Annonce

Annonce

Rodfrugter


14. marts 2013

Især i de kolde efterårs- og vintermåneder er rodfrugter rigtig gode. Rodfrugter er sunde, nærende og giver god smag til mange vinterretter og så har de farver og en naturlig sødme, som mange børn sætter stor pris på.

Pastinakker og jordskokker er lyse, gulerødder orange, og rødbeder har en farve, der kan variere fra det violette over i det vinrøde, alt efter hvordan de tilberedes.

Det danske klima er godt at dyrke rodfrugter i og det er som udgangspunkt en god idé at lave mad af årstidens naturlige grøntsager - også til dit barn.

De fleste rodfrugter kan fint blandes sammen med alle mulige andre grøntsager, de har et højt ...


Annonce

... fiberindhold og mætter rigtig godt og så passer de godt til forskellige slags kød, f.eks. kylling og de passer også rigtig godt til fisk.

Det du skal være opmærksom på i forhold til rodfrugter og grøntsager til mindre børn er at de kan indeholde større mængder nitrat. Det gælder især grøntsager som f.eks. selleri, spinat, rødbede og fennikel.

Fra 6 måneders alderen må barnet meget gerne få disse ting, men det bør kun gives i små mængder. Hvis du laver en grøntsagsmos eller en grøntsagssuppe med selleri, spinat, rødbede eller fennikel, så bør netop disse grøntsager ikke udgøre mere end 1/10 af portionen ellers skal det gives med 14 dages mellemrum.



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tak for dit svar - jeg gik 100% på ham og tommelfingeren. Det tog faktisk kun 3-4 dage, så ville han hellere ha sut end tommelfinger.

Tak fra Conrads mor


Annonce