Annonce

Annonce

Jeg har en datter


6. januar 2004

Forfatter:
Jeanne og Don Elium
Forlag:
Aschehoug
Udgivelsesår:
2003
Sidetal:
232
Pris:
99
ISBN:
8711260106
Helens vurdering:
Jeg har en datter

Jeg har valgt at give bogen "Jeg har en datter" 5 bismarvægte. Se hvorfor under annoncen ...


Annonce

Bogen Jeg har en datter hører til i Forlaget Aschehougs nye serie familieliv, og henvender sig til forældre, der har en eller flere døtre.

Jeg har en datter er skrevet af Jeanne og Don Elium, som er privatpraktiserende familieterapeuter. Netop klienterne som de har haft i terapi samt opdragelsen og forståelse af deres egen datter har givet dem inspiration til denne bog.

Der er ingen tvivl om, at hvis du interesserer dig for psykologi og synes det er interessant at vide mere om, hvorfor kvinder er som kvinder er, hvad piger tænker og føler og hvordan du kan ruste din datter til sund udvikling, så er denne bog noget for dig. Og det er en bog der kan læses af såvel fædre som mødre.

Jeg har en datter er inddelt i tre dele. Første del beskriver kvinders udvikling fra stenalderen og frem til nu med henblik på at skabe en forståelse af hvorfor piger og kvinder er som de er.

Anden del handler om det at være forældre til en pige. Om de roller man har som henholdsvis mor og far i sin datter liv. Det handler om hvordan man som forældre kan samarbejde og sætte grænser alt efter om ens datter er 0-7 år, 8-12 år, 13-17 år og om at have en god hensigt.

Sidste og tredie del handler om pigernes udvikling fra spædbarn til voksen. Man får et indblik i hvad tanker, behov, følelser pigerne har i forhold til deres alder.

Bogen igennem er der praksiseksempler, som medvirker til at det teoretiske bliver forklaret anderledes og at man som forælder til en datter, kan genkende noget undervejs. Det er en bog som på en gang både er alvorlig, men også giver plads til at le, når noget f.eks. genkendes.

Jeg finder bogen yderst interessant for familier med døtre og man kan med fordel læse lidt i den, efterhånden som ens datter vokser op, og man en gang i mellem slet ikke forstår, hvad det egentlig er der foregår inde i hende. Hvorfor hun pludselig blev så vred, eller hvorfor hun bryder sammen i gråd, eller måske lukker sig inde i sig selv.

Helt bestemt en spændende bog til prisen, som jeg også af den grund vælger at give 5 bismervægte.

- god læselyst!

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske


Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen
For gud ved hvilken gang er jeg på din hjemmeside for lige at tjekke, hvordan det nu er med forkølelse og graviditet. Jeg har brugt siden så mange gange. Og hver gang har jeg fået højt kvalificerede og superpraktiske og tryghedskabende svar. Det vil jeg bare lige sige tak for.
Mvh Birgitte


Annonce