Annonce

Annonce

Pædagogik i dagplejen


12. maj 2023

Forfatter:
Birgit Stechmann
Forlag:
Akademisk Forlag
Udgivelsesår:
2023
Sidetal:
200
Pris:
399
ISBN:
9788750061236
Pædagogik i dagplejen

Læs omtalen af "Pædagogik i dagplejen" under annoncen ...


Annonce

Bogen "Pædagogik i dagplejen" er en grundbog til dig, der er dagplejer eller dagplejepædagog, og som gerne vil være med til at gøre en forskel for alle børn i dagpleje.

En dagplejer til en lille børnegruppe i en hjemlig ramme skaber gode betingelser for trygge og udviklende relationer - men rammen gør det ikke alene. Det handler også om, hvilken pædagogik du møder børnene med - det er pædagogikken, der gør den største forskel for dagplejebørnene.

"Pædagogik i dagplejen" giver dig forudsætningerne for at gøre en positiv forskel. Bogen er inddelt i fem dele, der hver især fokuserer på en central dimension i arbejdet som dagplejer:

1. Dagplejen som pædagogisk ramme - at være dagplejer, og hvad den pædagogiske ramme, som dagplejen er, betyder for pædagogikken. Herunder f.eks. hvorfor dagpleje er noget særligt, hvad der kendetegner den gode dagplejer, og hvordan du kan bruge dagplejepædagogen.

2. Dagplejerens samspil med børnene - børnesyn, og hvordan dette påvirker din evne til at mentalisere og se børnenes perspektiv. Her kan du f.eks. læse om børns tilknytningsmønstre, og du kan også læse om regulering af børns adfærd.

3. Børns trivsel, læring, udvikling og dannelse - viden om børns kognitive, følelsesmæssig, motoriske og sociale udvikling. F.eks. hvordan børn kommunikerer, og hvordan børn generelt udvikler sig, og hvordan du skaber et godt læringsmiljø for det lille barn.

4. Børn i udsatte positioner - den forskel du kan gøre for trivslen og udviklingen hos børn i din dagpleje. Her kan du f.eks. læse om tegn på udsathed, omsorgssvigt, samtaler med børnene og forældrevejledning.

5. Samarbejde - hvordan styrkes samarbejdet med forældre og andre fagpersoner. F.eks. magtbalance, tillid og forældresamtaler, inddragelse af forældre, håndtering af uenighed og udbytte af tværprofessionelt samarbejde.

Bogen er skrevet, så den giver både viden, inspiration og konkret handlemuligheder, og vil kunne danne afsæt for faglige samtaler og diskussioner - både med dagplejepædagogen og i dagplejegruppen. Det er en oplagt bog at læse for alle, der arbejder med eller interesserer sig for børn, der har deres hverdag i dagpleje.

Om forfatteren
Birgit Stechmann er cand.polit og chefkonsulent ved fagforbundet FOA, hvor hun siden 2001 har arbejdet med farlig udvikling og politisk interessevaretagelse af dagplejen. Hun var medlem af Børne- og Undervisningsministeriets mastergruppe under udarbejdelsens af Den styrkede pædagogiske læreplan, og siden 2016 har hun været FOA´s repræsentant i Rådet for Børns Læring.


Annoncer

Sponsorerede artikler

OLÍVY – SIG FARVEL TIL RØDE BABYNUMSER

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du nemt forebygge røde babynumser og give dit barn ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Vi vil bare sige dig tusinde tak!! Det er uvurderligt, at du findes og giver så mange gode råd! Men det bedste er, at du er så anerkendende i dine svar om alverdens små og store problemer hjemme i de små familier. Det er en rigtig rar følelse, at man ikke behøver holde sig tilbage, når man skriver til dig, fordi du aldrig dømmer i dine svar. Så tusinde tak for en fantastisk brevkasse!

Hilsen drengens forældre


Annonce