Annonce

Annonce

Jeg har en datter


6. januar 2004

Forfatter:
Jeanne og Don Elium
Forlag:
Aschehoug
Udgivelsesår:
2003
Sidetal:
232
Pris:
99
ISBN:
8711260106
Helens vurdering:
Jeg har en datter

Jeg har valgt at give bogen "Jeg har en datter" 5 bismarvægte. Se hvorfor under annoncen ...


Annonce

Bogen Jeg har en datter hører til i Forlaget Aschehougs nye serie familieliv, og henvender sig til forældre, der har en eller flere døtre.

Jeg har en datter er skrevet af Jeanne og Don Elium, som er privatpraktiserende familieterapeuter. Netop klienterne som de har haft i terapi samt opdragelsen og forståelse af deres egen datter har givet dem inspiration til denne bog.

Der er ingen tvivl om, at hvis du interesserer dig for psykologi og synes det er interessant at vide mere om, hvorfor kvinder er som kvinder er, hvad piger tænker og føler og hvordan du kan ruste din datter til sund udvikling, så er denne bog noget for dig. Og det er en bog der kan læses af såvel fædre som mødre.

Jeg har en datter er inddelt i tre dele. Første del beskriver kvinders udvikling fra stenalderen og frem til nu med henblik på at skabe en forståelse af hvorfor piger og kvinder er som de er.

Anden del handler om det at være forældre til en pige. Om de roller man har som henholdsvis mor og far i sin datter liv. Det handler om hvordan man som forældre kan samarbejde og sætte grænser alt efter om ens datter er 0-7 år, 8-12 år, 13-17 år og om at have en god hensigt.

Sidste og tredie del handler om pigernes udvikling fra spædbarn til voksen. Man får et indblik i hvad tanker, behov, følelser pigerne har i forhold til deres alder.

Bogen igennem er der praksiseksempler, som medvirker til at det teoretiske bliver forklaret anderledes og at man som forælder til en datter, kan genkende noget undervejs. Det er en bog som på en gang både er alvorlig, men også giver plads til at le, når noget f.eks. genkendes.

Jeg finder bogen yderst interessant for familier med døtre og man kan med fordel læse lidt i den, efterhånden som ens datter vokser op, og man en gang i mellem slet ikke forstår, hvad det egentlig er der foregår inde i hende. Hvorfor hun pludselig blev så vred, eller hvorfor hun bryder sammen i gråd, eller måske lukker sig inde i sig selv.

Helt bestemt en spændende bog til prisen, som jeg også af den grund vælger at give 5 bismervægte.

- god læselyst!

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske


Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Jeg skriver da jeg gerne vil takke dig for dine råd og støtte. Lige da jeg læste dit brev blev jeg ked af det, for jeg ville for alt i verden være en mor, som giver sit barn opmærksomhed nok. Men du havde jo ret :0)

Jeg har fået det godt igen, er begyndt at arbejde og får medicin og går til samtaler ved en psykolog. Det har hjulpet mig meget.

Jeg vil sige 1000 tak til dig for at støtte mig og give mig råd.

Du hører nok fra mig igen

Knus fra mig


Annonce