Annonce

Annonce

Feberkrampe


27. januar 2022

Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.

Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har også haft sygdommen. Feberkrampe ses derfor hyppigere i visse familier.

Kramperne kommer ofte tidligt i forløbet, når barnet har fået en infektion - ofte den første dag, hvor barnet har feber. Når barnet har kramper, så bliver det ofte stiv i kroppen, og derefter begynder det at rykke i både ...


Annonce

... arme og ben. Barnet kan også udstøde et lille skrig, rulle med øjnene og er ukontaktbar.

Feberkramper varer ofte under 3-4 minutter, men nogle gange kan de vare i længere tid. Feberkramper er som regel ufarlige, men de ser meget skræmmende ud. Jo yngre barnet er, når det får feberkrampe, og jo hurtigere krampen opstår, efter at barnet har fået feber, jo større risiko er der for at få feberkrampe igen - eller sagt på en anden måde - et barn som er under 18 måneder gammel, som har temperatur under 40 grader, og som haft haft feber i mindre end 1 time, vil være i øget risiko for at få feberkrampe igen.

Hvis det er første gang, dit barn får feberkrampe, så tilkald en ambulance med det samme. Ring også altid efter en ambulance, hvis krampen ikke opfører indenfor 5 minutter.Annoncer

Sponsorerede artikler

Navnesutten® – slut med forbyttede og forsvundne sutter.

Har dit barn fået den forkerte sut med hjem fra vuggestuen eller dagplejen? Med Navnesutter er det slut med sutter, der forsvinder og bliver forbyttet.

Hvad er en Navnesut?
Hos Navnesutten® kan du få graveret navn eller en anden tekst på dit barns yndlingssutter, f.eks. fra ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusinde tak for dit uddybende svar..... Der er lige pludselig en masse ting der hænger bedre sammen for mig.

Tak fra Anja, med mindre ondt i brysterne


Annonce