Annonce

Annonce

Brev:

Spørgsmål ang. at få min søn til at sove - del 2


9. marts 2022

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Spørgsmål ang. at få min søn til at sove - del 2

Hej Helen,

Tusind tak for at du delte dine tanker med mig ang. det første brev jeg sendte.
Jeg har lige nogle opfølgende spørgsmål og tanker, som jeg gerne ville høre din mening om.

Han har grædt og skreget rigtig meget de sidste par dage, som slet ikke ligner ham. Vi har fået en henvisning til en børnelæge, som skal undersøge ham i fht hvis han skulle have ondt et sted.

Siden sidst, har jeg taget dit råd til mig og gjort det, som jeg ved virker. Lige nu tager han derfor alle sine lurer i slyngevuggen og falder i søvn, når vi tænder støvsugeren. Her falder han for det meste i søvn i løbet af 5-15 min. uden gråd. Der er dog gange, hvor det ikke lykkedes. Han får nu også tilbudt flaske, inden han bliver puttet.

Vi har prøvet at give ham mere vågentid, men det resultere kun i, at han bliver endnu mere ulykkelig, så vi er stadig på ca 1 time og 15 min. før han puttes.

Jeg giver dig helt ret i, at jeg på det sidste har været ængstelig når han skal puttes. Det er jeg meget bevidst om nu og gemmer ængsteligheden væk, når han bliver puttet.

Det ...


Annonce

... jeg bare ikke forstår er, at vi netop var kommet ind i en fantastisk rytme, hvor han sov første lur i slyngevuggen med lidt afslappende musik. 2. og 3. lur blev taget i barnevognen og det hele var for det meste uden brok og gråd. Jeg har derfor på dette tidspunkt overhoved ikke været ængstelig ved at putte ham, så jeg forstår ikke, at det er vendt fra den ene dag til den anden og det kun er støvsugeren der fungere nu.

Jeg ved selvfølgelig godt, at du nok heller ikke lige kan svare på det, men jeg er bare så forvirret. Han er lidt over 12 uger. Kan det være et af de her famøse tigerspring?

Jeg er desuden lidt bange for, om det så vil give ham en "afhængighed" af at støvsugeren skal tændes, før han vil sove om dagen? Men man kan selvfølgelig sige, at det åbenbart er noget han allerede har behov for nu?

Hvor længe vil du foreslå at vi fortsætter med det, før vi begynder at prøve noget andet (fx barnevogn og musik) igen? Eller skal vi bare prøve det en gang imellem og se om det kan lykkedes?

Venlig hilsen
Charlotte - en meget forvirret førstegangsmor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Få det perfekte, glødende og sunde look med Skøn Skincare

Hvis du ønsker at nyde velvære og luksus uden parfume, er der heldigvis mange lækre produkter, der kan give dig denne oplevelse. Gravide, småbørnsforældre og personer med parfumeallergi har ofte problemer med at finde produkter, der giver velvære og luksus uden parfume. Her introduceres SKØN ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

25. maj 2023 | Sovevaner | 2 mdr.

Søvnhjul 3-4 mdr.

Kære Helen Jeg har læst din bog om børn og søvn. Den har hjulpet mig flere...

Læs hele brevet og Helens svar


9. maj 2023 | Sovevaner | 4 mdr.

Dagsrytme 4.5 mdr

Hej Helen, Min søn på ca 4,5 måned mangler fortsat en god dagsrytme. Hans...

Læs hele brevet og Helens svar


8. maj 2023 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Sveskemos og skemad mod forstoppelse

Hej Helen Jeg har fulgt med i dine svar til andre, men nu har jeg selv fået...

Læs hele brevet og Helens svar


6. maj 2023 | Sovevaner | 2 mdr.

Vække baby sen aften?

Kære Helen Tak for en rigtig god brevkasse, som allerede har hjulpet mig med...

Læs hele brevet og Helens svar


2. maj 2023 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Græder i mormors arme

Hej Helen Min datter er nu blevet 4 måneder og der er sket rigtig meget med...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Orlov

Som børnefamilie i Danmark, har I særlige rettigheder i forhold til at få orlov.

I har f.eks. begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.

Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter...

Læs mere i Babylex

Fødsel

En graviditet varer normalt 40 uger, men naturen er ikke altid sådan, og nogle gange går fødslen igang før, andre gange senere. Føder du mellem uge 37+0 og 41+6 siger man, at du har født til tiden.

Mange kvinder oplever plukveer i graviditeten. Det er sammentræninger af musklerne i livmoderen, og det er måden, at livmoderen forbereder sig til fødslen på. I starten er disse sammetræninger uregelmæssige, men i takt med at fødslen nærmer sig, bliver sammentrækningerne mere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Når man læser din brevkasse får man indtryk af at mødre har lettere ved at betro sig til dig via brevkassen, samt at du ligesom kan noget i forhold til at "ramme" plet i forhold til, hvad det er folk har behov for.

For mit vedkommende har dine svar kunne give mig noget andet og mere værdifuldt i forhold til min rolle som mor som mine egne sundhedsplejersker (jeg har haft en 4 - 5 stykker) ikke har kunne give mig.

Tak fra en taknemmelig mor


Annonce