Annonce

Annonce

Forstå dit barn 5-8 år


24. oktober 2007

Forfatter:
Stein Erik Ulvund
Forlag:
Politiken
Udgivelsesår:
2007
Sidetal:
144
Pris:
149
ISBN:
9788756784160
Helens vurdering:
Forstå dit barn 5-8 år

Jeg har valgt at give bogen "Forstå dit barn 5-8 år" 4 bismarvægte. Se hvorfor under annoncen ...


Annonce

Titlen Forstå dit barn er en ny serie fra Politikens Forlag med tre lettilgængelige bøger om børns udvikling og opdragelse i alderen 0-2 år, 2-5 år og 5-8 år.

Serien er skrevet af Stein Erik Ulvund, der er norsk professor i pædagogik og i børn- og ungdomspsykiatri. Han har gennem en årrække udgivet både videnskabelige artikler omkring børn, børns udvikling og opdragelse henvendt til både forældre og fagpersoner og derudover er han selv far til 4 børn.

I bogen Forstå dit barn 5-8 år beskrives, hvordan barnet udvikler sig fra at være børnehavebarn til at skulle gå i skole. Om ændringerne både fysisk og psykisk.

Fysisk ændrer barnets krop sig, barnet har fortsat brug for at få motoriske udfordringer, balancere, hoppe, løbe, spille bold osv. Og det beskrives hvordan fysisk stærke børn ofte er de mere populære børn - det giver barnet selvværd at være god til at bruge sin krop, at kunne bruge sig selv.

Barnet udvikler sig også følelsesmæssigt og Stein Erik Ulvund fortæller, hvordan personligheden tager mere form, om temperament, om det tænkende barn. Han kommer også ind på forskellen mellem piger og drenge og du kan i bogen læse om, hvordan du forbereder dit barn til overgangen fra børnehave til skole. Til det at få nye kammerater, danne nye venskaber, modtage undervisning, lave lektier osv.

Forstå dit barn 5-8 år tager også emner op som brug af TV, computer, internet, mobiltelefoner og bogen ser også på barnets plads i familien, - sengevæderi, trods, søskendejalousi, kræsenhed, børn som stjæler og børn som bliver mobbet mv.

Det siger sig selv at man ikke kan gå i dybden med alle emner i en bog, som er på godt 150 sider, men Stein Erik Ulvund kommer fint omkring det 5-8 årige barn. Bogen er letlæselig og kan med fordel læses i sin helhed, men kan også bruges som opslagsværk.

Forfatteren har en god måde at fortælle tingene på, han henviser jævnligt til forskellige undersøgelser og bogen virker fagligt veldokumenteret uden at være på et højt niveau - den er skrevet til forældre og kan let læses af alle.

Jeg giver bogen 4 bismervægte.

- god læselyst!

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske


Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusind tak for svar. Selvom jeg inderst inde godt ved, at der nok ikke er det store at gøre ved vore urolige nætter - andet end at vente på hun bliver større - så er det altid rart at vende det med dig alligevel.

Jeg synes det er så synd, at du aldrig ser alle de små søde, som vi snakker om. Så her er ihvertfald et billede af vores lille datter - det glade barn.

Kærlig hilsen Stine


Annonce