Brev:
Putning til nat - 17 mdr.
Hej Helen,
Tak for dit svar på mit første brev.
Vi har nu afprøvet rutinen i 6 dage - spist aftensmad kl 17.30-18, givet bad og massage kl 19, aftengrød kl 19.30 og i seng kl 19.45-20. Vi er stået op senest kl 7 alle dage bortset fra en - hvor vi alle kom til at sove over os.. Jeg ligger tøj sammen mens han ligger i sengen, som du har foreslået, og så vidt muligt forsøger jeg at få ham til at ligge sig ned selv.
Men jeg er i tvivl om det fungerer som det skal, om vi skal ændre noget eller give det mere tid, for pt er der ikke den store forskel i putningen. Det har taget mellem 35 og 45 minutter før han falder i søvn, og han sætter sig op i sengen mange gange undervejs - gennemsnitligt en gang i minuttet. Hvis han ligger ned, sparker han til tremmerne i sengen, vender sig rundt og ligger sig på tværs, snakker, klapper eller griner. Når jeg beder ham ligge ...
... sig ned (uanset tonefaldet) ryster han på hovedet, griner af mig eller ignorerer mig helt. Jeg gentager nok 4-5 gange før jeg fysisk må ligge ham ned igen.
Jeg er derfor i tvivl om de nye rutiner blot skal have mere tid, og om jeg skal gribe det anderledes an når han sætter sig op så meget. Hvor mange gange skal jeg bede ham lægge sig ned? Hvor bestemt skal det siges?
Derudover er han meget træt omkring badetid og efter badet. Han virker virkelig klar til at sove kl 19.30-20. Alligevel vælter han rundt og sætter sig op så mange gange. Jeg forstår det simpelthen ikke..
Jeg tænker om han har brug for en tyngdedyne eller lign... men problemet opstår ikke når han sover ude hos sine bedsteforældre - der ligger han lige så roligt og falder i søvn uden brok og uden at sætte sig op, og hun gør ikke noget anderledes.
Mange hilser igen fra
den frustrerede mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant
Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...
Viden om børn:
Børnemad, færdiglavet
Færdiglavet babymos er lavet af kontrollerede råvarer og gjort holdbart ved varmebehandling. Det er intet ernæringsmæssigt i vejen med de færdiglavede børnemadsprodukter. Hjemmelavet mad er dog lige så godt.
Vær opmærksom på at færdiglavet børnemad let bliver for findelt i konsistensen og det er vigtigt at barnet stille og roligt vænnes til familiemad og også tilbydes mad, som kræver en vis tyggefunktion og som indeholder naturligt "mere bid".
Du kan finde...
Babynest
En babynest er oprindeligt en svensk opfindelse, som efterhånden har spredt sig over hele verden. Også i Danmark er det meget populært at bruge en nest til sit barn.
En babynest kaldes også en babyrede, og den bruges til at lægge dit barn i, når du gerne vil have, at dit barn skal føle sig omsluttet og holdt, og du ikke selv kan have dit barn i armene. Det vil sige, at hver gang du lægger dit barn fra dig, fordi du f.eks. skal ordne vasketøj, lave mad, tale i telefon eller...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.