Annonce

Annonce

Jeg har en datter


6. januar 2004

Forfatter:
Jeanne og Don Elium
Forlag:
Aschehoug
Udgivelsesår:
2003
Sidetal:
232
Pris:
99
ISBN:
8711260106
Helens vurdering:
Jeg har en datter

Jeg har valgt at give bogen "Jeg har en datter" 5 bismarvægte. Se hvorfor under annoncen ...


Annonce

Bogen Jeg har en datter hører til i Forlaget Aschehougs nye serie familieliv, og henvender sig til forældre, der har en eller flere døtre.

Jeg har en datter er skrevet af Jeanne og Don Elium, som er privatpraktiserende familieterapeuter. Netop klienterne som de har haft i terapi samt opdragelsen og forståelse af deres egen datter har givet dem inspiration til denne bog.

Der er ingen tvivl om, at hvis du interesserer dig for psykologi og synes det er interessant at vide mere om, hvorfor kvinder er som kvinder er, hvad piger tænker og føler og hvordan du kan ruste din datter til sund udvikling, så er denne bog noget for dig. Og det er en bog der kan læses af såvel fædre som mødre.

Jeg har en datter er inddelt i tre dele. Første del beskriver kvinders udvikling fra stenalderen og frem til nu med henblik på at skabe en forståelse af hvorfor piger og kvinder er som de er.

Anden del handler om det at være forældre til en pige. Om de roller man har som henholdsvis mor og far i sin datter liv. Det handler om hvordan man som forældre kan samarbejde og sætte grænser alt efter om ens datter er 0-7 år, 8-12 år, 13-17 år og om at have en god hensigt.

Sidste og tredie del handler om pigernes udvikling fra spædbarn til voksen. Man får et indblik i hvad tanker, behov, følelser pigerne har i forhold til deres alder.

Bogen igennem er der praksiseksempler, som medvirker til at det teoretiske bliver forklaret anderledes og at man som forælder til en datter, kan genkende noget undervejs. Det er en bog som på en gang både er alvorlig, men også giver plads til at le, når noget f.eks. genkendes.

Jeg finder bogen yderst interessant for familier med døtre og man kan med fordel læse lidt i den, efterhånden som ens datter vokser op, og man en gang i mellem slet ikke forstår, hvad det egentlig er der foregår inde i hende. Hvorfor hun pludselig blev så vred, eller hvorfor hun bryder sammen i gråd, eller måske lukker sig inde i sig selv.

Helt bestemt en spændende bog til prisen, som jeg også af den grund vælger at give 5 bismervægte.

- god læselyst!

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske


Annoncer

Sponsorerede artikler

Øget sikkerhed til barnet og bedre søvn til alle

Samsovning skal være trygt og med øget sikkerhed til barnet.

Sleep Well vesten giver barnet ro i kroppen. Barnet har jo ligget fast i maven på mor og vil have den ro og tryghed tilbage i kroppen. Man kan sige at vesten er den ekstra hånd du tit står og mangler.

Når ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar til min ældste søn og hans spørgsmål om ’bierne og blomsterne’. Vi har læst et par bøger sammen, han grinede rigtig meget … men fik stillet sin nysgerrighed!

Det var en rigtig god idé at læse bøger sammen, for du har jo fuldstændig ret: Det kan være grænseoverskridende for både barn og voksen af snakke om den slags sammen, mens en bog oplyser nøgternt og godt. Intimsfæren bevares intakt, genialt!


Annonce