Brev:
Amning er en udfordring
Hej Helen
Dette spørgsmål kommer i forlængelse af mit spørgsmål om dårlig nattesøvn.
Jeg har en lille pige fra den 28. december, så på 5 mdr. Hun vejer ca. 7kg og er ca 66cm. Hun har hele tiden fulgt en meget stabil midterkurve.
Ekstra om hende: hun er gylpebarn og har snart 5 tænder der naturligvis også har driller lidt på det sidste.
Vi har de sidste halvanden/to måneder kæmpet med amning og dårlig nattesøvn.
Lidt forhistorie om Amning: Amningen har været en udfordring for os fra start. Da min datter er født 14 dage over tid, var hendes depoter (ifølge sygeplejersken) brugt i maven og hun fik derfor noget erstatning de første par uger, til min mælk var løbet rigtigt til (dette tog også sin tid synes jeg). Grundet dårlig sutteteknik, kæmpede vi hertil med store sår på mit ene bryst de først 3 måneder. Om min mælkemængde aldrig helt er bleve opbygget som den skulle eller om nogen bare har mindre mælk end andre ved jeg ikke, men ikke desto mindre har vi altid ammet på begge bryster hver gang.
Mit spørgsmål: Som nævnt ...
... har vi haft store udfordringer med amningen den sidste 1,5-2 måneder. Hun bliver lyn hurtigt stiktosset på bryster og bliver ved med at kaste sig tilbage, for så at forsøge at få det igen osv. hvis jeg vender hende om til det andet bryst spiser hun kort, hvorefter det gentager sig. Hvis jeg løfter hende op, bliver hun endnu mere ked af det, da hun nok stadig er sulten, men ligger jeg hende tilbage til første bryst gentager det sig. Nogle gange kan hun nå frem og tilbage 8-10 gange før jeg til sidst giver op og fjerner hende eller hun falder i søvn.
Jeg har en fornemmelse af at jeg har mælk nok og kan høre første nedløb hurtigt og kraftigt. Måske hun bare bliver utålmodig herefter?
Et typisk måltid for hende taget kun mellem 3-15 min. og i perioder spiser hun en gang i timen, hvilket er ret hårdt.
Den nyeste udfordring er at hun også er begyndt at trække hoved til sig når hun spiser. Dette gør så ondt og jeg er bange for at få sår igen.
Jeg håber du har nogle tanker at dele med mig om situationen?
På forhånd tak for din tid.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Fiskeolie og børn
Fiskeolie eller det der også hedder Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk. De er livsnødvendige for os mennesker, både for børn der skal vokse og udvikle sig og for ældre der skal "vedligeholdes". Derfor skal der være omega-3 fedtsyrer tilstede i vores kost.
Fødevarestyrelsen anbefaler, at du selv spiser og også giver dit barn fisk 2 gange om ugen som hovedmåltid. Derudover næsten hver dag som pålæg til frokost.
Det er vigtigt at variere...
Børnemad
De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.
Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.