Annonce

Annonce

Antimobbestrategi - hvad er det?


15. januar 2020


I øjeblikket kan man i flere aviser læse, at s​kolerne i Danmark ikke er gode nok til at gribe ind og handle, når børn udsættes for mobning. Skolerne skal være bedre til at bruge deres antimobbestrategier.



Hvad er en antimobbestrategi



I undervisningsmiljøloven sikres børns ret til et godt undervisningsmiljø. I 2009 blev indsatsen mod mobning skærpet, idet det blev lovpligtigt for alle folkeskoler at formulere en antimobbestrategi.



Fra april 2017 blev loven yderligere skærpet. I Danmark er det lovpligtigt for alle skoler, som en del af deres værdiregelsæt, at have en offentlig tilgængelig og beskrevet antimobbestrategi (undervisningsmiljøloven §1a). Antimobbestrategien skal sikre, at alle medarbejdere på skolen har en fælles retning, når de skal beskytte børn mod mobning. Samtidig er der i 2017 oprettet en klageinstans mod mobning. 



Klageinstans mod ...


Annonce

... mobning



Elever og forældre har muilghed for at klage, hvis de oplever, at mobning på skolen ikke i tilstrækkelig grad forebygges eller håndteres. Klageinstansen er udviklet i samarbejde med Red Barnet, Børns Vilkår og Børnerådet.



I føste omgang afgives klagen til skolen, som så kan erklære sig enige, delvist enige eller uenige. Hvis skolen erklærer sig delvist enige eller uenige, sendes klagen videre til klageinstansen mod mobning, som vurderer klagen. Når klagen er vurderet, sendes den til skolens øverste instans med påbud om handling. 



Du kan læse mere om antimobbestrategien, klageinstansen og også finde skabeloner og andet materiale på Børns Vilkårs hjemmeside.



Du kan hos Red Barnet læse mere om DropMob - en antimobbestrategi, der virker.



Hilsen



Helen



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Helen har på alle mulige måder været en super støtte for mig i de første fire måneder med min søn Lucas.

Camilla Martin


Annonce