Annonce

Annonce

Legetøj til baby og børn


1. februar 2022

Barnet har bedst af det nære samspil, der er mellem barnet og forældrene. Men i takt med at barnet bliver større og begynder at forholde sig lidt mere til verden omkring sig, vil det være godt, at der er legetøj, som barnet kan kigge på og undersøge.

Når barnet begynder at gribe, skal legetøjet passe til barnets lille hånd, og det er vigtigt, at legetøjet også egner sig til at komme i munden. Tingene skal være solide og uden skarpe kanter og spidser. Brug så vidt muligt legetøj, som ikke er malet, hvis det er malet, så er det vigtigt, at malingen er giftfri og ikke skaller af. Tøjdyr og dukker skal kunne vaskes, og du skal sikre dig, at smådele sidder ordentligt fast, så barnet ikke kan få dem af og komme til at sluge dem.

Du skal altid være kritisk i valg af legetøj, og du skal gennemgå det ofte, så du er sikker på, at det er helt og i orden. Legetøj produceret før 2007 kan indeholde Ftalater, som kan være hormonforstyrrende. Ftalater ...


Annonce

... bruges f.eks. til at gøre plastik (PVC) blødt. Også legetøj købt uden for EU kan indeholde f.eks. Ftalater. Vær derfor opmærksom på legetøj, som går i arv og legetøj, som bedsteforældre måske har gemt på loftet.

Vælg legetøj til dit barn, som passer til dit barns udvikling, alder og modenhed. Det meste legetøj har aldersangivelser, som du kan gå ud fra. Vælg også gerne legetøj, som støtter dit barns udvikling på forskellig vis - fin og grovmotorik, sansestimulering, sociale kompetencer og meget mere.

Giv også dit barn lidt legetøj af gangen. Det er vigtigt, at barnet kan finde hvile i de stimuli, der er omkring det - og for meget legetøj kan nogle gange gøre, at barnet slet ikke kan finde ud af at lege, fordi det virker uoverskueligt. Hvis I har meget legetøj, kan det være en god idé at opdele det i kasser, som I så jævnligt kan udskifte - går der et par uger eller måske 1-2 mdr imellem, at en ny kasse findes frem, så kan begejstringen være stor.Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg er meget imponeret over din indsats og dit engagement på netsundhedsplejerske.dk. Du formår at være omsorgsfuld og nærværende på skrift og du er utrolig tålmodig i dine svar til alle slags bekymrede mødre. Du udviser stor viden, erfaring og faglighed samtidig med, du respekterer den enkelte familie og moderens unikke viden om eget barn.

Dine fremragende svar bærer tydeligt præg af dit anerkendende børnesyn med fokus på det lille, kompetente barn. Jeg har haft stor glæde af dine mange svar. Tak for hjælpen!

Venlig Hilsen Mira

P.S. Tak for bogen "Du bliver en skøn mor". Jeg føler mig som en skøn mor når jeg læser i den...!


Annonce