Annonce

Annonce

Brev:

Søvn igen - 7 mdr.


12. oktober 2016

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Søvn igen - 7 mdr.

Hej Helen

Tak for dit seneste svar.

Det med søvnen er lidt svært for tiden, da hun har haft astmatisk bronkitis for 117. gang, og det har selvfølgelig påvirket søvnen.

Men nu hvor jeg er fast besluttet på at hjælpe hende til god søvn, så må jeg lige have din hjælp igen.

Hun har egentlig generelt sovet godt, siden hun var et par måneder gammel, men et problem, der bliver ved med at dukke op, handler om at komme gennem søvnfaseskiftene især i starten af nattesøvnen. Det har været meget værre end det er nu - indtil hun var ca. 5-6 måneder havde hun virkelig svært ved at overgive sig til søvnen om aftenen, selvom hun var træt. Det betød, at vi havde nogle hårde aftener, hvor hun var meget ked af det, også selv om hun var i mine arme. Til gengæld sov hun så fint, når hun endelig fandt søvnen, men det kunne tage timer, hvor jeg ammede, beroligede, gik med hende, osv., og hun var bare ked af det.

Den seneste måned er hun blevet meget nemmere at få til at sove om aftenen. Hun falder typisk i søvn omkring kl. 20, men så godt som hver aften vågner hun ca. en time efter og skal hjælpes videre i søvnen. Mens jeg stadig ammede hende i søvn og først lagde hende over, når hun sov, var det ret tydeligt for mig, hvorfor det skete, men nu hvor hun selv falder i søvn i sengen uden brystet og uden noget egentlig "hjælp" fra min side, undrer (og frustrerer) det mig, at det bliver ved. Jeg havde nok regnet med, at det ville løse alle problemerne, når hun bare lærte at falde i søvn selv. Nogle aftener er det kun det første søvnfaseskift, der volder problemer, men andre gange sker det 2-3 gange.

Jeg er klar over, at der sker rigtig meget i hendes lille verden lige nu. Vuggestuestart, sygdom, hun har lige lært at sætte sig op og er på nippet til at kravle.. men jeg ville bare sådan ønske for ...


Annonce

... hende, at de første timer af hendes søvn kunne blive af samme gode kvalitet, som de er senere på aftenen og natten.

Hvis jeg bare kunne se et mønster i det, men det kan jeg ikke. I går faldt hun selv i søvn i sengen kl. 20.45 - altså senere, end hun plejer, men til gengæld uden at kny det mindste overhovedet. Hun vågnede så kl. 22, hvor jeg lige havde hende op og kramme, hvorefter hun kom ned igen og sov til kl. 23.30, hvor jeg ammede hende, og så sov hun til kl. 7 i morges, hvor jeg vækkede hende. Et par dage tidligere nåede jeg ikke at fange hende, før hun faldt i søvn ved brystet, så der kom hun sovende i seng kl. 20 og vågnede så bare kl. 1 og kl. 6 for at få mælk. Atter andre aftener har jeg været oppe hos hende kl. 21, 22, 23 og 24.

Vi har nu en meget fast rytme både weekend og hverdag, og det har hjulpet rigtig meget, men de der opvågninger om aftenen er ikke sådan at slippe af med. Jeg har prøvet af berolige hende i sengen, men det dur slet ikke. Hun bliver SÅ ked af det og vågner helt op. Hun kommer derfor lige op, men i det mindste er jeg kommet bort fra automatisk at stikke hende brystet.

Skal jeg bare lade tiden arbejde for os? Jeg kan jo se, at hun langsomt over de sidste måneder selv har rettet op på mange af "problemerne". Men hun har ligesom altid været lidt bagud i forhold til din søvnbog og gik til ro meget sent, helt indtil hun blev ca. 6,5 måneder, og er først nu ved at skifte til 2 lure i stedet for 3. Jeg svinger mellem at være tålmodig og sige til mig selv, at det med tiden nok skal blive bedre, hvis jeg fortsætter i samme spor, og andre gange bliver jeg så træt og opgivende, når jeg for 3. gang, inden jeg selv er gået i seng, må op og få hende til at falde i søvn igen.

Jeg håber sådan, at du har endnu et par guldkorn i ærmet til mig:-)

Mange hilsner C.

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. maj 2024 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Sveskemos - hvor meget?

Kære Helen Vores datter er 5 måneder gammel, og hun har ofte problemer med...

Læs hele brevet og Helens svar


2. maj 2024 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Hyppigere afføring efter start med skemad

Hej Helen Tak for din brevkasse og dine gode bøger! Min søn, som nu er...

Læs hele brevet og Helens svar


24. april 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Min pige vil ikke spise

Hej Helen! Så er det blevet min tur til at skrive til dig:) Min pige, som...

Læs hele brevet og Helens svar


24. april 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Yoghurt produkter til baby

Kære Helen Vi er flere i mødregruppen, som er meget glade for de forskellige...

Læs hele brevet og Helens svar


11. april 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Dårlig søvn og stop af amning

Hej Helen. Nu har jeg endelig fået taget mig mod og tiden til at skirve til...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Babyalarm

Babyalarmer kan give et fingerpej om at det lille barn sover godt eller er ved at vågne, men babyalarmer kan ikke bruges som babysitter og når man bruger en babyalram skal man altid tjekke sit barn ved selv at se på det.

Der er stor forskel på kvaliteten af de alarmer, der er på markedet og priserne svinger fra få hundrede kroner til langt over 1000kr.

De trådløse og batterikrævende alarmer er de mest populære i Danmark, fordi danske børn ofte sover udenfor. Vælger...

Læs mere i Babylex

Børnemad

De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.

Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusind tak for svar. Selvom jeg inderst inde godt ved, at der nok ikke er det store at gøre ved vore urolige nætter - andet end at vente på hun bliver større - så er det altid rart at vende det med dig alligevel.

Jeg synes det er så synd, at du aldrig ser alle de små søde, som vi snakker om. Så her er ihvertfald et billede af vores lille datter - det glade barn.

Kærlig hilsen Stine


Annonce