Svar: Søvn - vækning fra middagslur
Kære Lauras mor
Tak for dit brev og hvor dejligt at høre, at det går bedre med Lauras søvn! 7, 9, 13 krydser fingre for at det fortsætter ;)
Jeg synes bestemt, at det er et forsøg værd at lade Laura vågne af sig selv fra middagsluren. Det kan sagtens tænkes, at hun bliver overtræt om aftenen og derfor har ekstra svært ved at falde i søvn. Så måske kan I - ved at lade hende sove måske ½ time mere og hun så vågner af sig selv - rent faktisk opnå, at puttetiden om aftenen kommer til at passe bedre og at hun der vil have lettere ved at overgive sig til søvnen
Det er dog vigtigt, at hun ikke sover efter kl 15.30-16, med den alder hun har, da søvn som ligger sidst på eftermiddagen let vil kunne "æde" af nattesøvnen. Det betyder, at det kan blive ekstra svært at putte hende om aftenen, at hun kan begynde at vågne meget tidlig morgen eller at hun pludselig får en længere ...
... vågenperiode midt nat - og det har ingen af jer brug for.
I skal gå ud fra, at hun har behov for ca. 13 timers søvn i døgnet, og det betyder, at hvis hun sover 11 timer om natten fra kl 20 til 07, så vil hun skulle sove ca. 2 timer til middag.
Det lyder altså rigtig fint, hvis I lige nu putter hende omkring kl 12 og så forsøger at lade hende vågne af sig selv - det giver plads til, at hun måske kan sove lidt mere end de to timer og måske stå op fra middagslur kl 14.30.. På den måde kommer hun stadig ikke "for sent op af sin middagslur", og det vil så også kunne kunne gøre, at hun ikke bliver overtræt og lettere vil kunne falde i søvn om aftenen. Prøv det og se hvad der sker... Hvis det fungerer, er det super fint. Hvis det ikke fungerer, så må I gå tilbage til den nuværende rytme igen :)
Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre - rigtig meget held og lykke fortsat :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
Viden om børn:
Kræsenhed
Når barnet er kommet i gang med skemaden, så er det meget vigtigt at introducere så meget forskelligt af familiens mad som muligt.
Når barnet først er blevet 1 år, så er appetitten og lysten til at smage noget nyt ikke særlig stor.
Prøv altid at servere det samme for barnet som I selv spiser og se altid ud som om I nyder maden. Lad være med at vise barnet for meget interesse, men lad det spise uden at presse det.
I må respektere at der er noget mad,...
Kolik
Kolik er den betegnelse, man bruger om et barn, der dagligt eller næsten dagligt, er helt utrøsteligt, grædende og skrigende. Den ældre definition af kolik er, at barnet skal græde og være utrøstelig i mere end 3 timer om dagen, mere end 3 dage om ugen og i mere end 3 uger.
Kolik er en udelukkelsesdiagnose. Det betyder, at lægen skal have undersøgt barnet grundigt og have udelukket, at barnet har smerter fra nakke, skuldre, ryg eller andre steder, Ligesom det skal være udelukket,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.