Annonce

Annonce

Brev:

Ammestop er nu en realitet


9. marts 2022

Kategori:
Alder:
14 mdr.

Ammestop er nu en realitet

Hej Helen

Jeg har skrevet til dig et par gange før, da jeg ønskede at stoppe med at amme min datter - simpelthen fordi jeg var oppe så mange gange om natten. Men da hun var under 1 år, besluttede jeg mig for at hænge i.

Nu er hun snart 15 måneder, og jeg stoppede amningen fuldstændig i søndags (før ammede jeg "kun" til putning og når hun vågnede om natten), men hun bliver rigtig ked af det når hun skal puttes. Det er ligemeget hvad jeg prøver, hun vil ikke have læst en bog eller have sunget en sang - jeg har også prøvet at give hende en flaske med komælk. Det gider hun bestemt ikke, men hun har aldrig gidet flaske eller sut.

Jeg ved ikke, hvordan jeg skal gribe putningen an mere? Og jeg er bange for, at hun forbinder det med at sove som noget helt forfærdeligt og hun derfor altid vil græde når hun skal puttes. Hun er jo vant til at blive ammet i søvn.

Første aften tog far hende, men efter 30 minutters gråd gik jeg ind til hende - hun faldt hurtigt til ro, men det tog noget tid at få hende til at sove, hun var meget klynkende. Den anden aften tog jeg hende, og det gik faktisk okay - hun græd, men jeg kunne ligge hende i sengen og berolige hende med kærtegn og ...


Annonce

... ord. I går på tredje dagen var det helt forfærdeligt, hun ville slet ikke noget. Hun ville ikke være hos mig, hun ville ikke ligge i sengen. Hun faldt først til ro da far tog over, han gik rundt med hende i en mørk stue og så sov hun på 20 minutter. Vi har aftalt at det er far som starter putningen i dag med hende.

Men jeg har brug for nogle råd, hvad kan jeg gøre for at skabe en hyggelig putning som ikke starter med gråd og frustration? Jeg ved godt at vi bare er i starten af det her ammestop, men jeg er bange for at hun ligesom bliver skadet følelsesmæssigt. I morges da vi vågnede, ville hun bare ligge på mig og blev ked hvis jeg sætte hende. hun plejer aldrig bare at ville ligge hos en om morgen.

Gør jeg noget galt? Hvad kan jeg gøre anderledes? Er det bare en fase, bliver det bedre? Skal jeg skabe noget anderledes omkring putning før det bliver godt?

Hun plejer at få et bad inden sengetid, måske skal jeg også begynde at give hende grød til natten?

Jeg er så fortvivlet, trist, og nervøs - jeg håber du kan hjælpe mig.

Det skal lige siges, at jeg har ammet hende om morgenen de sidste 2 dage for at få tømt mine bryster.

Venlig hilsen
en meget fortvivlet mor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Woodland Wonders er inspirerende mad til din baby

De økologiske grødblandinger fra Woodland Wonders er for dig, der ønsker at tilbyde din baby økologiske produkter af høj kvalitet med minimalt forarbejdede råvarer, og som samtidig er nemme at tilberede. Kun det bedste er godt nok til din baby. Derfor består grødblandingerne fra Woodland Wonders ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

3. juli 2022 | Udvikling | 15 mdr.

Pige er svær at gå fra

Kære Helen Lillesøster er nu blevet 15 måneder og trives rigtig godt. Hun...

Læs hele brevet og Helens svar


5. juni 2022 | Sovevaner | 12 mdr.

Vil ikke ligge ned i barnevognen

Hej Helen. Tak for dine gode råd og vejledning vedr. vores dreng ikke vil...

Læs hele brevet og Helens svar


3. juni 2022 | Udvikling | 15 mdr.

Samlejebevægelser

Kære Helen Først og fremmest tak for en rigtig god brevkasse. Jeg har fundet...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juni 2022 | Sovevaner | 12 mdr.

Råd vedr lur og amning

Kære Helen. Skriver da jeg kunne bruge gode råd vedr. lur / amning inden...

Læs hele brevet og Helens svar


26. maj 2022 | Sovevaner | 11 mdr.

Sover 1 lur om dagen

Kære Helen. Jeg har skrevet til dig for et stykke tid siden omkring...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Køkkenhygiejne

Når man laver mad til småbørn er god køkkenhygiejne særligt vigtig. Små børns forsvar overfor bakterier er mindre end voksnes, og derfor får børn lettere ondt i maven eller får en maveinfektion.

- Undgå at sprede bakterier mellem madvarer. Hold f.eks. rå grøntsager adskilt fra råt kød, så der ikke kommer jordbakterier på kødet, og så der ikke kommer bakterier fra kødet på grøntsagerne.

- Hold også rå madvarer adskilt fra mad, der er klar til at blive spist. Det...

Læs mere i Babylex

Fødsel

En graviditet varer normalt 40 uger, men naturen er ikke altid sådan, og nogle gange går fødslen igang før, andre gange senere. Føder du mellem uge 37+0 og 41+6 siger man, at du har født til tiden.

Mange kvinder oplever plukveer i graviditeten. Det er sammentræninger af musklerne i livmoderen, og det er måden, at livmoderen forbereder sig til fødslen på. I starten er disse sammetræninger uregelmæssige, men i takt med at fødslen nærmer sig, bliver sammentrækningerne mere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Mange tusinde tak for dit svar, jeg kan helt sikkert bruge det til noget!

Tak fra Karlas mor


Annonce