Brev:
Kan ikke finde ro om natten - 5.5 mdr.
Kære Helen
Jeg blev i maj mor til en fantastisk lille pige, som altså nu er 5,5 mdr. Hun er dejligt glad og veltilpas og har egentlig altid har været god til at sove både dag og nat - indtil for halvanden måneds tid siden.
Hun sover stadig fint om dagen, hvor hun får 2-3 lure, som gerne er på 1-3 timer. Problemet er om natten, hvor hun sover ekstremt uroligt. Det er blevet værre og værre den seneste halvanden måned, og de sidste uger har det været rigtig træls. Hun kaster sig rundt og klynker, benene flyver op og ned, og hun skal have sutten hele tiden for at falde til ro igen - indtil det starter forfra kort efter. Det er som om, hun ikke kan finde ro og aldrig kommer i en dyb søvn - med det resultat at jeg ingen søvn får om natten. Jeg har prøvet at vente lidt med at give hende sutten for at se, om hun falder til ro af sig selv, men så bliver hun bare mere vågen og pylret.
Hun får flaske og to skemåltider om dagen, og når hun er urolig om natten, tilbyder jeg hende selvfølgelig en flaske. Oftest vil hun ikke have flaske om natten, og når hun tager den, så hjælper det ikke det mindste på hendes uro - det fortsætter bare. Så det er tilsyneladende ikke fordi, hun er sulten. Jeg tager hende oftest over til mig i min seng midt på natten, når jeg er ved at være godt udkørt af at skulle op for at give hende sutten hele tiden (hun sover ...
... i sin egen seng ved siden af). Det hjælper heller ikke på hendes uro.
Vi har nogle ret faste rutiner om aftenen, hvor hun bliver puttet omkring kl 19 og for det meste falder i søvn senest kl 20. Hun bliver bedre og bedre til at falde i søvn, men af og til bliver hun ked af det, når hun skal sove om aftenen, hvor jeg nogle gange må tage hende op på mit skød, til hun falder til ro. Ellers ser dagen som regel nogenlunde sådan ud:
Kl 7.00 Vågner
Kl 7.30: Får flaske (180 ml)
Kl 9.00: Puttes (får ofte lidt flaske lige inden, hvis hun vil have det)
Kl 11.30: Vågner fra lur og får grød efterfulgt af flaske (spiser typisk en god portion grød og derefter typisk 120-160 ml)
Kl 13.00: Puttes
Kl 14.30: Vågner og får flaske (180 ml)
Kl 16.00 Puttes
Kl 17.00: Vågner
Kl 17.30 Får grød eller grøntsagsmos
Kl 18.30 Får flaske (180-200 ml)
Kl 19.00: Puttes og sover typisk kl 20.00.
Jeg har naturligvis overvejet, om jeg putter hende for tidligt om aftenen, siden hun sover så uroligt. Men hun virker enormt træt kl 19, og så synes jeg også, det er synd at holde hende længere vågen.
Er der noget, du tænker, vi kan gøre for st hjælpe hende (og os) til en bedre nattesøvn? Jeg har hele tiden tænkt, det nok skulle blive bedre af sig selv, men nu er der gået så lang tid, og jeg ved at være lidt desperat.
De kærligste hilsner
fra en træt mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Leg
For det lille barn er leg meget vigtigt, da det er igennem leg, at barnet udforsker verden og dermed udvikler sig. Og I begyndelsen er I forældre det bedste legetøj, og jeres barn vil elske jeres mimik, lyde og berøring.
Jeres barn har stor glæde af, at I tumler, triller, hjælper barnet med at cykle med benene, danser med barnet i armene... Ligesom jeres barn har brug for at mærke jer tæt på, ligge hud-mod-hud, blive kysset, krammet, kærtegnet og sunget for.
I takt...
Tidlig født
Når børn bliver født før termintidspunktet taler man om for tidlig fødsel. En graviditet varer normalt ca 40 uger.
Børn der er født mellem uge 33 og uge 37, betegnes ofte "moderat tidlig født". Disse børn er altså født mellem 3-8 uger for tidligt.
Børn der er født mellem uge 29 og uge 32, betegnes normalt som "meget tidligt født". Disse børn er født mellem 9-12 uger for tidligt.
Børn der er født før uge 29, betegnes normalt som "extremt tidligt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.