Annonce

Annonce

Ragna og Ildfluen - drømmerejser for børn


22. marts 2024

Forfatter:
Farnoush Bassri
Forlag:
Gyldendal
Udgivelsesår:
2024
Sidetal:
56
Pris:
200
ISBN:
9788702389548
Ragna og Ildfluen - drømmerejser for børn

Læs omtalen af "Ragna og Ildfluen - drømmerejser for børn" under annoncen ...


Annonce

Bogen Ragna og Ildfluen - drømmerejser for børn. Fordybelse og mentale pauser er både en fagbog, der skal hjælpe børn med at håndtere svære følelser og falde til ro, og også en fiktiv fortælling om to venner, der rejser på eventyr i nordens natur.

Gennem 7 fortællinger rejser bogens to hovedpersoner Ragna og Ildfluen på drømmerejse rundt i nordens vilde natur. Vi følger dem blandt andet til Island, Grønland og Sverige.

Bogen er bygget sådan op, at hver drømmerejse indledes med en samtale mellem Ragna og Ildfluen, hvor de taler om nogle af de følelser og tanker, der så efterfølgende dukker op i drømmerejsen.

Imellem hver samtale og hver drømmerejse er en guide til oplæseren, hvor det beskrives, hvad du kan have fokus på, når du læser drømmerejsen højt for dit barn. Under drømmerejsen til Island er angst f.eks. et tema, og det anbefales, at I holder pause og tager nogle dybe vejrtrækninger sammen. Under drømmerejsen til Grønland dvæles der ved isstykkerne og deres forskellighed, og barnet kan øve sig i at opleve og acceptere forskellighed uden at dømme.

Gennem drømmerejserne får barnet mulighed for at øve sig i at rumme og regulere de tanker og følelser, som barnet naturligt ofte vil møde i sin hverdag. I fortællingerne anvendes både mindfulness og metakognitive teknikker, som skal hjælpe barnet med at træne at være både nærværende og opmærksom.

Bogen er meget flot illustreret af Signe Kjær.

Bogen henvender sig til børn i alderen ca. 5-9 år :)

Om forfatteren
Farnoush Bassri er født i Teheran, hun er friskolelærer og turnerer desuden med musikerne Mikkel Nordsø, Tine Rehling og Ole Theils, hvor de laver drømmerejser for børn. Farnoush flygtede til Danmark under krig, og hun har selv brugt visualiseringsmetoder som anker til at bearbejde svære oplevelser, da hun var barn.

Læs mere om Farnoush verden på drommekvarteret.dk


Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tak for dine svar. Hvor er du bare dygtig. Tak for dine gode råd. Alle mine spekulationer er nu væk.. Vil prøve de ting du siger. Tak :)

Kærlig hilsen
Katrina, mor til dreng på 9 måneder


Annonce