Annonce

Annonce

Savl


21. maj 2013

Alle babyer savler, men nogen savler meget og andre lidt.

Spædbørn og småbørn savler ofte meget, de danner mere mundvand end vi voksne gør og putter ofte også fingrene i munden. Der sker også nogle enzymændringer i barnets spyt, som gør at barnet kan savle mere i perioder. Og i perioder, hvor barnet f.eks. får tænder, vil det ofte også savle mere.

I de periode hvor barnet savler meget kan det være en god idé at bruge en savlesmæk. Til små børn er en blød af frotté det bedste, til større børn er kan det være nødvendigt med en større savlesmæk evt. med en plastikmembran, så tøjet under ikke bliver ...


Annonce

... gennemblødt. Savler barnet meget, kan det være en god idé at være ekstra opmærksom på mundhygiejne og det kan være nødvendigt at smøre barnet med lidt creme eller salve på hagen og/eller rundt om munden.

Børn i 'tumlinge alderen' kan også savle og det er normalt at børn op mod 2 års alderen kan have svært ved at styre deres mundvand. Det er naturligt og det holder ofte op af sig selv.

Hvis du synes dit barn savler meget, eller du oplever at dit barn ofte går rundt med åben mund og derfor savler, så kan det være en god idé at bestille tid hos en øre-næse-hals-læge, der kan undersøge dit barn i svælget.



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej

Så er Viggas mor på banen igen og sidder her med smil på læben og tænker over at du fik ret igen..... du har en fantastisk brevkasse og jeg ville være helt lost uden den :))

Tak for en dejlig brevkasse og undskyld jeg ikke kan gøre mine breve kortere :))

Med venlig hilsen
Viggas mor


Annonce