Annonce

Annonce

CDC og AAP: Nye milepæle for 15 og 30 måneder skal hjælpe med at finde børn med f.eks. autisme


16. februar 2022


CDC (Center for Disease Control and Prevention) har sammen​ med AAP (American Academy of Pediatrics) sammensat en ny version af milepæls-tjeklister for børn i alderen 2 måneder til 5 år. Opdateringen inkluderer som noget nyt også milepæle og tjeklister for alderen 15 måneder og 30 måneder.



Milepælene er lavet for at hjælpe forældre med at indetificere børn med autisme og anden gennemgribende udviklingsforstyrrelse, så barnet kan få den støtte og hjælp, som er nødvendigt.



Milepælene og den medfølgende tjekliste, er en del af programmet "Learn the Signs. Act Early", som er et stort initiativ, der skal være med til at oplyse familier om, hvad de kan forvente af deres børn på forskellige udviklingspring. 



CDC bad AAP om at indkalde en gruppe eksperter til at revidere flere af de indtil nu brugte milepæle-tjeklister. Disse er lavet sådan, at de bruger 50 percentil eller gennemsnitsalder for udvikling, og det betyder, at kun halvdelen af børnene kan forventes at nå den pågældende milepæl ved den pågældende alder. Derfor rapporterede klinikere ofte, at milepælene og tjeklisterne ofte ikke var nyttige at følge, og at man derfor ofte valgte en "vent og se tilgang".



I de nu reviderede milepæle og tjeklister, har man indentificeret den adfærd, som 75% eller flere af børnene vil forventes at udvise i en vis alder baseret på data, udviklingsressourcer og klinikeres erfaring. Håbet er, at den opdaterede version, og at de nye milepæle for 15 og 30 måneder, vil gøre det lettere at spotte børn, der er i risiko for at ...


Annonce

... have en udviklingsforstyrrelse og forhåbentlig mindske sandsynligheden for, at man afventer og ser tingene an, hvis barnet mangler de givne milepæle og har brug for særlig støtte.



De nye milepæle og tjeklister er lavet sådan, at man bedre kan identificere sociale og følelsesmæssige milepæle. Man har fjernet ord, som kan virke vage, f.eks. ordet "begynder", når man refererer til bestemte milepæle. Man har f.eks. også fjernet dobbelte milepæle, så samme milepæl ikke fremkommer ved forskellige aldre.



Børn, med f.eks. autime eller anden gennemgribende udviklingsforstyrrelse, vil typisk have en forsinkelse i flere milepæle på tværs af tidspunkter. Hvis der konsekvent er forsinkelse i, at barnet opnår de forskellige færdigheder, bør forældre søge læge og rådgivning. Når det er sagt, så vil børn naturligt kunne være forsinket i deres udvikling af forskellige årsager f.eks. på grund af for tidlig fødsel eller andet, hvilket vil være helt okay. Men det er generelt vigtigt, at man drøfter barnets udvikling og milepæle med en fagperson.



Du finder alle milepælene på CDCs hjemmeside her 



Jeg har oversat milepælene for 15 og 30 måneder:



Milepæle og tjekliste for 15 måneder 



Milepæle og tjekliste for 30 måneder



Bedste hilsner



Helen



Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Endnu engang tak for dit søde, positive og lange svar. Jeg vender tilbage og fortæller om vores videre forløb.

En rigtig god jul til dig og din familie

Hilsen fra os


Annonce