Annonce

Annonce

Svar: Fysisk uro


8. november 2018

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære Kris

Tak for dit brev :)

Det er helt naturligt, at din dreng lige nu kommer baglæns i stedet for fremad - men det er super dejligt, at han kæmper og forsøger, også selvom det godt kan frustrere ham en hel del, når han kommer længere og længere væk fra det, som han egentlig gerne ville tættere på :)

At krybe er forstadiet til at kravle, og du må meget gerne hjælpe ham. Det gør du ved at presse på hans fodsåler, skiftevis på venstre og højre, når han ligger på maven, for på den måde at skubbe ham fremad og lære ham at støde fra med tæerne. Skiftevis støde med venstre og højre fod, og pludselig så mestrer han at komme op på alle fire, hvorfra han vil lære at kravle rigtigt :)

Der er nogle børn, som kravler allerede i 6 måneders alderen, men de fleste børn gør det først senere. Det tager tid at få styrke nok i kroppen til at kunne ligge på alle fire og finde ud af at holde sig oppe, samt koordinere sine bevægelser. Men din dreng lyder til at være rigtig godt igang motorisk :) Og da han allerede lægger sig op i kravlestilling, så må du gerne hjælpe ham med at vugge frem og tilbage, når han ligger på alle fire. Det er fra vuggende stilling, at han ...


Annonce

... stille og roligt og hen af vejen finder ud af at flytte vægten og dermed flytte på arme og ben... :) Du kan sætte sig bag ham og holde ham om livet, når han vugger - og naturligvis lade ham komme tilbage på maven igen, med det samme han bliver træt :)

Du må meget gerne hjælpe ham med at bruge sig selv motorisk i hverdagen, trille med ham, tumle, lade ham krybe og kravle hen over dig, snurre ham rundt, vende ham på hovedet osv. Jo mere du kan bevæge ham og lade ham bruge sin krop jo bedre er det for hans motoriske udvikling.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Inde i øret sidder det, der kaldes øresneglen, og den indeholder væske. Det er vigtigt at få sat gang i de væsker, fordi det har betydning for balancen og dermed for motorikken - og derfor skal børn trilles, vugges, drejes, snurres rundt osv. Jo mere jo bedre - men naturligvis kun på en måde, som barnet synes er sjov :)

Du kan f.eks. trille ham hen over en stor gymnastikbold, du kan også snurre ham i en tummelumsk (med flad bund), en bilibo eller lignende. Du må også meget gerne danse med ham til musik hjemme i stuen, hvor I sammen bevæger jer rundt :)

Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre - rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.

Skole parathed

Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.

Social angst og skoleudsættelse

Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.

Dagplejestart - 11 mdr.

Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Spinat

Når børn er 6 mdr gamle må de gerne begynde at få lidt spinat.

Du skal dog være opmærksom på, at spinat indeholder Nitrat, og det bør derfor ikke fylde mere end 1/10 af portionen eller alternativt kun gives med 14 dages mellemrum.

Læs mere i min bog Helens bog om børn og mad

Læs mere i Babylex

Brok (hernie)

Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.

Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.

Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar til min ældste søn og hans spørgsmål om ’bierne og blomsterne’. Vi har læst et par bøger sammen, han grinede rigtig meget … men fik stillet sin nysgerrighed!

Det var en rigtig god idé at læse bøger sammen, for du har jo fuldstændig ret: Det kan være grænseoverskridende for både barn og voksen af snakke om den slags sammen, mens en bog oplyser nøgternt og godt. Intimsfæren bevares intakt, genialt!


Annonce