Annonce

Annonce

Det er forbudt, men børn bliver stadig slået af deres forældre


30. juni 2021


Ny undersøgelse - mange børn bliver stadig s​lået af deres forældreDet var i 1997 eller ca. 25 år siden, at man i Danmark forbød forældre at slå deres børn. Revselsesretten blev afskaffet, og i dag er det strafbart for forældre at opdrage med fysisk afstraffelse. En undersøgelse foretaget af Vive - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd - viser skræmmende tal: 12 procent af børnene er inden for de seneste 2 måneder blevet rusket, dasket, slået eller smækket.Undersøgelsen er lavet blandt godt 50.000 forældre til børn mellem 9 måneder og 3 år. Og forældrene har svaret via et spørgsskema. Det er således forældrenes egne besvarelser, som viser, at børnene bliver slået. At det er 12 procent af børnene svarer til, at hvert ottende 0-3 årige barn opdrages med fysisk afstraffelse. Og undersøgelsen viser, at for børn af forældre, der er indvandret til Danmark eller som er efterkommere, er risikoen for at blive slået endnu højere. Her er det hvert 3. barn, som oplever en eller anden grad af fysisk straf.Uanset om det er slag, slag med flad hånd, rusken, dask, smæk i numsen, et klap over fingrene eller... så er det fysisk afstraffelse, og det er vold! Det er ikke tilladt, og det er strafbart!Børn, der oplever voldBørn risikerer alvolige fysiske og pyskiske skader, når de udsættes for slag, dask, bliver rusket eller på anden måde oplever fysiske overgreb. Og især når volden sker i hjemmet og ...


Annonce

... af mor og/eller far (eller forældres samlever) er det katastofalt.Hjemmet er barnets base, og det skal være et trygt og sikkert sted. Børn har brug for at vokse op med tillid til, at mor og far passer på dem og er der for dem og vil dem det godt. Ny forskning viser, at børn der udsættes for vold af deres foældre oplever søvnmangel, PTSD, har manglende følelsesregulering og får tilknytningsvanskeligheder. Hvis man udsættes for vold, så vil man naturligt have vanskeligt ved at knytte sig til andre og have svært ved at tro på, at man kan få hjælp, hvis man har behov for det. Tegn på at et lille barn udsættes for vold kan f.eks. være:Manglende glædeIndesluttethedIndadvendthedKoncentrationsbesværSeparationsangstSøvnbesværOverreaktion på pludselige bevægelser og lydePsykosomatiske klager (ondt i maven, ondt i hovedet mm.)Utryg tilknytningMistillid til voksneMærker efter slagKnoglebrud...Jeg tager det for givet, at forældre opdrager med kærlighed og omsorgsfuldhed, og jeg bliver både rystet og ked af det, når jeg læser tal som disse... Seriøst?! Hvert 8. barn og hvert 3. barn i visse familier - det er rystende tal! Det er hjerteødelæggende!Lad os hjælpe hinanden med at bekæmpe vold mod børn og søg hjælp, hvis du er forælder, og du mangler redskaber til at opdrage uden at slå eller daske til dit barn :)Kærlig hilsenHelenAnnoncer

Sponsorerede artikler

Navnesutten® – slut med forbyttede og forsvundne sutter.

Har dit barn fået den forkerte sut med hjem fra vuggestuen eller dagplejen? Med Navnesutter er det slut med sutter, der forsvinder og bliver forbyttet.

Hvad er en Navnesut?
Hos Navnesutten® kan du få graveret navn eller en anden tekst på dit barns yndlingssutter, f.eks. fra ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.

Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?

Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.

Tak for det!

Kærlig hilsen
Mor.


Annonce