Annonce

Annonce

Brev:

Søvn - mange opvågninger


21. september 2021

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Søvn - mange opvågninger

Kære Helen .

Først vil jeg lige svare dig på dit spørgsmål fra mit sidste brev. Du spurgte, hvilken MME vi evt havde givet vores søn, og faktisk så har han aldrig fået MME. Det har han fuldstændig afvist, så han har kun fået brystmælk. Men som du skriver spiste han meget tidligt det samme som os, har altid fået lov til og gerne ville smage på alt, så jeg gætter på, det er derfor.

Nu til min nuværende problematik. Vi kæmper stadig en del med den mindstes søvn. Måske jeg bare har for høje forventninger, fordi vores store sov markant bedre om natten, men jeg synes, det begynder at blive rigtig, rigtig hårdt. Jeg har enkelte gange siden fødslen sovet 4 timer i streg, men det sidste lange stykke tid har den stået med 2 timers intervaller, hvis jeg er heldig et enkelt tre timers interval indimellem.

Dagens rytme ligger efterhånden meget fast og lader til at fungere rigtig godt. Han sover ca. 19-6/6.30, formiddagslur kl. 9/9.30-10.30/11 og eftermiddag kl. 13.30-15, og det virker som om den rytme er rigtig god for ham. Han er en enormt glad og smilende og virker virkelig til at trives - om dagen. Han spiser tre måltider (morgen, middag, aften) ca. 1 dl. til hver. Nogle gange springer jeg eftermiddagsamningen over og giver frugt i stedet, da han bliver ammet før middagslur og vi allerede spiser aftensmad ca. kl. 17-17.30. Om aftenen vågner han ofte efter 2,5 time og nogle gange får jeg ham til at sove lidt videre uden mælk, andre gange bliver jeg nødt til at amme ham. Men han får typisk en amning et sted mellem 21.30-24. Derefter er det meget blandet indtil kl. 5, hvor han nærmest altid vågnet på slaget, bliver ammet og så sover videre.

Min store kamp ligger der mellem den sene amning og den tidligere morgenamning, for jeg har de sidste par uger forsøgt at være virkelig standhaftig ift. natamningerne. Det virkede som om, at han havde fået en søvnassociation og derfor ammer jeg nu i stuen, hvorefter en at os køre putteritual. Det fungerer faktisk rigtig godt, og selvom han er en smule længere tid om at give slip, så klarer han stadig at falde i søvn i sin egen sang (koblet til vores).

Problemet er, at jeg kæmper i løbet af natten. Han vågner som sagt hver anden time, dårlige nætter hver 1-1,5. Jeg forsøger virkelig at kigge på uret og undgå amningerne. Nogle gange lykkes det at få ham til at sove videre efter lidt tid, men de fleste af gangene bliver det lidt en magtkamp, hvor han skriger indtil jeg efter måske en time overgiver mig og giver ham brystet. Dernæst forsøger jeg så din teknik med at trække brystet til mig, men det er bare komplet ...


Annonce

... umuligt. Han drikker meget seriøst, når han så bliver lagt til og døser ligesom ikke hen undervejs, før han har drukket færdigt. Jeg forsøger måske en 3-4 gange og hver gang skriger han i vilden sky, når jeg forsøger at lirke det ud.

Det er kommet dertil, hvor både jeg, min mand og den store er påvirkede af det. Det er super hårdt for alle, for vi vågner alle. Det er selvfølgelig mest mig, der er vågen, men min mand tager også over indimellem og skifter en ble, da de bliver enormt fyldte af alt den mælk, han får drukket. På dårlige nætter kan vi godt være nødt at skifte ham 2-3 gange for at undgå, at han tisser igennem. Han er desuden en stor dreng (10,5 kg og 72 cm), og jeg synes jo, at det bør være tid til at skære lidt i de mange amninger, men han lader ikke til at være helt enig.

Han spiser også helt fint med mælk om dagen, en smule mindre en inden han fik sine måltider, men det virker naturligt nok. Han mister typisk interessen for maden efter max 1 dl. Oftest spiser han faktisk helst fingermad (grønt, rugbrød, en skefuld leverpostej eller torskerogn osv). Skemaden er han ikke ligeså interesseret i, men forsøger at give lidt imens.

