Annonce

Annonce

Svar: Badetid er pludselig ufedt


22. juni 2018

Kategori:
Alder:
18 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære Kris

Tak for dit brev :)

Det er meget normalt, at børn i perioder bliver bange for forskellige ting - og mange børn bliver bange for vand eller bange for at komme i bad. De kan også blive bange for små dyr, insekter, bange for hunde, bange for mørke osv. Det hører med til deres naturlige udvikling...

Det er rigtig dejligt, at I har valgt at bade sammen med jeres dreng, det er med til at gøre ham tryg ved vandet. Du skriver, at han tidligere har ville sidde på bunden, men det vil han ikke mere - nu vil han sidde hos jer - og det er naturligvis også helt okay, men prøv om I kan få ham til at sidde imellem jeres ben, så han på den måde stadig sidder for sig selv, og I på den måde stille og roligt kan vænne ham til at sidde på bunden igen og hvor I evt. sidder overfor hinanden, og derfra så lære at sidde i badekarret selv, hvor I stadig er på badeværelset.

Med den alder han har, vil I også stadig med fordel kunne aflede ham. Det vil være rigtig godt, at han har nogle bøtter, og forskelligt vand-legetøj, som han kan lege med - spande, kander, badeænder, fisk og skibe der kan trækkes op osv. Nogle gange kan det være sjovt med badeting, der kan sættes fast med sugekop på badekarret eller på fliserne, hvor I kan hælde vand igennem... Hvis han kan afledes, tænke på noget andet, så vil han måske af sig selv sætte sig på bunden, kravle hen så han kan nå osv. fordi det er så sjovt, at han ikke kan ...


Annonce

... lade være...

Vær opmærksom på vandets højde, prøv om I kan undgå så højt vand, at det gør ham utryg. Han skal have en følelse af, at han har styr på det.

Sørg også for at have en skridsikker måtte i bunden af badekarret, så han har en oplevelse af at kunne stå fast og ikke bliver bange for, at han risikerer at glide.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Mange børn synes, det er ubehageligt at få vasket hår, det kan virke voldsomt med bruseren, og der kommer let sæbe i øjnene. Når vi holder barnet fast og kræver, at håret skal vaskes igennem og sæben skylles ud, så kan det let føles grænseoverskridende for barnet, og det gør naturligt ikke oplevelsen og erfaringen bedre...

Prøv om I kan undgå at bruge for meget sæbe i håret og spørg, om I må komme lidt vand i hans hår - og når han et par gange har oplevet, at det er okay og ikke farligt, så vil han kunne få lidt sæbe i også. Så han gradvist vænnes til, at det er okay og trygt nok. Og brug gerne en lille kande til at hælde vand i hans hår i stedet for at bruge bruseren. Pjat også med ham, vis ham, hvordan I hælder vand over er selv, lad ham prøve at hælde vand på jer, så det gøres til noget sjovt.

Sæbe der bobler og giver skum, som man kan forme (skumbad), kan også være rigtig sjovt. Samtidig kan sæben skjule vandet og på den måde også gøre at selve badet virker lidt mere trygt...

Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre - rigtig meget held og lykke med badetiden :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.

Skole parathed

Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.

Social angst og skoleudsættelse

Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.

Dagplejestart - 11 mdr.

Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Negle

Spædbarnets negle er meget bløde og i starten vil du fint kunne nulre neglene af.

Når neglene bliver hårde og adskiller sig fra blommen, så kan du begynde at klippe dem med en saks. Det er her vigtigt at du klipper neglene lige over.

Du kan evt. bruge en lille fil til at afrunde hjørnerne på neglene, så barnet ikke kan rive sig.

Læs mere i Babylex

Menstruation - efter fødsel

Det er meget forskelligt, hvornår menstruationen begynder igen efter en fødsel. Hos nogle kvinder kommer menstruationen allerede efter ca. 8 uger, men det er også helt normalt, at menstruationen først kommer et år efter, at du har født.

Hvis du ammer, vil det ofte udskyde din menstruation, så menstruationen først vender tilbage, når du begynder at trappe ned i antallet af amninger eller helt er stoppet. Men menstruationen kan vende tilbage på forskelligt tidspunkt, uanset om du...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.

Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)

Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.

Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!

Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!

Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder


Annonce