Annonce

Annonce

Laks, sild og makrel flere gange ugentligt styrker børns hjernefunktion


20. juni 2020


Et nyt studie fra Københavns Universitet institutut​ for Idræt og Ernæring indikerer at fed fisk, som f.eks. laks, sild og makrel, kan påvirke børns hjernefunktion i positiv retning.



Det er ikke nyt, at forskning viser, at fisk er godt for hjernen - det er netop en af Fødevarestyrelsens begrundelser for, at vi bør spise mere fisk. Det nye er, at forskerne denne gang har undersøgt, om et højt indtag af fede fisk som f.eks. makrel, laks og sild kan forbedre de kognitive funktion som f.eks. koncentrationsevne og reaktionstid.



Og det tyder forskningen på. Jo mere fed fisk børn spiser, jo bedre bliver de til at koncentrere sig, og jo bedre klarer de komplekse opgaver. Reusltaterne viser, at børn laver 12% færre fejl i en koncentrationstes og at børn klarer komplekse opgaver med modstridende regler 9% bedre, hvis de spiser fed fisk flere gange ugenligt. Dette tyder på, at fisk øger ...


Annonce

... børns kognitive fleksibilitet. Jo mere fisk børnene spiste, jo større var effekten. 



Derudover viser resultatet også, at forældre oplever 16% fald i psykosociale vanskeligheder, når børnens spiser fed fisk i forhold til den gruppe af børn, som f.eks. i stedet spiser kylling. Forældre oplever, at børnene bliver mindre tilbøjelige til at bekymre sig og vende deres problemer indad.



Børnene oplevede dog ikke selv, at de fik det psykosocialt bedre af at spise fisk. Det skal derfor medtænkes, om forældrene kan være påvirket af den store interesse, der er for omega-3 fedtsyres effekt på sociale færdigheder f.eks. hos børn med ADHD. Resultatet er dog i tråd med resultater fra andre studier. 



Læs mere om projekt FiSK her



Helen :)



Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Det går rigtig fint med Emilie, hun er blevet supergod til at sove i barnevognen og sover nu 2 lure om dagen på ca. 2-3 timer, så det er skønt - tak for dit forrige råd :o)

Hilsen Emilies forældre


Annonce