Annonce

Annonce

Forstå dit barn 5-8 år


24. oktober 2007

Forfatter:
Stein Erik Ulvund
Forlag:
Politiken
Udgivelsesår:
2007
Sidetal:
144
Pris:
149
ISBN:
9788756784160
Helens vurdering:
Forstå dit barn 5-8 år

Jeg har valgt at give bogen "Forstå dit barn 5-8 år" 4 bismarvægte. Se hvorfor under annoncen ...


Annonce

Titlen Forstå dit barn er en ny serie fra Politikens Forlag med tre lettilgængelige bøger om børns udvikling og opdragelse i alderen 0-2 år, 2-5 år og 5-8 år.

Serien er skrevet af Stein Erik Ulvund, der er norsk professor i pædagogik og i børn- og ungdomspsykiatri. Han har gennem en årrække udgivet både videnskabelige artikler omkring børn, børns udvikling og opdragelse henvendt til både forældre og fagpersoner og derudover er han selv far til 4 børn.

I bogen Forstå dit barn 5-8 år beskrives, hvordan barnet udvikler sig fra at være børnehavebarn til at skulle gå i skole. Om ændringerne både fysisk og psykisk.

Fysisk ændrer barnets krop sig, barnet har fortsat brug for at få motoriske udfordringer, balancere, hoppe, løbe, spille bold osv. Og det beskrives hvordan fysisk stærke børn ofte er de mere populære børn - det giver barnet selvværd at være god til at bruge sin krop, at kunne bruge sig selv.

Barnet udvikler sig også følelsesmæssigt og Stein Erik Ulvund fortæller, hvordan personligheden tager mere form, om temperament, om det tænkende barn. Han kommer også ind på forskellen mellem piger og drenge og du kan i bogen læse om, hvordan du forbereder dit barn til overgangen fra børnehave til skole. Til det at få nye kammerater, danne nye venskaber, modtage undervisning, lave lektier osv.

Forstå dit barn 5-8 år tager også emner op som brug af TV, computer, internet, mobiltelefoner og bogen ser også på barnets plads i familien, - sengevæderi, trods, søskendejalousi, kræsenhed, børn som stjæler og børn som bliver mobbet mv.

Det siger sig selv at man ikke kan gå i dybden med alle emner i en bog, som er på godt 150 sider, men Stein Erik Ulvund kommer fint omkring det 5-8 årige barn. Bogen er letlæselig og kan med fordel læses i sin helhed, men kan også bruges som opslagsværk.

Forfatteren har en god måde at fortælle tingene på, han henviser jævnligt til forskellige undersøgelser og bogen virker fagligt veldokumenteret uden at være på et højt niveau - den er skrevet til forældre og kan let læses af alle.

Jeg giver bogen 4 bismervægte.

- god læselyst!

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske


Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dine svar, der altid er en STOR hjælp.

Tak fordi du er der, det er dejligt at kunne skrive til dig!

Fra Karina, mor til dreng på 5 mdr.


Annonce