Annonce

Annonce

Søskende - Sygelig strid eller kærlig konkurrence


4. december 2003

Forfatter:
Marcel Rufo og Christine Schilte
Forlag:
Borgen
Udgivelsesår:
2003
Sidetal:
251
Pris:
269
ISBN:
8721020620
Helens vurdering:
Søskende - Sygelig strid eller kærlig konkurrence

Jeg har valgt at give bogen "Søskende - Sygelig strid eller kærlig konkurrence" 5 bismarvægte. Se hvorfor under annoncen ...


Annonce

Bogen Søskende er for dig, hvis du interesserer dig for udviklingspsykologi og forholdet imellem søskende.

Marcel Rufo er professor og specialist indenfor børne- og ungdomspsykiatrien i Frankrig. Bogen igennem beskriver han de forskellige problemstillinger og har hele tiden et eksempel fra sit praktiske virke, sine konsultationer. Det gør at bogen, trods en del teori, stadig er til at gå til og forstå.

Det vil være en fordel at læse bogen i sin helhed, men der er mulighed for efterfølgende at slå op i de forskellige kapitler, hvis man føler trang til at få reflekteret over et problem.

I følge Marcel Rufo er den idelle aldersforskel mellem søskende 6-7 år, han beskriver også fordele og ulemper ved at være den ældste og den yngste, om at være bror og søster, om at være kæledække. Begrebet jalousi bliver behandlet i flere afsnit.

Han gør op med teorien om at store søskende er perfektionister, mindre søskende oprørere, og det midterste barn er det skrøbelige og oversete barn. I stedet for barnets placering i flokken, skal man lægge vægt på barnets personlighed, mener han.

Derudover kommer han ind på skilsmissers betydning for søskende, om det at have en hancicappet søster eller bror, om at have adoptiv- og stedsøskende og om at være tvilling, trilling eller firling.

Marcel Rufo kommer med Søskende langt omkring i beskrivelsen af forholdet mellem søskende. Bogen viser en stærk teoretisk viden sammenkoblet med praksiseksempler. Hvis man interesserer sig for udviklingsteori, børnepsykiatri og forholdet mellem søskende, så er dette en rigtig god bog. Jeg vælger derfor at give bogen 5 bismarvægte.

- god læselyst!

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske


Annoncer

Sponsorerede artikler

Øget sikkerhed til barnet og bedre søvn til alle

Samsovning skal være trygt og med øget sikkerhed til barnet.

Sleep Well vesten giver barnet ro i kroppen. Barnet har jo ligget fast i maven på mor og vil have den ro og tryghed tilbage i kroppen. Man kan sige at vesten er den ekstra hånd du tit står og mangler.

Når ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Selvom jeg kun har sendt dig to spørgsmål, så kan jeg allerede mærke glæden og roen ved at jeg kan skrive til dig.

Tusind tak!
Hilsen mor til dreng på 7 måneder


Annonce