Annonce

Annonce

Feberkrampe


27. januar 2022

Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.

Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har også haft sygdommen. Feberkrampe ses derfor hyppigere i visse familier.

Kramperne kommer ofte tidligt i forløbet, når barnet har fået en infektion - ofte den første dag, hvor barnet har feber. Når barnet har kramper, så bliver det ofte stiv i kroppen, og derefter begynder det at rykke i både ...


Annonce

... arme og ben. Barnet kan også udstøde et lille skrig, rulle med øjnene og er ukontaktbar.

Feberkramper varer ofte under 3-4 minutter, men nogle gange kan de vare i længere tid. Feberkramper er som regel ufarlige, men de ser meget skræmmende ud. Jo yngre barnet er, når det får feberkrampe, og jo hurtigere krampen opstår, efter at barnet har fået feber, jo større risiko er der for at få feberkrampe igen - eller sagt på en anden måde - et barn som er under 18 måneder gammel, som har temperatur under 40 grader, og som haft haft feber i mindre end 1 time, vil være i øget risiko for at få feberkrampe igen.

Hvis det er første gang, dit barn får feberkrampe, så tilkald en ambulance med det samme. Ring også altid efter en ambulance, hvis krampen ikke opfører indenfor 5 minutter.Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.

Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)

Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.

Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!

Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!

Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder


Annonce