.

Jeg kan ikke blive ved med at holde det ud.

Hilsen
en bekymret mor.

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artiklerForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

8. januar 2024 | Opdragelse | 6 år, 8 mdr.

Dårlig opførsel og drillerier

Hej Helen. Tak for dine tidligere gode svar til storebror der i dag er 15...

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2023 | Udvikling | 7 år, 4 mdr.

Dreng på 7 år, social udvikling

Kære Helen, Vi er forældre til en dejlig dreng på snart 7 et halvt år. Han...

Læs hele brevet og Helens svar


5. oktober 2023 | Opdragelse | 7 år, 4 mdr.

7årig dreng

Hej Helen, Jeg har så mange ting jeg er usikker på, og ved ikke hvor jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Seng

Mange babyer har ikke brug for tremmeseng i begyndelsen, da sengen vil være for stor og dermed for utryg for barnet. I begyndelsen kan man derfor stille liften i tremmesengen, hvis man ønsker at barnet skal sove i sengen der.

Et barn vil ofte kunne bruge tremmesengen til det er ca 2.5-3 år gammelt og det er vigtigt at vælge en god seng. Her er lidt overvejelser og gode råd:

- Vælg en seng, som måler ca 110 cm x 55 cm. Den størrelse passer til de fleste børn indtil...

Læs mere i Babylex

K-vitamin til baby

Sundhedsstyrelsen (og WHO) anbefaler, at alle nyfødte babyer får K-vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion i låret og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået K-vitamin denne ene gang, skal det ikke gives igen.

Børn der ammes, får ikke ret meget K-vitamin via modermælken, og det betyder, at de har større risiko for K-vitaminmangel. K-vitamin dannes også i vores tarmsystem, og da nyfødte børn har et umodent tarmsystem, vil de ikke selv kunne...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for en fantastisk hjemmeside. Hvem er det egentlig udover dig som besvarer alle disse spørgsmål på denne side. For du kan da umuligt besvare dem alle ...

Tak for fantastiske guldkorn.

Mor til Mathias knap 8 måneder


Annonce