Annonce

Annonce

Brev:

Opfølgende spørgsmål til at falde i søvn uden brystet


23. september 2015

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Opfølgende spørgsmål til at falde i søvn uden brystet

Hej Helen

Tak for dit svar tidligere i forhold til, at få min søn, til at falde i søvn uden brystet.

Vi har nu ført de to senge sammen og jeg er begyndt at nusse ham og lirke brystet ud af munden på ham, når han vågner om natten. Nogle gange virker det efter et par gange, men det har også flere nætter taget omkring 1,5 til 2 timer før han er faldet i søvn igen, hvorimod det kun tager 10 min, når han bliver ammet, så det er ret hårdt at holde ud.

Jeg bliver i tvivl om, hvor hurtigt jeg skal give ham brystet igen, når jeg fjerner det? Han begynder med det samme at skrige, vride sig og slå ud med armene, så det næsten er umuligt at holde en rolig hånd på ham. Når han gerne må få brystet sen aften og tidlig morgen, skal jeg da sætte mig op med ham i stedet for at ligge, for på den måde at synliggøre for ham, hvornår han gerne må spise og hvornår han skal sove?

Vi har i mellemtiden været ved læge og fundet ud af, at han har vand i ørene. Så nu venter vi på, at han skal tjekkes igen om halvanden måned, for at se om det er gået væk af sig selv. Har det nogen betydning i forhold til fremgangsmåden? Jeg har hørt at børn med vand i ørene, ofte søger brystet for at udligne trykket. Han har desværre aldrig villet bruge sutten, men har flere gange accepteret sutteflasken med vand, når jeg har tilbudt ham den om natten (tilbydes sutten bliver han hidsig med det samme). Kan det have noget at gøre med ørene, at han gerne vil synke? Han ligger også meget uroligt, kaster sig frem og tilbage og kan falde i søvn efter at have kaste sig hen over mig, i hvad jeg ville kalde en ubehagelig stilling.

Jeg har også et par uddybende spørgsmål, i forhold til at hjælpe ham med at falde i søvn, der hvor han skal sove. Når jeg putter ham både til middagslurer og til natten har jeg hidtil lagt ham på dynen, givet ham hans suttebamse, svøbt ham og derefter taget ham op og ammet ham, mens jeg synger for ham. På den måde bliver han rolig og kan falde i søvn. Jeg kan for det meste godt ligge ham, så han stadig når at registrere, at jeg ligger ham fra mig. Grunden til denne fremgangsmåde er at han først spiser rigtig godt, lige før han falder i søvn. Inden da har han travlt med alt muligt ...


Annonce

... andet plus at jeg endnu ikke har haft hæld med, at få ham til at sove på andre måder.

Spørgsmålet er om amningen skal adskilles endnu mere? Så at jeg ammer ham uden dyne og bamse og måske i et andet rum, for derefter at svøbe ham og ligge ham der hvor han skal sove eller skal jeg i en overgangsfase gøre ligesom om natten, med at lirke brystet fra ham?

I din bog om mad står der, at nu hvor han er 7 måneder, skal han ikke længere ammes før hans formiddagslur. Problemet er her, at så kan jeg ikke putte ham, som det ser ud nu. Har du nogen gode råd til en overgang?

Når han sover om dagen vågner han ofte efter 30-40 min. Her kan jeg få ham til at sove videre ved at amme ham. Men hvis amning og søvn skal adskilles, så går det vel ikke? Skal jeg så bare acceptere de korte lure, selvom han så er død træt og pylret eller skal jeg putte ham i hans seng og igen gøre som om natten?

Jeg ved det er mange spørgsmål, som der sikkert heller ikke er noget entydigt svar på, jeg har bare svært ved at se klart i det vi gør lige nu og vil gerne høre din mening. Tak

Jeg laver lige en opridsning af spørgsmålene 

• Hvor hurtigt jeg skal give ham brystet igen, når jeg fjerner det?

• Når han gerne må få brystet sen aften og tidlig morgen, skal jeg da sætte mig op med ham i stedet for at ligge, for på den måde at synliggøre for ham hvornår han gerne må spise og hvornår han skal sove?

• Har det (vand i ørene) nogen betydning i forhold til fremgangsmåden?

• Kan det have noget at gøre med ørene, at han gerne vil synke?(sutteflaske men ikke sut)

• Spørgsmålet er om amningen skal adskilles endnu mere? Så at jeg ammer ham uden dyne og bamse og måske i et andet rum, for derefter at svøbe ham og ligge ham der hvor han skal sove eller skal jeg i en overgangsfase gøre ligesom om natten, med at lirke brystet fra ham? Har du nogen gode råd til en overgang?

• Hvis amning og søvn skal adskilles, så går det vel ikke? (amning midt under luren om dagen) Skal jeg så bare acceptere de korte lure, selvom han så er død træt og pylret eller skal jeg putte ham i hans seng og igen gøre som om natten?

Håber du kan finde hoved og hale i mit brev.

Med venlig hilsen
Katrine

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. maj 2024 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Sveskemos - hvor meget?

Kære Helen Vores datter er 5 måneder gammel, og hun har ofte problemer med...

Læs hele brevet og Helens svar


2. maj 2024 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Hyppigere afføring efter start med skemad

Hej Helen Tak for din brevkasse og dine gode bøger! Min søn, som nu er...

Læs hele brevet og Helens svar


24. april 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Min pige vil ikke spise

Hej Helen! Så er det blevet min tur til at skrive til dig:) Min pige, som...

Læs hele brevet og Helens svar


24. april 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Yoghurt produkter til baby

Kære Helen Vi er flere i mødregruppen, som er meget glade for de forskellige...

Læs hele brevet og Helens svar


11. april 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Dårlig søvn og stop af amning

Hej Helen. Nu har jeg endelig fået taget mig mod og tiden til at skirve til...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fordøjelse baby

Barnets første afføring kaldes meconium, og den er helt sort. I takt med at barnet får mere mælk, skifter afføringen farve, og man kan på afføringen således se, om barnets fordøjelse fungerer.

Babyer, som kun får brystmælk, vil ofte have en gul afføring, som kan gå lidt over i det grønlige. Lugten er syrlig, men ikke ubehagelig, og afføringen virker lidt tynd og grødet. Børn, der ammes, kan have flere dage imellem deres afføringer.

Babyer, der både får brystmælk...

Læs mere i Babylex

Tun og børn

Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.

Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.

Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

... mange tak for dit sidste svar vedrørende vores problemer med skemaden. Vi er kommet godt videre, bl.a også inspireret af dit dejligt detaljerede svar, og Ingrid spiser nu som bliver hun betalt for det.

Kh Karen (og Ingrid)


Annonce