Desuden vil jeg lige nævne, at der sker meget med ham for tiden. Han har netop fået sine to første tænder i undermunden og i den forbindelse fik vi af lægen konstateret noget væske på ørene. Vi har også været til kiropraktor igen, som faktisk fandt endnu en låsning i nakken, som han også har fået løsnet inden for den sidste uge. Han er lige netop begyndt at krybe og begyndt at pludre kanonisk, og jeg er jo helt med på, at nogle perioder kan være hårdere end andre, men jeg synes bare ikke rigtig endnu, at der nærmest har været gode perioder..

Jeg håber virkelig, at du kan hjælpe os, for det er ved at være lidt hårdt for vores lille familie.

De bedste hilsner
S

Ps: Jeg glemte lige en vigtig information. Hvor lillebror tidligere var glad for sutten, så er han blevet mere og mere uinteresseret i den. Den kan stadig godt bruges i det øjeblik, hvor han er klar til at tage den, dvs. når han er helt klar til at sove og næsten døset hen. Det gælder primært om dagen og til tider om natten. Til gengæld bliver han oftest stiktosset, når jeg forsøger at give ham den om natten. Og det er også det, som nogle gange resulterer i, at han skriger i vilden sky og vækker hele huset. Først når han er helt klar til at give sig hen igen, som jo så kan være efter en times forsøg på at hjælpe ham til ro igen - eller efter en amning. Så sutten lader ikke til at være en hjælp lige nu. Nærmere tværtimod. Måske det har at gøre med tænderne?

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

NYHED! Olívy nu i rejsestørrelse

Nu kan du også forebygge en rød babynumse, når du rejser med din baby. Olívy baby care - diaper change findes nu i en 100 ml. rejsevenlig flaske. En fin, lille rejsemakker, som passer perfekt i håndtasken.

Olívy baby care – diaper change i nyt design

Glæd jer også til ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

26. oktober 2021 | Sovevaner | 6 mdr.

Natflaske og værelsesdeling

Kære Helen Der er simpelthen sket så meget positivt siden sidst jeg skrev,...

Læs hele brevet og Helens svar


22. oktober 2021 | Amning | 7 mdr.

Placering af amninger og vågenperiode om natten

Kære Helen Det går absolut bedre med nætterne. Ikke fantastisk, men langt...

Læs hele brevet og Helens svar


20. oktober 2021 | Sovevaner | 7 mdr.

Søvnproblemer stadig…

Kære Helen. Så hører du fra mig igen, da du altid har været en fantastisk...

Læs hele brevet og Helens svar


17. oktober 2021 | Sovevaner | 5 mdr.

5 måneder gammel pige, vågen om natten

Hej Helen, Vi har en pige på 5 måneder. Hun har fra hun var 2-3 uger gammel...

Læs hele brevet og Helens svar


13. oktober 2021 | Sovevaner | 7 mdr.

Søvnen igen

Kære Helen Ja, nu skriver jeg igen vedrørende søvnen, og håber, at du kan...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barselsorlov

I har begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.

Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter har I 32 ugers forældreorlov hver, som I frit kan fordele mellem jer. Det er dog kun i 32 uger af jeres...

Læs mere i Babylex

Røgede fisk og børn

Grillede og røgede fisk kan have et højt indhold af PAH (tjærestoffer), som kan være kræftfremkaldende. Derfor bør man ikke spise store mængder røget og grillet fisk, men det kan indgå som en del af en varieret kost.

Til børn er det en god idé at følge disse råd:

- Anvend så vidt muligt koldrøgning, fremfor varmt røgede fisk.

- Undgå røgeksponering af spiselige flader. På grillen bør fisken pakkes ind i folie.

- Vær opmærksom på at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Vind GoBabyGo Kravle Start Pakke

2 pakker til en værdi af kr. 465,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for din uddybning – det var rart med et par konkrete forslag, og I aftes lykkedes det faktisk at sidde uden skrigeri… :)

Jeg tror at små skridt er den helt rigtige løsning, som du foreslog…

Dine svar hjælper altid UTROLIGT meget!

Tak, fra os i Tyskland


Annonce