Annonce

Annonce

Fostervandsprøve


6. marts 2022

En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Denne prøve kaldes også for amniocentese. Når man tager en fostervandsprøve, så er det primært for at undersøge fostervandet for celler, der med ret stor sikkerhed kan fortælle, om fosteret har en kromosomfejl eller kendte arvelige sygdomme.

Fostervandsprøve tages først omkring 16. graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til, at fosteret kan tåle, at man tager de 15-20 ml fostervand ud, som skal bruges til prøven.

Selve prøven foregår ved, at fostervandet tappes med en kanyle. Man stikker en tynd kanyle ind gennem maveskindet, mens man via en ultralydsscanning passer på ikke at ramme fosteret. Selve prøven tager ofte ca. 1 ...


Annonce

... minut, så har man fået den mængde fostervand ud, som er nødvendigt.

Når prøven er taget, så skal den gravide kvinde ligge og slappe af i ca. 15 minutter, men derefter kan hun tage hjem. Prøven foregår normalt uden bedøvelse. Nogen oplever det ubehagelig, og synes det gør ondt, andre synes ikke, det er så slemt. Det anbefales, at man tager det med ro i ca. 1 døgn efterfølgende.

Efter at have fået foretaget en fostervandsprøve, så vil man kunne få lidt ondt - menstruationslignende smerter og lidt tyngde fornemmelse i underlivet. Opstår der sivende fostervand, blødning eller stærke smerter, så bør man ringe til lægen.

Risikoen for at man aborterer, når man har fået foretaget fostervandsprøve, er ca. ½ %.Annoncer

Sponsorerede artikler

Multifunktionelle produkter til børnefamilien

Hemmingsen Kids er en familieejet virksomhed, som består af Far Martin, Mor Nina, Storesøster Maja og lillebror Anton. Hemmingsen Kids så sit lys i 2022, og blev skabt med visionen om, at skabe mere leg og sjov i hverdagen, for de travle børnefamilier, gennem sikkerhedsgodkendte, multifunktionelle ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit hurtige svar - jeg ser altid tingene fra en anden vinkel når jeg læser dine svar - en vinkel som man ikke altid selv kan se tingene fra, når det er kørt lidt i hårdknude.

Glæder mig altid til at høre fra dig

Mange hilsner
Lillepigens mor


Annonce