Annonce

Annonce

Passiv rygning og børn


6. marts 2022

Små børn er særligt sårbare overfor passiv rygning, da deres organer endnu ikke er færdigudviklede.

Vi ved i dag at børn, som udsættes for passiv rygning, bliver oftere syge, og ofte også rammes hårdere af sygdomme. Børn, som udsættes for passiv rygning, har langt større risiko for at udvikle astmatisk bronkitis, astma, lungebetændelse og mellemørebetændelse.

Undersøgelser viser også at børn, som udsættes for passiv rygning i fostertilstanden og efter fødslen, vil få dårligere lungefunktion. Ligesom ...


Annonce

... passiv rygning øger risikoen for vuggedød.

Undgå derfor rygning i nærheden af børn. Ryg heller ikke indendøre. Når der ryges indendøre, vil stoffer fra tobaksrøgen sætte sig på møbler, i tæpper, på legetøj osv. Børn leger naturligt på gulvet, kravler rundt i møblerne, de kommer ting i munden osv., og de bliver på den måde udsat for tobaksrøgens stoffer, som kan sidde på ting og i f.eks. tæpper og møbler.

Børn kan kun beskyttes mod tobaksrøg ved, at der aldrig ryges indendøre og aldrig sammen med barnet.Annoncer

Sponsorerede artikler

OLÍVY – SIG FARVEL TIL RØDE BABYNUMSER

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du nemt forebygge røde babynumser og give dit barn ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det kan ikke siges for mange gange. Din bog om barnets søvn er helt fantastisk og hver gang jeg læser i den giver den mig ro i stedet for at stresse over at mit barn ikke nødvendigvis sover 16-20 timer i døgnet i en alder af 3 mdr, som man læser mange andre steder.

Hilsen mor til pige på 3 måneder


Annonce