Annonce

Annonce

Svar: Ammestop er nu en realitet


9. marts 2022

Kategori:
Alder:
14 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære fortvivlede mor

Tak for dit brev og dine åbne og ærlige tanker :)

Jeg kan godt forstå, du synes det er hårdt - og det er naturligt også voldsomt at gå fra amning før putning og nat til ingen amning overhovedet (dog amning om morgenen, de sidste to dage). Jeres datter forstår naturligt ikke, hvorfor brystet pludselig bliver taget fra hende, og det kan man jo ikke fortænke hende i:)

Det er dog vigtigt, at du husker på, at det er brystet, som hun skal undvære - hun skal ikke undvære sin mor, og hun skal ikke undvære sin far. Hun har mennesker omkring hende, som elsker hende højt, og som vil hende det bedste. I er der, knuser, krammer, går rundt med hende osv., som hun viser behov for - hun er ikke alene, og hun bliver ikke ignoreret, I er der stadig for hende, og derfor er det ikke skadeligt for hende, at du ikke længere tilbyder brystet.

Hun er 14 måneder gammel og har ernæringsmæssigt ikke længere behov for mælken, og der er ingen grund til at give hende flaske (selvom jeg godt forstår, at I har forsøgt). Du kan dog med fordel indføre en godnatgrød, gerne sammen med en kop mælk (kold eller lun). Det vil give ro i maven og gøre, at hun ikke søger brystet, fordi hun reelt er sulten eller tørstig.

Det vil også være rigtig godt, hvis du kan indføre en putteklud, bamse, slaskedukke eller lignende. Gerne noget, som dufter lidt af dig. De fleste børn er mellem 12-18 måneder, før de bevidst begynder at kunne bruge en sådan substitut - og det vil netop skulle være en substitut for brystet. Det skal være noget, som kan følge hende og som hun kan bruge i alle situationer, hvor mor på sigt ikke er tilgængelig, så andre også kan putte hende og så hun f.eks. kan puttes i institution.

Det lyder ...


Annonce

... ikke som om at historielæsning eller godnatsang fungere lige nu og det er helt okay. Måske kan I finde en lille spilledåse, eller blot afspille en godnatsang, som på den måde kan blive en del af hendes godnatritual. Og hvis det også er for meget for hende, så er det naturligvis helt okay.

Det er helt normalt, at hun nogle gange vil være hos dig - så hun netop stadig har mor, selvom brystet ikke er muligt - og andre gange hellere vil være hos far. Det kan f.eks. handle om, at hun kan dufte din mælk og fornemme brystet og bliver ked af at du overhører hendes signaler med at ville amme, og så er det lettere at finde ro hos far. Det er dog ikke en afvisning af dig personligt, men blot udtryk for, at hun lige nu måske bedre kan finde ro hos far, fordi han ikke forvirrer hende - her er amning jo helt udelukket.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

I skal gøre det, som I fornemmer virker. Hvis det er, at far går rundt med hende i den mørke gang, så er det fint. I skal ikke kræve, at hun puttes i egen seng med det samme, hvis hun ikke vil dette - det skal hun nok lære på sigt. Lige nu er det vigtigste, at hun lærer, at brystet ikke længere er tilgængeligt og finder ud af, at hun godt kan sove uden brystet. Hun kan lære at falde i søvn i sin seng senere - så gør det, som virker, også selvom det er forskelige ting, der virker hver aften.

Når hun bare vi ligge på dig og søger din favn mere, så giv hende endelig mulighed for det. Det er netop mor hun søger, og det er rigtig dejligt. Det er netop vigtigt, at hun har følelsen af, at du stadig er der for hende - det er ikke mor, men brystet som er væk nu, mor er der stadig.

Jeg håber, at du har fået lidt ro med på vejen - rigtig meget held og lykke med projekt putning uden amning de næste dage :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

31. juli 2022 | Amning | 1 mdr.

Tungebånd

Hej Helen, Jeg har observeret at vores dreng har hjerteformet tunge, hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


24. juli 2022 | Amning | 1 mdr.

Skifte bryst og nedløbsrefleks

Hej Helen, Som nybagt mor er det altså meget værdsat, at man kan skrive til...

Læs hele brevet og Helens svar


22. juli 2022 | Amning | 1 mdr.

Bruge bryst som sut

Hej Helen :) Kan en baby godt “vælge” at bruge brystet som sut - altså uden...

Læs hele brevet og Helens svar


19. juli 2022 | Amning | 1 mdr.

Sut ved brystet

Hej Helen, Tak for dit sidste meget brugbare svar! Det har givet mig mere ro...

Læs hele brevet og Helens svar


17. juli 2022 | Amning | 0 mdr.

Mælke-rus

Hej Helen Vi er gået fra at skulle supplere konsekvent til hver amning til...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sutteflaske

For børn der ikke ammes er det vigtigt at man køber en ordentlig sutteflaske. Flasken skal passe til barnet og barnets evne til at sutte.

Det anbefales at man lader barnet "arbejde lidt for føden". Det vil sige at hullet i sutten ikke skal være for stort. Det at barnet skal bruge kræfter på at sutte er vigtigt for kæbernes og tændernes udvikling. Desuden er der en risiko for at barnet kan få ondt i maven, hvis det får maden for hurtigt.

Sutteflaske-sutterne findes...

Læs mere i Babylex

Epiduralblokade ved fødsel

En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.

Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Så lykkedes det! Efter så mange måneder, er Johan faldet i søvn i sin barnevogn, op til flere gange.

Jeg har idag vækket ham en halv time før han plejer at vågne, og nu har han sovet 45 min. formiddag (barnevogn), og ligger nu pt. og sover middagslur (indtil nu en time). Så jeg kan slet ikke få armene ned:)

Vi ser om vi kan hoppe på togene i tide, tak for hjælpen:)

Venlig hilsen
Kathrine, mor til Johan på 6 måneder


Annonce