Annonce

Annonce

Psykisk udvikling børn


15. april 2022

Lige fra dit barn bliver født, er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, holdt om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.

Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien, og at det er dejligt at være sammen med dem. Barnets psykiske udvikling skal støttes, fra barnet er nyfødt og hjælpeløst, og til det vokser op og gradvist bliver mere og mere selvstændigt.

I en travl hverdag, kan børn nogle gange bliver overset, og er dit barn meget uroligt og pylret, så prøv altid at overveje, om du mon har vist dit barn nok opmærksomhed. Ved at imødekomme dit barns behov, inddrage det og se det, så støtter du dit barns udvikling på ...


Annonce

... alle måder - både kropsligt, intellektuelt, følelsesmæssigt og socialt.

Du kan aldrig forkæle dit barn med for meget leg og kontakt. Dit barn har brug for at blive set, føle sig forstået og elsket. Det får du kun et trygt og tillidsfuldt barn ud af. Som forælder har du kæmpe betydning for dit barn. Det er det tætte og følelsesmæssige samspil med dig, der er afgørende for, hvordan dit barn opbygger sin indre psykiske struktur og personlighed.

- Se altid dit barn som det lille menneske, det er, og hav respekt for barnets personlighed. - - Fornem dit barn og dets behov, og vis dit barn interesse og opmærksomhed.
- Giv dit barn selvværd og selvtillid ved at møde barnet med rummelighed, respekt, ligeværdighed og anerkendelse.



Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tak for dit gode svar sidst, som virkelig hjalp mig videre. Vi har valgt at beholde putteflasken lidt endnu :-)

Agnes mor


Annonce