Annonce

Annonce

Brev:

Dreng 7 år


14. november 2019

Kategori:
Alder:
7 år, 4 mdr.

Dreng 7 år

Kære Helen.

Min søn var 4 år og 8 måneder, da han blev storebror. Indtil da var han det eneste barnebarn på begge sider af familien, så vi hoppede og sprang for ham, og set i bakspejlet fik han nok lov til at bestemme ret meget.

Vi var en trekløver og fordi han var eneste barn, og ret klog og reflekterende, har vi spurgt ham om meget. Altså ikke skal vi købe hus agtig, men mere at når familien var samlet fik han lov til at bestemme, hvor alle skulle sidde fx.

Nu er det som om det giver bagslag, efter hans lillesøster kom for 2,5 år siden. Nu skal han dele, kan ikke være egoistisk og han kan ikke bestemme alt. Det er som om det er ret hårdt for mig, og det giver mange konflikter. Han fylder så meget mere end hende, og græder nærmest og der er kampe med ...


Annonce

... ham hver dag. Det er ret opslidende. VI er virkelig begyndt at være "hårdere" mod ham, ikke tage alle konflikterne, forstået på den måde at vi siger nej til hans brokkerer og hvad hun nu er irriteret over, i stedet for at forklare og lytte til alt det daglige brok.

Han er meget påvirkelig af søvn, og selvom han sover 10,5 - 11 timer hver nat, er det som om det ikke er nok?

Nu er han lige puttet her 19.53, og det er også en diskussion uden lige hvor meget åben døren skal være etc.

Det er ret hårdt, for dagen er så afhængig af hans humør. Når han har sovet godt, ikke keder sig osv. er han den sødeste dreng, der er kærlig overfor hans lillesøster, sjov, hyggelig. Men når han er træt, brokker sig og alt det der, er han bare rigtig træls!

Kærlig hilsen
Rikke

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

4. juli 2020 | Diverse | 6 år, 10 mdr.

Lugter til ting

Kære Helen Det er længe side at jeg sidst har skrevet og nu har vi behov for...

Læs hele brevet og Helens svar


10. januar 2020 | Opdragelse | 6 år, 6 mdr.

Jalousi og kontroltab

Kære Helen Tredje og sidste brev i denne omgang omhandler søde og dejlige...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Forkælelse

Små børn kan kun fortælle dig at de har brug for din hjælp ved at græde. Et lille barn kan ikke på anden måde verbalisere at det har brug for at blive taget op, skiftet, få mad, blive pludret med osv.

Derfor skal du altid reagere, når det lille barn græder. Det er en skrøne at børn udvikler deres lunger, ved at få lov til at græde. Og det er heller ikke korrekt at man forkæler et barn ved at reagere på det gråd.

Små børn kan ikke forkæles. Og den spontane lyst du...

Læs mere i Babylex

Graviditet

Udebleven menstruation er første tegn på at du er gravid. Når du skal konstatere en evt. graviditet, kan du gøre det ved enten selv at tage en urinprøve og bruge en graviditetstest, eller du kan tage en urinprøve med til egen læge og få ham/hende til at udføre testen.

Hvis du selv konstaterer graviditeten, skal du også bestille tid hos lægen, da det er via egen læge at du bliver henvist videre til jordemoder.

Graviditeten varer normalt 40 uger, det betegnes dog som...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for kampen i medierne mod ’skrig dig i søvn’ metoden. Den er godt nok sej!

Jeg videresendte dit indlæg fra din egen side til en kollega, som var grædefærdig af tvivl over om hun var en dum og dårlig mor, når hun bare blev ved med at gå ind til sin grædende søn om aftenen. Hun var simpelthen så lettet og følte sig så godt bakket op. Hun havde fået mange ’gode råd’ fra venner og familie, som også havde forsikret hende om at hun både forkælede barnet og gjorde det utrygt (?!?) med sin inkonsekvens og blødsødenhed.

Det er en vigtig, vigtig kamp du kæmper for at få spredt et væsentligt budskab!


Annonce