Annonce

Annonce

Ondt i øret - Hvad kan der gøres?


7. marts 2006

Forfatter:
Annelise Jensen
Forlag:
Borgen
Udgivelsesår:
2005
Sidetal:
218
Pris:
249
ISBN:
8721026394
Helens vurdering:
Ondt i øret - Hvad kan der gøres?

Jeg har valgt at give bogen "Ondt i øret - Hvad kan der gøres?" 4 bismarvægte. Se hvorfor under annoncen ...


Annonce

Ondt i øret - Hvad kan der gøres? Det er titlen på den første danske bog om, hvordan man som forældre selv kan hjælpe sit barn, med øreproblemer.

Forfatteren hedder Annelise Jensen og hun er mor til to børn og netop oplevelserne med børnenes øreproblemer fik hende igang med at søge viden om, hvordan man kan afhjælpe øreproblemer.

I Ondt i øret fortæller 8 alternative behandlere om, hvordan de behandler børn med øreproblemer og derudover gives råd om, hvad man selv kan gøre. I slutningen af bogen får man lægens anbefalinger og behandlingsforslag til øreproblemer og på den måde formår Annelise Jensen at nå hele vejen rundt.

De otte alternative behandlere arbejder som Zoneterapeut, Diætrådgiver, Ørelæge og Akupunktør, Biopat og Sundhedsplejerske, Komplementær behandler og Kinesiolog, Reikihealer, Kranio-sakral terapeut, og Homøopat. Personerne beskrives enkeltvis og hver behandler fortæller så, hvordan de arbejder og hvilke overvejelser de har.

Annelise Jensen giver selv alternative "gør det selv råd", som går ud på med fingrene at finde forskellige punkter på barnets krop. Ved hjælp af tryk bestemte steder afhjælper forældrene barnets øresmerter. Punkterne er fint illustreret med tydelige tegninger og gode forklaringer og det virker således let at gå til.

Ser man på bogen helt objektivt, så er det umiddelbart en rigtig fin bog, som giver forældre mulighed for selv at finde ud af, hvilken behandlingsmetode de synes er rigtig for dem og deres barn og samtidig giver forældre mulighed for selv at handle, hvilket jo er særdeles vigtigt.

At bogen gennemgår både alternativ behandling og lægefaglig behandling er bestemt et plus.

Jeg finder det dog meget vigtigt at man som forældre også læser bogen med en vis skepsis og fortsat gør sig sine egne overvejelser. Det undrer mig bl.a at flere at behandlerne foreslår at man som forældre forsøger at sætte sit barn på diæt. Det er korrekt at der kan være en sammenhæng imellem allergi, intolerance overfor f.eks. visse fødevarer og et længerevarende sygdomsforløb som f.eks. gentagende mellemørebetændelser. Men jeg finder det problematisk hvis forældre uden lægelig konsultation begynder at sætte deres børn på diæt og også prøve at provokere deres barn med forskellige fødevarer, for at se om der kommer en allergisk reaktion.

Jeg mener ikke at man som forældre skal begynde på dette uden lægelig vejledning og opfølgning.

Derudover undrer det mig at flere af behandlerne siger at man først fra 2 års alderen kan allergiteste børn. Jeg mener ikke dette er korrekt. Så vidt jeg ved kan børn godt både priktestes og blive testet via blodprøver fra de er få måneder gamle. Sikkerheden af undersøgelserne kan dog variere, men det kan godt lade sig gøre før 2 år alderen.

Endnu en lille bemærkning, som måske hænger mere sammen med mig som person og min etik er, at det altid generer mig, når man omtaler børn sammen med deres sygdom. Jeg bryder mig således ikke om betegnelsen ørebarn eller f.eks. astmabarn. Det generer mig altid, når forældre siger "jeg har et ørebarn" og ingen ville vel sige "jeg har en cancermor"? Bare en bemærkning.

Ondt i øret - hvad kan der gøres er dog samlet set en meget fin bog, som rummer mange gode råd og hjælp til selvhjælp.

Jeg vælger derfor at give bogen 4 bismervægte.

- god læselyst!

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske


Annoncer

Sponsorerede artikler

NYHED! Olívy nu i rejsestørrelse

Nu kan du også forebygge en rød babynumse, når du rejser med din baby. Olívy baby care - diaper change findes nu i en 100 ml. rejsevenlig flaske. En fin, lille rejsemakker, som passer perfekt i håndtasken.

Olívy baby care – diaper change i nyt design

Glæd jer også til ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Zleepii Kombipakke

værdi kr.2.398,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg er meget imponeret over din indsats og dit engagement på netsundhedsplejerske.dk. Du formår at være omsorgsfuld og nærværende på skrift og du er utrolig tålmodig i dine svar til alle slags bekymrede mødre. Du udviser stor viden, erfaring og faglighed samtidig med, du respekterer den enkelte familie og moderens unikke viden om eget barn.

Dine fremragende svar bærer tydeligt præg af dit anerkendende børnesyn med fokus på det lille, kompetente barn. Jeg har haft stor glæde af dine mange svar. Tak for hjælpen!

Venlig Hilsen Mira

P.S. Tak for bogen "Du bliver en skøn mor". Jeg føler mig som en skøn mor når jeg læser i den...!


Annonce