Annonce

Annonce

Brev:

Spørgsmål ang. at få min søn til at sove - del 2


9. marts 2022

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Spørgsmål ang. at få min søn til at sove - del 2

Hej Helen,

Tusind tak for at du delte dine tanker med mig ang. det første brev jeg sendte.
Jeg har lige nogle opfølgende spørgsmål og tanker, som jeg gerne ville høre din mening om.

Han har grædt og skreget rigtig meget de sidste par dage, som slet ikke ligner ham. Vi har fået en henvisning til en børnelæge, som skal undersøge ham i fht hvis han skulle have ondt et sted.

Siden sidst, har jeg taget dit råd til mig og gjort det, som jeg ved virker. Lige nu tager han derfor alle sine lurer i slyngevuggen og falder i søvn, når vi tænder støvsugeren. Her falder han for det meste i søvn i løbet af 5-15 min. uden gråd. Der er dog gange, hvor det ikke lykkedes. Han får nu også tilbudt flaske, inden han bliver puttet.

Vi har prøvet at give ham mere vågentid, men det resultere kun i, at han bliver endnu mere ulykkelig, så vi er stadig på ca 1 time og 15 min. før han puttes.

Jeg giver dig helt ret i, at jeg på det sidste har været ængstelig når han skal puttes. Det er jeg meget bevidst om nu og gemmer ængsteligheden væk, når han bliver puttet.

Det ...


Annonce

... jeg bare ikke forstår er, at vi netop var kommet ind i en fantastisk rytme, hvor han sov første lur i slyngevuggen med lidt afslappende musik. 2. og 3. lur blev taget i barnevognen og det hele var for det meste uden brok og gråd. Jeg har derfor på dette tidspunkt overhoved ikke været ængstelig ved at putte ham, så jeg forstår ikke, at det er vendt fra den ene dag til den anden og det kun er støvsugeren der fungere nu.

Jeg ved selvfølgelig godt, at du nok heller ikke lige kan svare på det, men jeg er bare så forvirret. Han er lidt over 12 uger. Kan det være et af de her famøse tigerspring?

Jeg er desuden lidt bange for, om det så vil give ham en "afhængighed" af at støvsugeren skal tændes, før han vil sove om dagen? Men man kan selvfølgelig sige, at det åbenbart er noget han allerede har behov for nu?

Hvor længe vil du foreslå at vi fortsætter med det, før vi begynder at prøve noget andet (fx barnevogn og musik) igen? Eller skal vi bare prøve det en gang imellem og se om det kan lykkedes?

Venlig hilsen
Charlotte - en meget forvirret førstegangsmor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Leg – en vigtig del af dit barns udvikling

Lige fra fødslen er legen en vigtig del af barnets liv. Især de første år er vigtige for det lille barns udvikling. Det er hér barnets forskellige sanser, motoriske færdigheder samt sociale evner udvikles aller stærkest. Som forældre er det at lege med sit barn både berigende for dig, men i ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. juni 2022 | Amning | 3 mdr.

Ammestrejke på vej?

Kære Helen Mange tak for dit forrige svar om vores urolige morgener. Vi har...

Læs hele brevet og Helens svar


21. juni 2022 | Sovevaner | 2 mdr.

Putning af spædbarn

Kære Helen Mange tak for dit tidligere svar om vores urolige morgener...

Læs hele brevet og Helens svar


26. april 2022 | Sovevaner | 2 mdr.

Dagen

Hej Helen. Jeg har en dreng på 2 mdr. Jeg er i tvivl om han sover for lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


25. april 2022 | Sovevaner | 4 mdr.

4 måneder baby er stoppet med at sove

Kære Helen Tak for en god brevkasse - den har hjulpet mig meget når jeg har...

Læs hele brevet og Helens svar


19. marts 2022 | Sovevaner | 2 mdr.

Søvn - vil ind til os om natten

Kære Helen, Nu skriver jeg igen ang. vores søn på 2 år og 5 måneder og hans...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Trøske

Trøske er en form for svamp, der ses som en hvidlig belægning i barnets mund. Det er ufarligt, men meget ubehageligt for barnet, og det bør derfor behandles.

Trøske er meget almindeligt de første måneder efter fødslen, og det kan være svært at vurdere, hvorvidt der 'bare' er tale om mælkebelægninger i munden, eller om det er svamp. Sidder belægningerne kun på tungen, og kan de forholdsvis nemt fjernes med en finger eller en lille skumklud, så er der sandsynligvis tale om...

Læs mere i Babylex

Sele til barnevogn

Barnevognssele anvendes, når der er risiko for at barnet kan falde ud af barnevognen og barnet bør være under opsyn, når det er i sele. De fleste børn har brug for sele i barnevognen fra de er 6 måneder gamle - nogle børn lidt før.

Du bør altid vælge en barnevognssele som er DVN mærket (Dansk Varefakta Nævn). Selen skal spændes fast i barnevognens bund og den må ikke kunne trækkes løs.

Selvom barnet ligger i DVN mærket sele, skal der altid være opsyn med et barn...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusinde tak for dit svar. Det er rart at blive mindet om alt det positive ved børnehavestarten, det er jo det jeg skal forsøge at give videre ;-)

Tak fra Tina


Annonce