Annonce

Annonce

Feberkrampe


27. januar 2022

Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.

Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har også haft sygdommen. Feberkrampe ses derfor hyppigere i visse familier.

Kramperne kommer ofte tidligt i forløbet, når barnet har fået en infektion - ofte den første dag, hvor barnet har feber. Når barnet har kramper, så bliver det ofte stiv i kroppen, og derefter begynder det at rykke i både ...


Annonce

... arme og ben. Barnet kan også udstøde et lille skrig, rulle med øjnene og er ukontaktbar.

Feberkramper varer ofte under 3-4 minutter, men nogle gange kan de vare i længere tid. Feberkramper er som regel ufarlige, men de ser meget skræmmende ud. Jo yngre barnet er, når det får feberkrampe, og jo hurtigere krampen opstår, efter at barnet har fået feber, jo større risiko er der for at få feberkrampe igen - eller sagt på en anden måde - et barn som er under 18 måneder gammel, som har temperatur under 40 grader, og som haft haft feber i mindre end 1 time, vil være i øget risiko for at få feberkrampe igen.

Hvis det er første gang, dit barn får feberkrampe, så tilkald en ambulance med det samme. Ring også altid efter en ambulance, hvis krampen ikke opfører indenfor 5 minutter.



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!

Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".

Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.

Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.

Venlig hilsen

Helt Utrolig Lettet


Annonce