Annonce

Annonce

Brev:

Putning har altid været et problem - Hjælp!


2. august 2017

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Putning har altid været et problem - Hjælp!

Hej Helen

Vores søn er snart 6 måneder, og lige siden fødslen har putning været et problem. Kun om natten vil han sove "ordentligt", og det er vi naturligvis meget glade for. Putning er dog også et problem her, men i det mindste sover han fast når han endelig giver op. Lige siden vi kom hjem med ham, har han faktisk sovet godt om natten. Han vågner en enkelt gang og skal have en flaske, men ellers sover han indtil omkring kl. 7. Dagene er en anden historie.

På sygehuset sagde de at vi skulle svøbe, og som de ny bagte forældre vi var, vidste vi ikke bedre. Det stod dog hurtigt klart at vores søn ikke havde lyst til at blive svøbt, men samtidig kunne han ikke sove uden svøbet. Arme og ben kørte simpelthen for meget til at han kunne finde ro.

Da han var omkring de 4 måneder lykkedes det os at få ham ud af det tætte svøb, og på nuværende tidspunkt kan vi nøjes med at pakke dynen lidt rundt om ham, hvilket selvfølgelig er rigtig dejligt.

Det største problem vi har, er når det er ved at være tid til at sove. Han vil simpelthen ikke. Han viser alle tegn på træthed. Begynder at blive pylret og ked af det, gnider sig i øjnene, øjnene bliver røde og han gaber. Vi lægger ham på dette tidspunkt i dynen, giver ham sutten, og tager ham op på armen for at gå med ham. Han virker umiddelbart træt, men der går kun ganske få minutter, så begynder han at kæmpe imod med alle de kræfter han har. Han sparker, skriger og slår med armene. Min mand har held med at trykke ham ind til sig, indtil han til sidst giver op og lægger sig til at sove. Dette kan jeg ikke, da jeg simpelthen ikke længere har kræfterne til at holde ham når han først bliver rigtig gal.

Vi har købt din bog om børn og søvn og prøvet nogle af metoderne i den. Vi blev i første omgang rigtig ...


Annonce

... glade fordi en af metoderne lod til at virke! Vi puttede ham i dynen og gav ham en flaske han kunne hygge sig med. Så sad vi bare stille og roligt på sofaen indtil han efter ca. 15min lagde sig til at sove, hvorefter vi kunne bære ham ind i seng. Det fungerede hele mandagen og vi var ovenud lykkelige. I hvert fald indtil tirsdag, hvor han pludselig heller ikke ville være med til det mere. Han er tydeligvis træt, ligger i dynen med meget små øjne, laver lidt små lyde og sutter lidt i flasken. Pludselig begynder ben og arme at flyve rundt, han vrider sig osv. Til sidst bliver han stik tosset og vi kan ikke gøre andet end at rejse os op og tage den helt store kamp, hvor han sparker og slår.

Han vil heller ikke ligge i hverken barnevogn, klapvogn eller andet. Han sover pt. i sin tremmeseng på værelset. Der har ikke været nogen forskel på om han sover inde hos os eller ej, heller ikke hvis han får lov til at ligge i vores seng.

Når han endelig sover i løbet af dagen så tager han som regel kun 40-50min før han vågner. Så skal vi ind og hjælpe ham videre i søvnen, da den korte lur absolut ikke er nok for ham i løbet af dagen. Også her kan det være en voldsom kamp at få ham til at sove noget mere.

Jeg er simpelthen ved at gå helt ned rent psykisk, specielt fordi det jo er mig der går alene med ham om dagen, som er enormt lang og hård, når hver eneste putning er et mareridt.

Det skal nævnes at han hverken er født for tidligt eller andet. Han får erstatning, som han får lidt hård mave af, derfor får han lactulose dagligt for at afhjælpe det.

Jeg håber virkelig du kan hjælpe, da jeg simpelt snart ikke kan mere. De putninger tager næsten livet af mig, og det er jo heller ikke særlig sjovt at se sin søn være så ked af det/vred.

Tusind tak for hjælpen!

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn pt. 2

Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn

Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.

Sover kun 30 min ad gangen

Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

K-vitamin til baby

Sundhedsstyrelsen (og WHO) anbefaler, at alle nyfødte babyer får K-vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion i låret og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået K-vitamin denne ene gang, skal det ikke gives igen.

Børn der ammes, får ikke ret meget K-vitamin via modermælken, og det betyder, at de har større risiko for K-vitaminmangel. K-vitamin dannes også i vores tarmsystem, og da nyfødte børn har et umodent tarmsystem, vil de ikke selv kunne...

Læs mere i Babylex

D-vitamin

Alle børn bør fra de er 2 uger til de er 2 år gives D-vitamin 10 mikrogram (400IE) dagligt. Det gives som dråber.

Børn med mørk hud og/eller børn som går klædt, så kroppen oftest er tildækket om sommeren (lange ærmer, lange bukser/kjoler eller tørklæder) skal fortsætte med D-vitamintilskud (400IE) hele barndommen.

Når børn er ca. 1½ år gamle, vil de kunne tygge en multivitaminpille, ofte knækket i kvarte. Indeholder vitaminpillen 10 mikrogram D-vitamin, bliver...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Mange tusinde tak for dit svar, jeg kan helt sikkert bruge det til noget!

Tak fra Karlas mor


Annonce